Maiasmokkade eri

Teispool saabus eile koju sellise mütsakaga, nägu nalja täis.

IMGP1719x

“Kon-dii-ter Sheriif el-… keegi” veerisin pakendilt. Selge siis, et kohvikukraam, peenelt sinise lindiga kinnigi seotud ja puha. Teispoole autojuht, keda ta harilikult kasutab, oli nimelt käinud reisiga Damiettas, mööblidetaile toomas (D. mäletamisi on Egiptuse mööblitislerite pealinn) ja kui Teispool seda kuulis, siis palus tuua pakikese seda maiust nimega mshabbak, mida nad just Damiettas kõige paremini oskavat teha, või nii ta väitis.

Koosneb see maius (ütleme nii et) õlis friteeritud ja seejärel siirupisse uputatud tainast. Konstruktsioon on seega krõmps, aga sisu on mahlane ja  – Õite Magus. 😀 Kel kalduvus II tüübi diabeedile nagu vist hetkel juba suurel enamusel põhjapoolkerast, siis siit peaks saama selle viimase põntsu üsna natukese vaevaga. Kel kalduvust pole – küll siit tekib! 😀

IMGP1721x

Seniks aga saavad Üks ja Kaks (ja rohkem nimesid me ei nimeta) lustida üsna pikka aega, sest kes on kaks tükikest seda tõhusat magusaisu vaigistajat hommikul juba tarbinud, on nõus edasi piirduma ainult vaatamisega – vannun!

Siin teile ka mshabbaki valmistamise õpetus:

http://homemade-recipes.blogspot.com/2007/05/mshabbak.html

Lihtne ju? Vala tainas  pepsipudelist kuuma õlivanni, ja kui küpse, siis viska sealt külma siirupikaussi. Jahuta – ja naudi! 😎

Advertisements

6 thoughts on “Maiasmokkade eri

  1. Mul paljalt selle lugemisest hakkasid hambad valutama 😀 No niiiiiiii magus tundub see olevat! Sa ise said ka ikka oma suhkrulaksu kätte? 😀

  2. Olen neid latakaid eemalt vaadanud, söönud ei ole. Põgusalt vaadates meenutavad küpsetatud ananassiviile. Pühadeaegsetel magusalettidel on palju põnevat kraami. Tahaks teada, millega tegu, aga giidi pole. Pärast eilset kodust vahukommitegu mõtlen, et selle toodanguga oleksin Egiptuses tegija! Puhas suhkur!

    • Arvan sa oled sellega siia hiljaks jäänud 😛 aga muidu väga tubli! Aga millega lettidel tegu – väga lihtne! Kunagi Napolis mõtlesin, et appike, kui palju erinevaid roogasid, mis kõik sisaldavad põhimõtteliselt tomatit, munataime ja mozzarellat eri kombinatsioonides. Kuid siin on veel lihtsam – kõik sisaldavad lihtsalt ainult jahu, õli ja suhkrut, eri kombinatsioonides. 🙂

      • Ras Sedrist leidsin datlitäidisega ja ohtralt seesamiseemnetega kaetud küpsisepulki, mis polnudki väga magusad. Hiljuti hakkasid ka mu Hurghada kodutänava pagarid neid küpsetama. Isegi päriseestlased söövad neid meeleldi 🙂 Väga imelik maius on punane sitke marmelaad. Vist karkadest tehtud ja töötute hambaarstide heakskiidul. Sellega saab mitte ainult plomme vaid ka nõrgemaid hambaid välja kiskuda 🙂

      • Jah datlikupsis on uks tyypmaiusi, sh yks tervislikumaid, vist. 🙂 Need igasugu marmelaadid ja muud seesami ja kikerhernestega segatud siirupikeedised on aga jah yks hambanuhtlus ja toitevaartus on oletan et null 🙂 voi siis suhkruga vordne. Aga varske ise tehtud datlimoos on kyll vaga hea nt pannkoogi peale, muidugi ka just mitte dieettoit. 😀 Mina teen nagu amm opetas – praen pannil kiiresti voiga labi, vahel koos banaani voi apelsiniga ka, nagu natuke teistmoodi crepes Suzette taidiseks siis 🙂

        Maitseks voib ka sortsu konjakit lisada voi (kui veel vahe, siis) suhkrut voi mett.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s