Minu esimesed silikoonid

Et mind juba mõnda aega vaevas korraliku keeksivormi puudumine meie vägagi keeksimaiast kodust, siis millalgi kesksuvel, kui Teispoolel oli aega, ja parasjagu oli natuke raha ka, istusime motika selga ja vurasime linna, kus ühel pooleldi valgustamata kuid juba päris popil kaubatänaval (kus asub üks umbes kolmest meile meeldivast lasterõivaste poest) olime märganud uut, moekamat sorti kodusisustuspoodi. Sellist, kus müüakse lastele Maasikaprintsessiga voodikatteid ja emadele Indoneesiast ja Hiinast imporditud butafooriat – klaase vee, mahla ja tee jaoks, pulmaserviise, maitseainete komplekte, pesukorve, toosi- ja pudeliavajaid, küüslaugupresse… no mida iganes hing ihaldab. Oma elu esimesi rubiinidega tepitud käterätte nägin just siin – jah,  käteräti üks serv oli 20 cm laiuselt kaetud pöidlaküünesuuruste punaste “kalliskividega”. Öelge teie, kuidas sellist eset kasutada? Või nt pesta…?

Anyway, just selles peenes poes selgus et müüakse hetkel ilmselt ka Shebiini kõige ilusamaid koogivorme, või igatahes siit leiab midagi igale maitsele. Pragmaatilisus sai algul võitu ja valisin välja kaks harilikku pikergust, klassikalist teflon-keeksivormi. Need mahuvad ilusasti kõrvuti ahju. Kuid küpsetamise juures peab ju ka mingi lõbus aspekt olema, eriti kui selles osalevad ka üks 3- ja üks 4aastane? Seega pika näperdamise peale sai üles nopitud veel ka selline moodne silikoonvorm…

… mis teeb selliseid keeksikesi või (antud juhul) porgandikooki:

Eks ta üks ahjuruumiraiskamine on – tainast mahutab ainult poole hariliku koguse. Kuid keeks on ju loomulikult maitsvam lasteaias põske pista, kui see on liblika kujuga? Ning plusspoolena saab selles siis teha ka samasuguseid jääkuubikuid ja (ilmselt) tarretiseportsjone. Issile meeldis kõige enam, et muude triinude hulgas on kaks mesilast ka! ;-D Igaks juhuks pintseldasin vormi veidikese õliga kokku, kuid suhteliselt nätsked koogikesed tulid ilusti tervelt välja, kinni ei jäänud ja ära ka ei kõrbenud. Võib-olla isegi, et veidi kauem pidanuks neid ahjus hoidma – silikoon siis ehk ka “pehmendab” küpsetamise efekti veidi?

***

P.S. Aga silikoonvorme tuleb muidugi mitte õliga pintseldada, vaid lihtsalt külma veega märjaks kasta. Nii küpsevad täiesti perfektselt siledad, läikiva pinnaga koogikesed, mis kukuvad vormist välja täiesti vaevatult, lups ja lups.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s