Viimaks ometi – ühetärnihotellid on leidnud Sharmi!

Lubasin kirjutada uuest nähtusest muidu 5*luksuse ja ülesöömise-joomise poole (kõik need AI ja UAI paketid!) pürgivas Sharm el Sheikhis – täiesti paketivabadest hostelitest! Ei mingit hommikubuffet’d, ei mingit minibaari, kui ise seljakotiga kaasa ei too, ja isegi ei mingit basseini… Miks sellises siis üldse peatuda? Vaadake ja otsustage ise.

Tegelikult ongi neid asutusi kõigest kaks (neist, mida mina olen märganud) ja mõlemad asuvad sobivalt merest eemal otse mägede jalamil – Rowaysati nimelises Sharmi linnaosas, kus muuhulgas elab/omab kodu suur osa Sharmis töötavatest või äri ajavatest beduiinidest, ja mõned muud õnnelikud villaomanikud. Mõlemad hostelid ongi siis ka olustikult pigem beduiinielamud kui vee- ja palmiparadiisid, vaated on pigem mägedele (kuigi meri paistab sealt kõrgelt ju muidugi ka), ning pöörlevate dervishite asemel saate end öö hakul lõbustada taevast tuttavate tähtkujude otsimisega vaikuse saatel. Väike lisapluss ka – Sharmi uuest bussijaamast saab siia põhimõtteliselt jalutada.

Siiski tore ju, kui valikud täienevad mitme maitse tarvis?

Dar Salam, tuba kahele u al. 20 eur, voodikoht al. 12 eur

http://www.hostel-darsalam-sharm.com/index.html

Lihtne asutus, mis pakub nelja numbrituba majas, mis näeb välja nagu üks üsna harilik lihtsamat sorti Sharmi residentide elamu.

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196192_116453751829424_735330479_n.jpg

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/559277_134873753320757_3720989_n.jpg

***

Sinai Old Spices, tuba kahele u. al 30 eur, voodikoht al. 15 eur/öö

http://www.sinaioldspices.com/inglese.html

Siin nüüd on märgata ka sisekujunduslikke ambitsioone. Kuigi mõeldud on mitte ainult puhkajate silmailule, vaid võimaluste piires ka mugavusele – katusel on lamamistoolid päikese nautimiseks, dushinurk värskendamiseks ja tore lõkkease, mille ümber vastu ööd koguneda. Ka sisehoovist leiab õdusaid nurki ja nurgakesi. Kasutatud on tüüpilist kohalikku kuppelarhitektuuri ning ka mööbliesemeid – punutud terrassimööblit, madalaid ümmargusi laudu… Üldiselt – kui küla-egiptlastel oleks vähegi silma omaenda kultuuri edevamate detailide väljanoppimiseks, siis elaksid nad just umbes sellistes majades. : -)

Ja teie – kui teile meeldivad Elevandi restorani saffranikarva kohupiimavärvised seinad Tallinnas, ja muidugi sealsed tualetid 8-), siis meeldib teile ka siin!

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/72/23/47/filename-374631-2622419554338.jpg

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/1f/d2/94/sinai-old-spices.jpg

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/28/28/fb/sinai-old-spices.jpg

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/b7/d6/31/sinai-old-spices.jpg

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/f6/19/45/esterno.jpg

***

Kui nüüd keegi soovib selle peale meelde tuletada, et kus täpselt see Rowaysat asub, siis, palun väga, avage järgmiselt lehelt Sharmi kaart ja leidke kohe ülaservast Geographical Areas alt “Rowaysat”, klõpsake – jah, seal ta ongi!

http://www.sharmweb.net/

Lisa kommentaar