Kohvikud ja restoranid

Kohvikud ma eristan restoranidest seetõttu, et restorani puhul pean olulisimaks söömist , ehk siis kuidas toit seal maitseb. Kohvik aga (minu liigituses) oleks lihtsalt üks mõnusa olesklemise koht, mistõttu esikohal on kena ja mugav interjöör või asukoht või vaade.

Sellest hoolimata paigutan esikohale kohviku, kus pole vististi ühtki eelnimetatuist, kuid see-eest on Egiptuse kohta küllatki võrratu cappuccino ja kaneelisaiad…

MAKANI’s

Üks (originaal-) outlet  hadaba linnajaos ja teine värskemalt uues Roza Mall’is Peace Road’i ääres väljaspool Naama Bay’d (sama hoonet jagavad veel McDonalds ja 24/7 supermarket). Hadaba outlet on samas hoones Abdallah supermarketiga. Kiire käibega kohvikule tüüpilised väikesed lauad ja kõvad toolid, kuid see-eest võrratu kohv ja värsked küpsetised või soojad võileivad. Naama outlet pakub ka sushit. Lisaks wireless internet ja siin on ka üks kindlamaid kohaliku tasuta infolehe The MIX hankimispaiku, samuti jätavad oma kuukirju ja esildisi siia vabaks üleskorjamiseks suuremad kinnisvarafirmad. Üks Sharmi rahvusvahelise kogukonna lemmikuid.

SADIKI

Jällegi sharmlaste lemmikumaid, kuid seda eeskätt Hadaba kõrgelt kaldalt avaneva hunnitu vaate poolest. Süüa saab ka ja mitte halvasti, mitte ka kuigi eriliselt. Sadikit teavad kõik taksojuhid ja ka minibussi lõpp-peatus Hadabas on väga lähedal, tuleb lihtsalt veel veidi edasi piki sama tänavat kaljuserva poole kõndida. 

REEF BEACH

Isegi veel parema vaatega kui Sadiki, kuid miinuseks on et suletakse päikeseloojangu paiku. Ega vaadet hiljem ju polekski ka :P.  Asub samuti Hadaba kaljul, umbes seal, kuhu suubub otsaga Motels’ Street, kus asuvad eestlastegi seas populaarsed Creative Mexicana, Sol Verginia, La Perla jne. Mööbel on olematu, toit viisakalt värske ja maitsev kuigi oma lihtsuse kohta üle mõistuse kallis. Põhipluss: vaade! nimelt asub reef beach kohas, kus riff algab põhimõtteliselt kaldalt ehk et kus lõppeb kaldalt laskuv trepike, sealt ta kohe algabki. Mistõttu kitsukesel madalal pervel aeg-ajalt loperdavaid suuri kalu on teinekord ülalt kohvikustki näha. Miinus: sageli tuuline.

Iberotel LIDO terrass Naama Bay’s

Kui Naama laht on nagu suur koma, siis Iberotel asub just koma “kaenlas” ehk just nagu kõige keskel, kuid ometigi meeldivalt eraldi. Liigitub nii restoranide kui kohvikute alla, kuna siin nimelt saab nautida kõike – nii kena vaadet üle lahe sumisevale Naamale, kui ka häid sööke-jooke ja Iberoteli keti suurepärast teeninduskvaliteeti.  Stiil: valgete patjadega rotangdiivanid palmipuude all.

PANORAMA

Minu isiklike lemmikute kohta ei kuulu, st käivad seal peamiselt turistid, samas oleks ka patt mainimata jätta kohakest, mis Naamas käijale nagunii ette jääb ja kust nii hea ülevaade all Naama tänavatel käivale saginale. Otse Kõige Südames ehk Naama Bay hotelli kõrval kaljupervel.

 

SHEESHA BAR Sharks’ Bays

Hingelt romantikutele. Sheeshabaare on Sharmis muidugi igal sammul, kuid mitte igaühes ei valitse nii mõnus vaikus ega saa nautida vaadet kuu jäljele vees otse jalge ees. Harilik kohvi ja tee paigake, tasub ühendada mereandide nautimisega mõnes kõrval rannaribal asetsevas välirestoranis.

Lisa kommentaar