Pulmad Egiptuse moodi

Et läinud nädalal juhtusime ühte mastaapsemat sorti pulma, siis väike fotoreportaaž sellest. Abiellus kohaliku puusepa poeg, meie jaoks vanaema venna pojapoeg, oma onutütrega. Äiad teevad koos puiduäri, aga kui kellelgi üldse hästi läheb Egiptuses, siis kindlasti puuseppadel. Kuna muud võib egiptlase kodus ka mitte olla, kuid mingil juhul ei puudu sealt luksuslik mööbel külaliste vastuvõtmiseks, näiteks selline:

Seega rahaga polnud kokku hoitud. Pulmatelk oli suur nagu korvpalliväljak, kohal oli mitusada külaelanikku, omade jaoks veristati veis, võõrastele kandsid kelnerid teed ja kohvi.

Kutsutud oli bänd, lava ees purskasid tulelondid, ja pruudi ärasaatmisõhtul päev varem esinenuvat tantsivate hobuste trupp, midagi sellist:

Ma arvan, ma ei eksi, kui pakun, et see kõik läks maksma vähemalt sada-paarsada tuhat krooni. Kuigi erilist hiilgust silmale polnud – ikkagi külamehed ju. Kuid pidutseti hingega ja südamest.

Seks puhuks oli ka makstud kohalikule kirikule karistuskautsjoniks tuhat naela – kuna Menoufeyas on eriti karm piiskop, kes ei pea nii püha sündmuse puhul, kui seda on abiellumine, pidutsemist sündsaks. Kuid äiad on tegijad mehed.. võib-olla hangiti kolleegilt eriluba. 😛

Peiu vanemad

Mõlema poole ühine vaarema

2 kommentaari “Pulmad Egiptuse moodi

Lisa kommentaar