Hotellid

2012. aasta teematäiendus – olulisemate hotellikettide tutvustus – on nüüd väljas siin:

https://innovatsioon.wordpress.com/2012/11/27/tunne-taustu-hotelliketid-egiptuses/

ja veel üks väike jupike – esimesed hostelid Sharmis!

https://innovatsioon.wordpress.com/2012/10/30/viimaks-ometi-uhetarnihotellid-on-leidnud-sharmi/

***

2012. aprilli uudiseid: vahetus Sofitel Sharm el Sheikhi operaator – uus operaator (ja nimi) on Mövenpick Resort Sharm el Sheikh. NB! Juba on ka tube uuendatud. Vt täpsemalt altpoolt.

***

2012 märtsi uudiseid: Novotel Palm Naama Bays on saanud väikelaste veepargi! vt fotod 21-23 alloleva lingi taga

http://www.freedaysegypt.com/Hotel-Novotel_Sharm_Palm-Sharm_Elsheikh.html

Koos Sonesta Club’i ja Xperience Kiroseiz Parklandiga tekib nii päris tugev “bermuuda kolmnurk” näiteks selliste lasteperede meelitamiseks kauge Nabqi suurhotellidest, kes sooviksid puhata Sharmis kordagi taksot kasutamata ehk otse Naama Bays.

***

Lubatud teemavärskendus 2011 seisuga ilmus eraldi loona siin:

https://innovatsioon.wordpress.com/2011/08/23/hotellid-sharmis-2011-rohkem-luksust-ja-rohkem-lusti/

Eelkõige kajastub sellest, et üsna tugevaks hakkab muutma Nabqi-Soho Square kant, kus on palju viisaka tasemega AI suurhotelle, sh ka mõned algusaastate mahajääjad on end kokku võtnud. Teiseks ja väga oluliselt on hotellides juba üsna arvukalt kas päris täismõõdus veeparke või vähemalt üks või paar liutoru või (beebibasseinides) liumäge. Ärge jätke oma lapsi selle igapäevase tasuta rõõmuta! 🙂 Ning lõpetuseks on hotellid asunud lisama eriti avara paigutusega ultra-lux tiibasid 50″ plasmatelerite, swim-up võimaluse (basseini hüpata saab otse toast), jacuzziterrasside jms tõelise nautleja hinge rõõmustavate vidinatega. Mõnest tähelepanuväärsemast sellisestki on loos juttu. Muus osas kehtib endiselt, mis allpool kirjas.

***

Kuid alustagem algusest. Viis aspekti, mida hotelli puhul tähele panna tasub (mis vaid väheste asutuste puhul kõik kokku langevad), pakun et on järgmised:

  1. asukoht teile huvitava tegevuse suhtes
  2. esteetiline ilme
  3. teeninduse tase
  4. toitlustuse tase
  5. millised muud puhkajad hotellis valdavalt peatuvad.

Sharmi hotellide suhtes kokkuvõtlikult võiks öelda, et tegemist on meeldivas värvigammas sisustatud mõõdukalt huvitavate hoonetega, millest ükski pole lihtsalt paneelkõrghoone, nagu Hispaania päikeserannikul või ka Hurghada kesklinnas ette tulla võib. Numbritoad on üldiselt veidi kõledamad kui 5*hotellides Euroopas (vähem nipsasju, vaibakesi jms) ja toit lihtsam, maitsestamisharjumused veidi teised ning eriti kardinaalselt erineb arusaam hommikusest kohvist – 3-4* hotellides pakutakse sageli lihtsalt kõige odavamat võimalikku lahustuvat kohvi.

On hotelle, kus on ülekaalus valdavalt slaavikeelsed ida-eurooplased, et mitte öelda venelased, kes käituvad mühaklikult söögisaalis aga ka üldse..

ning on hotelle, kus on ülekaalus itaallased, kes armastavad üsna valju suhtlemist jm tegevust – võib juhtuda et rannas ja basseini ääres ümbritseb teid siis umbes selline atmosfäär… http://www.youtube.com/watch?v=Mm1gBuEr7bk&feature=PlayList&p=71436B1653444FCC&index=2

ja selline heli+lüürika… http://www.youtube.com/watch?v=y_LF68ASntM

viimase peale krutitud kõlarite tingimustes. Lähete basseini äärde, aga seal käib..

http://www.youtube.com/watch?v=wwlGNJyvBHk&feature=related

Lähete siis randa, aga seal…

http://www.youtube.com/watch?v=sBW-a6WualA&feature=related.

Eks ta ole, et animazione hotellides, nii sõna kui tegevusena, kuulu järgi olevatki vist  itaallaste leiutis. 😉

Ebameeldivatest (või kuidas võtta) asjaoludest veel, et (NB!) PAREMATES hotellides tehakse nii umbes päikeseloojangu paiku ehk ajavahemikul kl 17.00-18.00 sääsetõrjet

See toss ei tapa ega halva kedagi, kuid on siiski nii palju ebameeldiv, et lausa teele ette jääda ei soovita – minge väikse kaarega :).  Ja ärge väga pahased olge, sest just see hoiab ära arvutute sääskede vohamise hotelliaedade tiigikestes jm tihti niisutatavatel lapikestel.

***

Kõigest sellest hoolimata on päikesepuhkus Sharmis eranditult meeldiv elamus sellele, kes vähegi vaeva näeb ja viitsib enda maitse ja harjumustega klappiva ning eelarvesse mahtuva majutuskoha endale leida. Spetsiaalselt neile, kel majutuse valimine alles ees seisab, koostasin mõned BEST OF nimekirjad. Muidugi see kõik on sageli vaieldav, nagu ilu jms ikka on vaieldav, kuid väikeseks orientiiriks ehk ikka kõlbab.

Kiireimaks otsinguks, kas Sind huvitavat asutust siin käsitletud on, kasuta nagu ikka Ctrl+F käsku, ning enamik fotosid avaneb ka suuremalt, kui klõpsad esmalt paremat hiireklahvi ja seejärel käsku View Image. Linke enamasti polegi avada vaja – eelvaate saamiseks piisab kui “sõidad” neist kursoriga üle, kuid vertikaalfotode puhul võib pool pilti nii varjatuks jääda.

Head tutvumist!

***

Kõige parem asukoht – Best Location

Mövenpick Resort Sharm el Sheikh (ex-Sofitel Sharm el Sheikh)

Selle hotelli asukoht on lihtsalt täiesti oma kategooria, kuna ta on kõike, mida hing võib ihaldada.

Vaata hotellide asukohti täpsemalt kaardilt

Sharm el Sheikh Google Maps

***

Kõige parem teenindus – Best Service

  1. Four Seasons
  2. Steigenberger Alcazar
  3. Rixos ja Rixos Seagate
  4. Hyatt
  5. Baron Palms & Resort
  6. Sultan Gardens
  7. Savoy/Royal Savoy ja Sierra
  8. Maritim Jolie Ville hotellid: Resort & Casino, Golf & Resort, Royal Penninsula
  9. Jaz ja Iberotel keti hotellid
  10. Tropicana keti hotellid
  11. Järgmiste kettide hotellid (suure tõenäosusega): Novotel, Sofitel, Hilton, Marriott
  12. Soodushotellid Falcon Hills ja Tivoli Hotel

Ei ole ranges paremusjärjestuses.

Four Seasons

Teenindus ongi kõigist ülejäänuist täpselt poole kallima FS plussiks Sharmis, kuna värskendatud pole teda vist oma viimased 7 aastat, mistõttu toad on juba veidi väsinud ilmega ja disain ammu relevantsuse kaotanud. Kuid siin peatujad enamasti on oma elus juba kõike näinud ja sisekujundus või vannitoa värskus ole see, millele peamine rõhk pannakse. Iga liigutus FSis on ka tõesti kohutavalt-kohutavalt kallis, ja igal uuel aastal ikka järjest kallim, kuigi sisaldab arvukaid finesse nagu nt a la carte beebimenüü Itaalia restoranis teie 7kuusele, kus võib isegi juhtuda, et mõni kelner pakub end beebit söötma (ja sellega ka egiptlastele omaselt fantastiliselt hakkama saab), et teie saaksite rahulikult pühenduda oma õhtueinele, suutäis ja 10 eurot, suutäis ja jälle 10 eurot… : -P.

Personal on kohati nii püüdlik, et praktiliselt selg ees ühe külalisele teed tehes komistatakse otsa teistele külalistele ja muidugi üksteisele, mis kõik kokku võib tekitada suurejoonelise elegantsi asemel hoopis koomilise õhkkonna. Eine glamuurseimas, Itaalia restoranis Il Fratoio, kus valida on nt lauake sisehoovis paikneva purskkaevu veeres, võib osutuda pettumuseks maitseomaduste poolest, ja imporditud Bordeaux vein, 600 £E pudel, supermarketi tasemel hulgimüüja pudelduseks a la Torres (=mitte halb, aga ei mingit elamust pakkuv, eriti hinda arvestades). Importveini juurdehindlus Egiptuses ongi ka selline, et parem piirduda kohaliku kraamiga. Ja toidu hinnad FSis sellised, et mõttekas oleks kaaluda söömist väljaspool.

Kuid FSi kiidavad siiski taevani nt Euroopa jõukama poole lapsepered, surmani väsinud issid ja emmed, kuigi miks mitte ka end hingetuks töötanud kõrgepalgalised yuppied, üldse kõik, kes enese põhjalikust nännutamisest nädala vältel lugu pidada oskavad.

Hyatt

FSist kuni poole odavam, kuigi kellele see aspekt rahu ei anna, saab end upgrade’ida Regency Club klassi ja maksta pea sama palju. 😛

Hyatti hea teenindus algab, nagu see sageli on, juba turvameestest, kelle käitumine on veatu, ja jätkub kõikides hotelli asutustes. Just Hyattis asub ilmselt Sharmi parima köögi, teeninduse ja merevaatega restoran Sala Thai (vt lähemalt lehelt Restoranid) ja siin on ainsamaid kõhutantsulavasid Sharmis kus (igal õhtul!) esinevad kenad sarmikad egiptlannad ja mitte blondid slaavitarid. Kui niisiis soovite Hyattis õhtustada ning enne õhtusööki väikese aperitiivi endale lubada, siis võib juhtuda et restorani administraator, kellesse see ometigi eriti ei puutu, isiklikult tuleb teiega kaasa, et olla teejuhiks ja kõik sobivad baarid teile kätte näidata.

Hyatt on üsna lähedal Naama Bayle, kes hotelli territooriumilt väljuda ihkab.

Hotelli territoorium on kujundatud arvukateks kauniteks terrassideks, igal oma bassein, mistõttu hotellikülastajad paiknevad ehk tihedamalt koos, kui neis 5* hotellides, mis pigem privaatsusele ja eraldatusele rõhuvad (kes soovib, siis omaette territooriumiga Regency Club on avaram). Kuid silmale on nii kahtlemata huvitavam – hoolega ja oskuslikult kujundatud territooriumil vaatamist jätkub. Miks mitte nt seada end sisse ühes kahest jacuzzitornist, kust vaade ülevaatlikeim. Basseinides sulistamise vahel soovitan üles otsida oskuslikult maastikku paigutatud liugtoru, mis võimaldab üht terrassi vahele jättes otse kõige kõrgemalt kõige madalamasse basseini liuelda – 50 m puhast naudingut hekkide vahele peidetult!

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/00/12/7a/4e/hotel-map.jpg

Baron Palms & Resort

Kui te kurdate, et voodi on teile kõva, siis selles hotellis tuuakse teile 5 minuti pärast tuppa pehme pealismadrats.  Kui rahulik puhkus on see, mis on meelel, siis rannarätiga saate kaasa tulipunase etiketi “Do not disturb”, mis hoiatab ekskursioonide ja massaazhide müüjaid rannas teid tülitamast. Igas toas on võimalus ise keeta kohvi ja teed (mitte just standard Sharmis) ning teid ootavad mitte ainult hommikumantel ja sussid, vaid ka rannakotike ja täiskomplekt tualett-tarbeid vannitoas, küüneviilini välja.

Ning check-in ei toimu mitte leti taga jalalt jalale tammudes, vaid esimese asjana palutakse teid fuajees istuma, tuuakse tervituskokteilid, ning asi aetakse korda aealsamas laua taga ja toolis istudes.

Hoonesisest silmailu siin palju pole ja lopsaka aia asemel näeb Resort’i territoorium välja pigem nagu haljastatud väljak…

… kuid Baronis ongi see pigem eeliseks, kuna nii on kõikjalt territooriumilt tagatud supervaade Tirani saarele. Palm on veidi uuem, kuid rannast eemal, Resort väheke vanem ja vanaldaste  tubadega. Kuid ega sisekujundust nautima siia tuldagi, vaid nautima superteenindust.

Marriott Reneissance Goldenview

Hotellis endas pole ma peatunud, kuid Reneissance nt lubab oma kaunisse terrassranda ja territooriumile lahkesti ka väljaspoolt tulijaid (neid, kes seda küsida taipavad), viimati kõigest u 35 LE eest. Tass cappuccinot merevaate kõrval nautimiseks? Või kulbike värsket Mövenpicki jäätist kõrvalasuvast basseinibaarist? Goldenview personalilt pole miski liiga palju palutud, sest ettevõte kannab teenindajate eest head hoolt, mis sageli toodabki kogu erinevuse hea ja halva teenindusega hotelli vahel. Kuidas oleks võimalik alt vedada tööandjat, kes nt isegi lihtsale restoraniteenindajale, kes just abiellu heitmas, pakub oma katuse all tasuta mesinädalate veetmise võimaluse ööks või paariks? Tubli, Marriott!

P.S. Marriotti voodite mugavus on nii tagaotsitud, et Marriott tegi oma voodivarustuse kättesaadavaks päris enda veebipoe kaudu:

http://www.shopmarriott.com/index.aspx

Marriotti voodi ja hotellide voodisõja kohta üldse loe siit:

http://www.epinions.com/content_404436389508#

Savoy/Sierra

Teenindust Savoys ja sõsarhotell Sierras iseloomustab vist kõige paremini sõna “kodune” – siis koduselt soe. Miks see just nii on, ma ei tea, kuid kes siit ka ei lahkuks mujale õnne proovima, soovib peaaegu alati varem või hiljem tagasi pöörduda, mis tagab kogenud ja professionaalse kaadri, keda hoolikalt koolitanud mitmed majasisesed kursused ja lihvinud kogemus muudestki parimatest hotellidest. Teadmine, et töötatakse ühes Sharmi soosituimatest hotellidest, lisab motivatsiooni ja tõstab tuju, mis ka igasuguseid töökaitse-eeskirju eirava 18-tunnise tööpäeva lõpuni välja veab. Savoy’s nagu paljudes muudeski hotellides, kehtib tipikorvi süsteem, mis tähendab seda, et rangelt võttes ei saa teie antud tippi mitte kelner või toapoiss, vaid ta peaks selle loovutama nö. ühiskassasse, kust see kuu lõpus koos palgaga koefitsiendi alusel uuesti ringi jagatakse nii, et ka tagaruumide töötajad – kokad nt aga ka mitmesugused kesktaseme ülemusekesed – saaksid oma osa. Kuidas see just mõjub, ei tea, kuid Savoy ja eriti Sierra toidule pole Eestist tulnul küll midagi ette heita. Õhtune osso bucco maitseb oivaliselt ja türgi kohv kardemoniga, mida kelner suundub tooma hotelli parimast kohvipaigast Cave baarist, on perfektne täpp i-le, isegi espressohullud itaallased peaksid rahule jääma.

(Toitu pole puhkajad klõpsutanud sugugi mitte igas hotellis.)

Novotel Beach & Palm, (kõik) Iberotelid ja Jazid, (kõik) Hiltonid ja Conradid

Paljud väikesed killud kokku pannes võimaldavad järeldada, et tegemist on trobikonna selliste 5*hotellidega Sharmis, mis oma tärnidele vähemalt teeninduse poole pealt igati vastavad. Kus ükski liigutus pole palju palutud. Novoteli haldab hotellihiiglane Accor Euroopast (nende Mercure on ka Tallinnas esindatud), ning kes ei teaks Hiltonit, viimane haldab ka Conradeid.

Jaz, Iberotel ja Sol Y Mar aga on hoopiski Egiptuse suurima incoming kuid kasvavalt ka outgoing turismi firma Travco omand. Külalislahked egiptlased tunnevad ise ka seda hotellinduse asja!

Näiteks Iberotel Lido hotellis Naama Bay serval kehtib “üks menüü kogu majas” kontseptsioon, tähendades seda, et millist iganes terrassi või restorani te endale istumiseks sobivaks peate – teile tuuakse kõik majas kehtivad menüüd, millest valida. Mugav – eriti kuna enamik eelistab süüa siinses võrratu vaatega terrassibaaris. Kuna seetõttu saab siin einestada ka varasel pärastlõunal (mitmed paremad a la carte restoranid hotellides avavad uksed alles 19.00 paiku), siis on siia mugav tulla kasvõi otse rannast. Et õhtul jahedaks läheb, ei pea muretsema – selle eest hoolitsevad gaasisoojendid, kuid kord, kui konkreetselt meie lauani soojendi eriti hästi ei ulatunud, tõid kelnerid mulle ja emale puhtad soojendatud rannalinad õlgadele viskamiseks. Täiesti omal algatusel.

Jazis oli mul tegelikult naljakas juhtum, kus olin palunud, et ema saadaks Sharmi puhkama sõitva tuttavaga suuremale lapsele suleteki ja -padja. Siinriigis on magamisvarustus pea täielikult sünteetiline. Saadetis käes ja natuke juttugi aetud, asutasin end hotellist väljuma, näpus niisiis suur kilekott.. teki ja padjaga! “Kas ma tohiksin palun vaadata mis teil seal kotis on,” küsis soliidse olemisega turvamees autoväravas, mida sisenemiseks ja väljumiseks kasutasin. Taipasin nüüd ise, ka mis mulje võis jääda, kuid õnneks lahenes kõik ladusalt, kuna ühest pilgust oli selge, et tegemist pole hotelli omandiga. Turvamees ulatas koti viisakalt tagasi ja soovis head päeva.

Sest suhtlemine turvamehega võib ka täiesti teistsugune olla. Kord ühes 4*asutuses, kus aga teeninduse tase osalt üldse tärne ei kannatanud, avasin koputuse peale toa ukse. Ukse taga seisis turvamees, kes ulatas tervituseks käe… Et olin Sharmis tollal veel noviits, arvasin algul, et neil on kombeks nt vahetust alustades niiviisi ringe teha ja veenduda, et kõik on korras jne. Surusime siis kätt ja valmistusin ust sulgema. Mees ulatas uuesti käe… Nii paar korda, kuni ma kibekiiresti üritasin aru saada, et mis siin nüüd siis toimub ja mida see siis tähendab, kuni lõpuks lihtsalt ukse talle näkku sulgesin. Tõenäoliselt ootas ta jootraha? Või valmistas valge käe surumine mingit erilist naudingut. 🙂

Sultan Gardens

Egiptlasest eraomaniku käes olev hotell, millel on ambitsiooni olla sama hea (või parem!) kui Baron Resort. Visuaalselt küll ülejäänuist märksa tagasihoidlikum hotell, kuid britid käivad ja kiidavad!

***

Kõige kaunimad – The Most Beautiful

  1. Mövenpick Resort Sharm el Sheikh (ex-Sofitel)
  2. Savoy, sh selle tiib Royal Savoy
  3. Hyatt
  4. Oriental Rivoli (100% kohalik väikekodanlik maitsemeel)
  5. Monte Carlo (ex Ritz Carlton)
  6. Sheraton Sharm (osaliselt remontivajav, kuid siiski vaatamisväärne)
  7. Steigenberger Alcazar (mõneti uusversioon Sheratoni idamaise palee stiilist)
  8. Lido Sharm Hotel (ex Iberotel Lido)
  9. Maritim Jolie Ville Golf & Resort
  10. Rixos Seagate (ex Tropicana Grand Azure)
  11. Concorde El Salam
  12. Laguna Vista Beach Resort
  13. Xperience Sea Breeze
  14. Jaz Belvedere

P.S. Kui eelistad klassikale moodsat minimalismi vms, siis vt kenade tubadega hotelle ka allpool, kategoorias “Uued ja puhtakesed”.

Mövenpick Resort Sharm el Sheikh (ex-Sofitel)

Too hotell oma Sharmi parima asukoha ja arvukate kuplikestega on ühtlasi orientaalse arhitektuuri parimaid esindajaid Sharmis. Toad on sisustatud ohtralt nikerdatud massiivse orientaalse puitmööbliga ja 2012. aasta varakevadel Mövenpicki brändi alla minnes värskelt uuendatud. Kaarjasse orvakesse on mahutatud veel üks patjadesse uppuv sohva, just nagu akna all mugavlemiseks ja vaadete nautimiseks, mis vajadusel käibib ka laste- või lisavoodina.

Kõigist tubadest avaneb uhke vaade lilledesse uppuvale territooriumile all, basseinile, merele ja tuledes Naama Bayle. Ning basseinitasandilt viib puude vahel looklev kaunis puiestee tagaväravani, kust mitte väga pikki treppe pidi pääseb otse Naama Baysse viivale rannapromenaadile.

Hotelli mitu randa on mahutatud eri kaljusoppidesse, nii ei teki kusagil päris karjaaia tunnet.

Savoy

Savoy toob siia nimekirja eelkõige hotelli peahoone ja originaalne asendiplaan. Sarnaseid lilledese uppuvaid aedu on kindlasti mitmetel muudelgi sama klassi hotellidel. Kuid sarnaseid (lennukist vaadates) krabi sõrgadena käänduvaid majutustiibu, mille ühe seina moodustavad hotellitoad, kuid teine avaneb otse aeda, ei ole ühelgi. Kordagi ei teki pikas igavas koridoris vantsimise tunnet, sest Sharmi päike, ja lilled, saadavad teid lõpuni välja ja tervitavad uuesti kohe, kui toaukse avate.

Fuajees loob efekti uhke rippsillaga tiik, mis tulvil troopilisi taimi. Selle veeres pehmel safaristiilis diivanikesel istet võttes klaasikeseks päikesejärgseks joogiks või et oodata, kuni kaaslane reisiesindaja või adminniga asju ajab, on tunne ühtaegu suurejooneline ja intiimne.

Kokteilibaar on sisustatud mugavas troopilises koloniaalstiilis – korvmööbli ja luksuslike pehmete diivanitega, mille patjadesse sügavalt vajudes mõnus kokteilikest nautida (külm pitsike Cointreau’d sobib kuuma kliimasse imehästi!).

Ning kes õigel ajal ärkama juhtub, saab nautida päikest tõusmas (siit vaadates) otse Tirani saare tagant.

Oriental Rivoli

Sharmi ainukesemaid butiikhotelle, kui nii võib öelda, on sisustatud hoole ja armastuse abil parimaga, mida Egiptusel pakkuda. Siin võib end leida magamast suurejoonelisel Napoleoni stiilis, ülekullatud voodil, milline on siiani iga Egiptuse pruudi unistuseks.

Kuid tube kaunistab ka aukartustäratav kogu orientaalseid käsitööesemeid, maale ja pilte, sepislaternaid, kummuteid ja kapikesi. Tõeline silmade rõõm hommikust õhtuni, ja homme taas.

http://www.orientalrivoli.com/

ex Hilton Dahab Resort

Nb! 2018 01 seisuga: Hilton läks siit välja mitu aastat tagasi ja hotell vististi kiratseb. Kirjutan ümber kui aega saan, vab! Dahabis on stiilseimaid uusi Le Meridien Dahab, ja kõikide lemmik hubasuse ja kodusoojuse poolest on Dahab Paradise.

Vist Siinai romantilisimate asutuste hulka kuuluv Dahabi Hilton võlgneb suure osa atmosfäärist ehk ka taamal paistvate mägede valgust pehmendavale efektile, eriti päikeseloojangul. Dahab ise on suhteliselt intiimne, hõlpsasti haaratav keskus, mille esteetiliseks pärliks ongi orientaalse sise- ja väliskujundusega Hilton, osavalt planeeritud basseiniga territooriumi keskel, mis jätab mulje pea ükskõik kust rakursist pilku heites, nagu hõljuks terve hotell vee peal.

Pole ime, et hotell on spetsialiseerunud muuhulgas noorpaaridele, juhtloosungi all – Love is in the Air!

http://www1.hilton.com/en_US/hi/hotel/DHBHITW-Hilton-Dahab/index.do?WT.srch=1

Monte Carlo (ex Ritz Carlton)

Üks nendest asutustest Sharmis, millega ülikõrge hinna tõttu pole just kerge rahule jääda. Kuid kui teie ideaaliks oleks puhata Kadrioru kaugemas, metsikumas osas, kuid siiski Sharmi päikese ja soojuse käes, siis RC pargina kujundatud lopsakas territoorium on midagi teile.

Selge minimalistliku joonega basseinid, mille veerel avara muruplatsi serval vaid mõni harv külastaja. Lazy river kulgeb suure kaarega kui vabas looduses (siiski mitte kaskede, vaid palmide all).

Väike stiilne veepark, kus ka lastele mõeldud (Ritz Kids Club) toimib veidi eraldatult territooriumi kõrgemal tasandil. Parimat pakkuda püüdlevale hotellile iseloomulikult on ka eraldi lastemenüü – nt tähestikunuudlitega kanasupp või köögiviljavardakesed…

Kui vaadata, mida hotellide külastajad enim klõpsutanud on kohe selge, mis neile imponeeris – RC fotosait ongi tulvil pilte hotelli pargist. Siin ometi ei pruugi ühtki teist külastajat märgatagi, kui ei soovi.

P.S. Ka RC jõusaal oma uhke kõrge merevaatega väärib külastamist – see on residentide lemmikumaid Sharmis.

Sheraton Sharm

Ameerika hotelliketile omases pehmes luksuslikus mugavuses pole ka midagi nii erilist ega üllatavat ja, kui hoonele endale selg keerata, siis silm saab rõõmustada hommikust õhtuni. On 2018 osaliselt remonditud ja osaliselt remonti vajav, kirjeldus puudutab remondieelset sisustust.

Toad on sisustatud hamptonliku valgeks värvitud massiivse puitmööbli ning sinise-/roheliseruuduliste tekstiilidega, mis keset valitsevat beezhi ja pruuni paletti on toredaks vahelduseks.

Mõned lausa hiigelsuured (“Nagu küün,” oskab siingi keegi rahulolematuks jääda).

Ning mitte just paljudes hotellides pole sukeldumistundide võtmiseks spetsiaalsügavusega basseini, mis siin pealegi on kujundatud kauniks looduslikuks grottoks…

Oo, ja ärgem unustagem Sheratoni Thalasso Spad. Just siin saate nautida u 5000 kr maksvat (kuid 3 päeva kestvat) Nefertiti Saladust, kus teid alustuseks põhjalikult kooritakse ja masseeritakse, siis tehakse iluhooldusi ja lõpuks hellitatakse nahka mee ja piimaga. Kui see põnts veidi karm tundub, siis Nefertiti 4 käe massazhi saab vaid u 700 kr eest ja valida on veel mõnda muudki.

Lido Sharm Hotel (ex Iberotel Lido)

Lido tõid siia nimekirja tema asukoht ja vaated üle lahe Naama Bayle

originaalne planeering ümber triibulise liivakivikalju, mis kohati moodustab hotelli üldruumide ühe seina

ning hubased pisemat tüüpi toad, mis veidi meenutavad väärispuiduga töödeldud kajuteid luksusjahil.

Reelingutega ääristatud, dekilaadsed koridorid ja asukoht praktiliselt kail, kus jahte ja kaatreid mh seisabki, aitab sellele tundele kaasa.

Eestlastele oluliselt – isegi üldkasutatavad tualetid on siin ilusad! Nii et – ärge laske end petta hotelli välisküljest, mis kaetud odavalt mõjuvate naljakate siniste plaatidega. Ka pärlikarp on väljast mudane!

Maritim Jolie Ville Golf & Resort

Ühes küljes lilledesse mattuv laguuniaed, teises ääretu golfiväljak, ning selle kõige keskel kaheksat erinevat restorani käigus hoidev ning üle Sharmi tuntud köögiga hotell. Mida veel?

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/12/60/aa/sharm-el-sheikh.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/00/1b/31/ab/treasure-cove-bar.jpg

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/20/9d/c7/beautiful-glass-ceiling.jpg

http://www.longwoodholidays.co.uk/images/Egypt/SharmElSheikh/MaritimJolievilleGolf&Resort/MaritimJolievilleGolf&Resort.html

(ex Tropicana Grand Azure 5* & Club 4*) nüüd: Rixos Seagate

2015 kapitaalselt ümber ehitatud ja on nüüd üks Sharmi tipphotelle. Järgmisest kirjeldusest kehtib veel ainult toitlustus, mis on tegelikult umbes sama 😛

“Ilusate” nimekirjas seetõttu, et kui keegi teeb 808(!) toaga hotelli, mis näeb nii hea välja, suhteliselt uue hotelli kohta nii vapustava haljastusega..

…ja ka nii hästi toimib – siis see lihtsalt vajab äramärkimist. Et lühidalt kokku võtta, siis – siin on tegemist hotelliga, mis sundis mind loobuma soovitusest ülisuuri hotelle Sharmis pigem vältida. Grand Azure’i – mitte vältida! (OK?)

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/19/ec/07/map-of-resort.jpg

Reef Oasis Blue Bay

Reef Oasise hotellikett armastab kõrgeid  majesteetlikke vaateid. (Mesinädalalised – siin on teile midagi!) Ja jacuzziterrasse – mullivannid kõrgel merevaatega terrasil olekski nagu nende leivanumber Sharmis. Ka vanem kombihotell Hadabas Alf Leilast teisel pool teed –  Reef Oasis Beach Resort 4*/Senses Resort 5* pole paha, kuigi iseasi, kas inglaste suure huvi tõttu on oma hinda väärt (ülekaalukalt brittidest koosnev külastajaskond).

Laguna Vista Beach & Garden Resort

Kas Laguna Vista on ilus, on muidugi maitseasi, kuid kelle hing tõelist pompöössust arhitektuuris taga igatseb, seda ei peaks LV võimas avatud fuajee küll külmaks jätma. Rookatustega hütikestel aia poole peal pole ka viga, ja kas teie oma elus juba olete peatunud swim-up toas, st toas, mille terrassilt saab otse basseini hüpata, sest lazy river voolab otse teie numbrist mööda?

LV rand on ka üks coolimaid Sharmis ja Pataya Beach Club on üsna sobivalt nimetatud – terves Laguna Vistas on tõepoolest midagi kergelt taimaalikku. Itaalia-Vene orientatsiooniga meelelahutus peaks sobima energilisemat sorti lõbusatele inimestele.

***

Kõige maitsvam toit – Best Food

  1. Maritim Jolie Ville Resort & Casino ja Golf & Resort (ex Mövenpickid)
  2. Mövenpick
  3. Sierra/Savoy
  4. Lido Naama Bay
  5. Iberotelid ja Jazid
  6. Rixos Seagate ja “vana” Rixos
  7. Sunrise hotellid

Rääkida siin pikalt midagi pole – tegemist on hotellidega, kus suule parematki rakendust leidub. Kes puhkuse juures just seda momenti hindab, et keegi teine laua katab ja köögis mässab – siin ehk on midagi teile. Head isu!

Maritim Jolie Ville Golf & Resort jt Maritim Jolie Ville hotellid

Sierra/Savoy

Lido Sharm Hotel  (ex Iberotel)

Tropicana Grand Azure Resort

Leia FBs Rixos Seagate culinary team lehekülg

Rixos Seagate Culinary Team Facebookis

***

Uued ja puhtakesed – The New And Squeaky Clean

  1. Novotel Palm (2007 dets)  http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/22/be/64/the-accommodation-clean.jpg

2. Sunrise Tirana Aquapark (2008) NB!! 2018 suletud ja ümberehitamisel http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/46/3c/30/entrance-to-food-and.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/2d/44/3a/bedroom3.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/32/5b/76/family-room-adults-bed.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/2d/3a/0a/family-room-corridor.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/2d/3a/09/family-room-kids-room.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/62/2b/a8/room-1281.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/2b/dd/1a/balcony-from-inside.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/26/21/17/sharm-el-sheikh.jpg

(antud foto autor ms on üks rahulolev eestlane)

3.The Cleopatra Luxury Resort (2010)

4. Stella Di Mare Beach Hotel & Spa (2009 sügisel)

Stella on siis ühtlasi Sharmi esimene hoonesiseste panoraamliftidega hotell. Viisakas, püüdlik, stiilne – tuli ja astus otse Sharmi eksklusiivhotellide hulka.

5. Xperience Sea Breeze (2011)

Populaarse Xperience Kiroseiz Parklandi noorem ja – märksa glamuursem – õde. Tõesti nii uus et kriuksub alles, sh teenindus on ehk alles traagelniitides, kuid asukoht otse Sharmi tipphotellide Savoy ja Four Seasonsi vahel ning Soho väljakust jalutuskaugusel peaks rõõmustama neid, kes tahavad korraga nii vaikust kui häid snorgeldamisriffe, kui ka õhtul siiski kuskile välja minna.

***

Kõige parem veepargiga/lastega pere hotell – Best Water Park/Family Hotels

  1. Albatros Aqua Park/Aqua Blue ning Royal Albatros Moderna
  2. Coral Sea Holiday Village
  3. Rixos ja Rixos Seagate
  4. Novotel Palm
  5. Otium Amphoras
  6. Xperience Kiroseiz Parkland
  7. Sonesta Club
  8. Maritim Jolie Ville Golf & Resort
  9. Sunrise keti hotellid Hadabas

Kõigis neis on veeatraktsioonid nii suurtele kui alles eelkoolieas lastele ning enamasti ka aktiivsed ja kiidetud lasteklubid.

Albatros AquaPark/Aqua Blu ning Royal Albatros Moderna

Endiselt suurima ja uhkeima veepargiga hotell Sharmis, kust leiab midagi enamat, kui kolme toruga liumägi, ja ka päris väikestele on piisavalt valikuid. Kuigi konkurentsi järjest lisandub…

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/1f/07/8f/another-veiw-from-our.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/5b/ed/31/sharm-el-sheikh.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/5f/e4/e2/the-best-holiday-my-kids.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/5f/e4/e1/the-best-holiday-my-kids.jpg

Royal Albatros Moderna – sama keti uuem ja avaram hotell Nabqis

(ex-Sunrise) Tirana Aquapark 2018 suletud!

Viisakas veepargike ja sageli soodsalt pakkumistes. Veel uued ja puhtakesed toad-vannitoad.

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/64/de/2a/sharm-el-sheikh.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/5b/0e/24/sharm-el-sheikh.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/62/2b/b4/funny-shuttle-bus-to.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/3b/3d/3c/hotel-bus-to-the-beach.jpg

Coral Sea Holiday Village

2017 talvel remonditud ja uuendatud.

Brittidele orienteeritud hotellidele omaselt kvaliteetne asutus, sh laste tegevusele on mõeldud nõrkemiseni nii siin kui ka sõsarhotellis Coral Sea Holiday Village, kus igale vanusele teismelisteni välja on pakkuda nt  jalgpalliakadeemia, seikluspark, kanuumatkad, shokolaadipeod… Täiskasvanud paaride jaoks on vaiksed basseinid ja swim-up numbritoad tagapool.

Maritim Jolie Ville Golf & Resort

Ilmselt suurima veepindalaga hotell Sharmis üldse. Kohe golfiväljak kõrval paiknev lilledesse uppuv hotell on ilmselt ka Sharmi rohelisemaid parkaedu ehk et kokkuvõttes peaks sobima nii rahututele lastele kui magamata emmedele kui ületöötanud issidele. Vaata selle hotelli kohta ka 2011. a veeparkide teemalise täienduse alt “Rohkem luksust ja rohkem lusti”.

Novotel Palm

Hotell peredele otse Na’ama Bays! Kena araabiapärane arhitektuur moodsa sisekujundusega, värske hoone u 2008. aastast, Novoteli teenindus ja toitlustus. Lastele lõbusad oranzhid narid ja kiidetud lasteklubi, mille kasutada mh köisronimisteed, rularada ja “tsirkusekool”. Loe lasteklubi kohta lähemalt siit:

http://www.humaneye.tv/en/hotels/sharm-el-sheikh-hotels/novotel-palm-sharm-el-sheikh

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/9f/36/05/tiny-kids-beds.jpg

Võtab kõhklema meiegi pere, senise kavandatud favoriidi Maritim Golf & Resorti kõrvale, sest ausalt öelda võimalus suunduda pärast õhtusööki omal jalal väikesele jalutuskäigule piki kuupaistelist Naama rannapromenaadi või väikesele kokteilile rannaliival või kõhutantsuüritusele polegi nii halb võimalus… 😉

Xperience Kiroseiz Parkland (end. Three Corners Kiroseiz)

Mugavalt sisse töötatud hotell, mis millegi erilisega ei hiilga, seetõttu (vist) on sageli õige soodsalt saadaval. Kuid ka miinuseid ei tea siin nimetada. Belglaste poolt sisse töötatud asutuse võtsid millalgi 2010 paiku üle egiptlased, kes nüüd hoolega edasi arendavad. Kommentaarid liiguvad juba hoogsalt ülespoole!

Hotell ei asu küll rannas, kuid omab kaht välja ehitatud randa, liivasemat vana turu lähedal Sharm Maya lahes ja korallirand on neil suisa Om el Sidi riffil kusagil kohe Alf Leila juurest üle tee, Hiltoni ja Ritz-Carltoni vahemikus. Seal on neil mh restoran AI käepaela omanike toitlustamiseks ilma rannamõnusid pikalt katkestamata, ning rivi bungalow’sid, kus samuti ööbida võimalik.

2018: Bungalowd on nüüd eraldi hotellike Xperience Hilltop Beach Resort.

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/3e/df/69/restaurant.jpg  http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/31/c5/53/sharm-el-sheikh.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/31/c5/53/sharm-el-sheikh.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/12/3b/22/coral-beach-fish-feeding.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/10/bf/34/beach-club-bungalows.jpg

***

Soodsad ja sarmikad – Cheap and Charming

  1. Sun Set
  2. Ocean Club
  3. Falcon Inn
  4. Marmara
  5. Mexicana Sharm
  6. Eden Rock
  7. Partner Turquoise
  8. Kahramana

Sun Set

Kui teid ei häiri puhkus veidi paremat sorti ühikat meenutavas hotellis, siis odavama poole peal on tegemist siiski turvaliselt viisaka ja üpris puhta valikuga. Hea asukoht taksode püüdmiseks ja/või ka alla vanale turule või Sharmi hetke parimasse supermarketisse (Metro) omil jalul kõndimiseks.

Ocean Club

Sukeldujate hotellile (Ocean College kohe kõrval) omaselt soodne, lihtne kuid hea ambience’iga asutus. Isegi kaks basseini (üks lõbutsejatele, teine sügavam sukeldujatele). Õdus katusebaar ja hea asukoht Sun Setiga samadel tingimustel.

http://www.estour.ee/Tourism/ImageShow.asp?lang=est&ID=0&id_unique=10817182&image_id=1&field=hotel_max http://www.estour.ee/Tourism/ImageShow.asp?lang=est&ID=0&id_unique=10817182&image_id=11&field=hotel_max http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/5d/72/f3/ocean-club-phoenix-bar.jpg

Falcon Inn

Tihti sooduspakkumistes figureeriv piisavalt viisakas hotell Hadabas.

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/1a/53/0d/pool.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/1a/53/0b/view-from-room.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/1f/27/52/our-room-2.jpg

Marmara

Üks Sharmi “vanadest tegijatest” asukohaga täpselt Il Mercato keskuse kõrval. Meeldiv orientaalsusele rõhuv sisekujundus, lopsakas haljastus ja korralik teenindus, kui ehk et mitte liiga uus ja värske enam. Selle hinna eest, millega tihti pakutakse – enam kui soovitatav, eriti keskealisemale puhkajale.

http://www.estour.ee/Tourism/ImageShow.asp?lang=est&ID=0&id_unique=306786&image_id=8&field=hotel_max http://www.estour.ee/Tourism/ImageShow.asp?lang=est&ID=0&id_unique=306786&image_id=15&field=hotel_max

Mexicana Sharm Resort

Nirppinokkadele ei soovita, eriti kui olete varem paremates hotellides peatunud (mida masu-kukrust enam kinni ei pleki). Kuid 30+ paarikesed, sõbrannade seltskonnad ja pered, kes ei arva, et AI tähendab piiramatut “avatud” baari serveerituna kristallklaasidest, ja Waldorf-Astoria klassi toitlustust, jäävad üldiselt rahule. Üks kõige lillelisemaid ja lopsakamaid väikehotelle Sharmis. 2 basseini. Peretoad on suured ja apartemendi tüüpi (kööginurgaga), kuigi võivad olla veidi väsinumad kui ülejäänud.

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/48/99/cf/sharm-el-sheikh.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/63/73/35/sharm-el-sheikh.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/26/08/73/a-lot-of-flowers.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/5a/3b/f6/balcony-pic.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/59/75/04/our-bedroom-in-mexicana.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/00/12/ff/e2/our-room.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/14/9b/95/kitchen-lounge-in-room.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/14/9b/94/lounge-area-in-room.jpg

Eden Rock

Üksi ja paarikaupa peatuvate edukate ületöötanud Eesti (kuid mitte ainult) naiste lemmikuid Sharmis. Kahjuks seetõttu kohati kallim, kui hulk nadimaid 5*kaid. Kuid mitte alati—väärib passimist! Naama Bay melu on vaid treppidest laskumise kaugusel ning basseini veeres on päeval just piisavalt tühi ja vaikne, et nt head raamatut, vapustavat vaadet ning häid ja paremaid jooke päeva jooksul nautides aega viita. Intellektuaali võib veedelda hotellis valitsev Gustav Klimti temaatika ja kogu asutus on just nii suur, et põhihoone kaudu sisenedes jääb mulje mitte niivõrd hotellist, kui et viibite külalisena jõuka tuttava miljonivaatega eravillas. Uus soomlannast mänedzher on ülirange – loodetavasti kaasnevad sellega ainult positiivsed muudatused, kuigi kahjuks esimeste hulgas hakati revideerima tubades kohvi keetmist. Kas üks soomlanna siis tõesti ei taju, kui möödapääsmatu ühe eestlase jaoks on alustada päeva hea (soome!) kohviga?

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/48/9f/4d/view-from-balcony.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/56/0b/a5/sharm-el-sheikh.jpg

Partner Turquoise

Lihtne kuid (sageli) soodne majutus neile, kes peamiselt ainult päikest ja merd nautida ihkavad, ja ehk kord-paar vanale turule piibukaupa tegema või värskeid maasikaid ostma. Selle Sharmist välja suunduva maanteejupi ääres rohkem hotelle peaaegu polegi, mis peaks tagama rahuliku õhkkonna, ometigi on turg ja sealt algavad bussiliinid kuhu iganes Sharmis kõigest paarisaja meetri täismerevaatega jalutuskäigu kaugusel. Piisavalt hubane basseiniserv, ja meri kohe teisel pool mitte ka liiga tiheda liiklusega sõiduteed.

http://www.estour.ee/Tourism/ImageShow.asp?lang=est&ID=0&id_unique=10816680&image_id=7&field=hotel_max

http://www.estour.ee/Tourism/ImagePopup.asp?lang=est&guid=&No=17031733&ID=0&id_unique=10816680&image_id=1&total_images=0&field=hotel_max

Kahramana

2011. aasta talvise remondi järel on see otse keset Naama Bayd asuv väike ja hubane hotell Sharmi uus värske saladus teadjatele. Asub Naama Bay tax-freega samal tänavajupil ehk et võrdselt 200 m ringis on siit nii kõikidesse kuumadesse ööklubidesse kui ka rannapromenaadile ja (järelikult) randa, mis selle hotelli puhul on populaarne ja elav, rannabaariga VIVA rand kohe promenaadi alguses.

***

Pealt kullakarvalised, seest siiruviirulised… ehk 5* hoones 3* söök ja teenindus – 5* Price and Building With 3* Food And Service

Regency Plaza Resort

Aurora Oriental

Rehana

Inter Plaza Beach Hotel

Continental Garden Reef (kaks viimast hotelli on naabrid)

Amwaj Oyun

***

(Umbes) 2-3 tärni – Non-Package-Tour/Budget Accommodation

Neid leidub vist küll igal pool maailmas – pisikesi hubaseid ettevõtmisi, mis pükstepressi või tsentraalfööni asemel pakuvad pigem omanäolisust ja killukest enamat soojust teeninduses ja suhtumises. Neid on Egiptuse väikelinnades väljaspool kuurorte, neid on ka Siinail ja siin kuuluvad nad peamiselt beduiinidele. Sharks Bay Umbi Resort ja El Kheima Vana Turu lähistel Sharm Maya lahe ääres. Beduiini stiilis kuppel-laega toake mäeküljel vaatega merele või mugava vannitoaga bambushütike mitte kaugel vee piirilt.. mõnesaja krooni eest öö.  Selliseid või ligilähedasi on tegelikult kõikjal piki Siinai rannikut, Tabani välja.

http://www.sharksbay.com/new/english/HotelandResort.html

***

Mitte-beduiinikatest mahub siia üks Naama Bay hästi varjatud saladusi – Kanabesh Village

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d754011-Reviews-Kanabesh_Hotel_Naama_Bay-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

..mis ** hinna eest asub otse Naama südames ja omab sellel hinnalisel lõigul oma randagi.

***

Hea hinna-kvaliteedi suhtega on harilikult ka sukeldujate establishmendid, nt Oonas Dive Club & Hotel Naama rannapromenaadi kaugemas lõpus vahetult enne Mövenpicki juurde üles viivat treppi.

http://www.oonasdiveclub.com/en/hotel

***

Lõpuks, Siinail omal käel ja lausa õlghütis puhkust veeta soovijad peaksid leidma kena valikut järgmiselt lehelt:

http://www.exploresinai.com/lodges?page=1 , midagi taolist seal:

(seda siis rohkem Dahabi, Nuweiba ja Taba kandis)

85 kommentaari “Hotellid

    1. Tere! Kui hotell pildi järgi meeldis, siis ka kõik muu peaks igati sobima. Accori keti hotell nagu Sofitel (proff juhtimine ja tõenäoliselt mingid nõuded taseme hoidmise suhtes), Sofitel näiteks on üks Sharmi pärle. Novotel veidi tagasihoidlikum väljaspoolt kuid seest igati klassikaliselt “kobe”. Ning kui Naamas juba peatuda, sisi muidugi meeldivaimaltotse rannapromenaadi ääres, kus Novotel just ongi, nii palju Naama südamest eemal – 5 min jalutada – et korallid peaks hotelli ees juba olemas olema (päris keskuses pole), samas Naama kära ei tohiks enam häirida.

      AId pole, juba see fakt näitab, et hotell üritab trendide kiuste taset hoida, massiturismi teed mitte minna. Puhkajate seas nt jõukaid Lõuna-Aafriklasi, palju sakslasi, viimased pidavat olema kõige norivam ja tasemetundlikum turistide rühm. “Siseinfo” (hotellides töötavad poisid) põhjal igati tasemel hotell (Oo!-tase :)) eriti hea söögiga.

      Seda viimast siis loomulikult Sharmi võrdluses ehk et üldiselt on Egiptuse kokkadel veidi raske valmistada euroopalikke roogi õigesti – nad jätavad need lihtsalt liiga magedaks-maitsetuks, kuna võrreldes sellega kuidas nad omi roogi maitsestavad, nende maitse jaoks meie toidud ongi täiesti “magedad” :). Osa kohalikust asenduskraamist, kasvõi koor või vahukoor, ka pole päris sama maitsega.
      Seetõttu toit Egiptuses polegi mitte niivõrd halva maitsega, kui et võib olla “teise”, eestlasele harjumatu maitsega. Siiski, parimate või igatahes oma tärne väärivate 5* hotellide hulgas, kuhu Novotel ka tegelikult kuulub, harilikult võib igati rahule jääda. Vana, sissetöötatud, väärikas asutus. Kui just et toad-vannitoad võivad olla veidi vanaldased, maitseasi, kas häirib. Kui häirib, siis Novotel Palm 4* üle sõidutee on veidi värskem ja ehk annab vahetada – sama raha eest võiks Palmis saada midagi enamat kui lihtsalt standardtoa ;), kuid siis vaja tulla minna randa üle sõidutee ja pärast üle promenaadi (mis on ainult jalakäijaile, randade ja hotellide vahel kulgev vaikne ilus lilledesse uppuv kõnnitee).

      Hääd puhkust! 🙂

  1. Tere!

    Kui balida Ocean Clubi ja Falcon Inn Viva Sharmi vahel, siis kumb oleks parem või mõistlikum valik (asukoha, puhtuse jm poolest)?

    Tänud,
    Katrin

    1. Seda on päris raske pakkuda, kuna nad on üsna võrdsed, kuigi samas erinevad! Pakuks, et Ocean Clubis on parem õhustik, aga Falcon Vivas on parem mööbel! 😛 Ocean on ehitatud lihtsamaks, peaaegu seljakotituristi hotelliks, kuid on end sellelt pinnalt õdusaks elanud. U 70 tuba.

      Falcon on natuke laiema joonega, võiks öelda et suht klassikaline kolmetärni troopika-perehotell – on natuke marmorit fuajees, on lopsakas aed, on palmisaareke basseinis. Kuid on sellisena veidi käest lastud. U 90 tuba. Saavadki keskel kokku :).

      Ocean on lähemal Vanale turule ja sealsele kaubandus-teeninduselule ning randa ja tagasi on põhimõtteliselt võimalik kõndida. Falcon on Hadaba vastasservas, kuid lähemal nt Il Mercatole, Alf Leilale… ja ka sealt võib kõndida randa, kuigi mõlemast hotellist viiakse vististi samadesse randadesse ka: Falconi lähistel olevasse (kalju-)randa Reef Beach, kui ka Vana Sharmi lahte (madala sisseminekuga liivarand), mis Oceanile lähemal :). Reef Beach on visuaalselt ilusam, kuid kes merd kardab, see seal jalga vette ei saa, sest seal astud kaldatrepilt enam-vähem otse sügavikku. See-eest on vaated ülevalt võimsad, tuuleke jahutab paremini ja kohvikut kohe kõrval omada on ka päris mõnus. NB! keset talve seal suht külm, kuna tuultele valla.

      Oceanis peatub palju sukeldujaid, nooremapoolseid ja ütleme et vabaabielu tüüpi seltskondi-paare. Falconis võiks ehk end koduselt tunda veidi vanem puhkaja või ka klassikaline lastega pere. Õllekõhuga pereisa kindlasti tunneb end Falconis paremini! 🙂
      Ocean on päeval ilmselt täiesti vaikne, kui randa minna ei taha ning õhtuseks meelelahutuseks on seal ilmselt katusekohvik, kus sukeldumast naasvad seltskonnad ise endid lõbustavad, nii palju kui veel jaksavad. Falconis väikseid etteasteid külastajatele siiski toimub, mitte et see hotelli otseselt paremaks teeks, aga näitab jällegi et vähemalt üritatakse olla “nagu peab”.

      Siin on Oceani basseiniserv:

      ja Falconi basseiniserv:

      🙂

      Tõesti raske öelda… Võib-olla siis jah, et kui minna oma seltskonnaga või inimesega, kellest seltskonnaks täiesti piisab, ja olla ka hingelt minimalist, naturalist, boheem vms, siis pigem Ocean. Kuid kui natukegi melu enda ümber tahaks, teisi inimesi vaadata ja võib-olla basseini veerel naaberpuhkajatega juttugi teha, ja hing vähegi enam mugavust igatseb, sellises heas väikekodanlikus mõttes (tugitoolid, vaibakesed, kardinad ja katted, lilleklumbid), siis ilmselt Falcon :).

      Näppige Tripadvisor.com-st veel pilte juurde ja üritage selle põhjal mingit tunnet tekitada :).

      NB! Puhtuse ja remondi värskuse koha pealt leiab kindlasti mõlemast nii mõndagi, kes otsib. Katsuge vähem maksta 😉 ja ärge siis lausa näpuga prooviks igal pool tõmmake.

  2. Tere mida kujutab Naama Bays endast Fun Town ja on seal mingi pilet ka? On see mingi lõbustuspark ja kas seda tasub külastada?

    1. Tere, Fun Town on tõesti lõbustuspark, selline pisemat sorti ja ühtlasi pisematele lastele, pakun et lasteaiaiga ja noorem kooliiga. Karussellid, lazy river, elektriautod jms – kümmekond atraktsioonikest. Ameerika mägesid, tondilosse jms pole. Lastega võib ikak ära käia, nii tunniks-paariks, rohkem seal tegevust pole. Piletid pole kallid, aga hetkel ei mäletagi kas olid kõik paar naela või oli midagi ka kümne ringis.

  3. Tere, sooviksin teada midagigi Royal Paradise SSH kohta. Vene saitidel tehakse seda hirmsasti maha,isegi inglased laidavad seda. Kas see on tõesti nii jube.Korallid aga pidid ilusad olema-se on vähemalt positiivne./seda me tahamegi/Ei ole üldse väga nõudlikud.

  4. Tere,
    Tänud, et niiiiiiii palju head infot oled jaganud Egiptuse kohta. Oleme sõbrannadega tulemas juubeleid tähistama, soojendama veebruaris 2011 uude hotelli, mida pakkus mõistliku hinnaga Goadventure Eestis; Iberhotel Il Mercato. Kas on ka infot selle kohta?Tänud, kui viitsid e-mailile vatata:)Ilusat aastalõppu!

    1. Võta heaks! 🙂

      Tere, vastus peaks igal juhul tulema e-mailile ka, aga anna palun teada, kas tuli :).

      Iberotel Il Mercato… Sharmi ühe parema (viisakate 4*- 5* perehotellide tasemel) keti tutikas 5* hotell, vaevalt seda veidi aja pärast enam sellises hinnaklassis pakutakse, seega: kasutage juhust! 😀
      Rannas ei ole, orienteerub ilmselt rohkem “linnahotelliks” kuna asub otse Il Mercato ostu- ja ajaviitekeskuses. Iberotelil on Sharmis siiski igal pool hotelle ja seega häid randu, kindlasti viiakse kuhugi hotellist bussiga, või tasub ka küsida, mis tingimustel ülejäänuid kasutada saab. Nt Iberotel Palace Vana Sharmi lahe ääres või Iberotel Lido Naama Bays.

      Hoone ja tubandus muidugi uus, ilus, luksuslik.

      Nüüd uute hotellide pahupoolest: teenindajad on tõenäoliselt suht uued ja tase veel päriselt paika panemata. See võib olla esimene hotell, kus nad töötavad! Keegi kurtis hiljuti toidumürgitust seal… sellistel puhkudel on siiski enamasti raske öelda, kas tõesti toidus viga, või sööjate endi hooletuses (ei pesta käsi nt peale raha või juuste puudutamist ja enne lauda istumist jne). Asju läheb kaduma.. Toateenijad nuruvad tippi.. Jne. No andke tippi kohe või veidi iga päev, siis pole probleemi sellega, et keegi teie nädala keskel puhkusele sõidab ja hirmsasti “kardab” tipist ilma jääda 🙂 – nende mikropalgale on see oluliseks täienduseks ja nad päris kindlasti viivad selle emale pere eelarve täienduseks või investeerivad abiellumiseks kodu ehitamisse.
      Ja kaamerad jne hoidke seifis või kohvris luku taga. Eks uude hotelli koguneb ikka ka neid, kel mujal tallad tuliseks tehtud. Kes konkreetselt vahele jäänud ja politseisse saadetud, saab ilmselt “punase passi” Sharmis töötamise suhtes, aga ega sageli ju ei tõesta.

      Üldiselt siiski arvan, et “puhkus sõbrannadega” hotelliks on ta just nimelt nagu loodud, nautige ka Il Mercato võimalusi ja Alf Leila kõhutantsuhoov pluss suveniiriturg on naabertänavas. Kui te seda juba isegi ei tea :). Lähim fine dining koht on Ritz-Carlton, üsna teie tänava otsas (sealne itaalia või aasia restoran) mis on aga üpris kallis laks, kuid seal on ka sigaribaar peente jookidega, kui glamuuriõhtu kavas ja võib uurida, mis maksab ranna kasutamine päeval, kuna neil on päris kena ja rahulik, väga metsane territoorium ja muidugi ääretult viisakas, tähelepanelik, nime vääriline 😉 teenindus.

      1. Tere taas.
        Tänud asjaliku ja vajaliku informatsiooni eest:)Oled ikka super naisterahvas ja väga hea, et olemas oled oma soovituste, abiga Egiptimaale reisijatele, kellel kogemused puuduvad :)Loodan et meie puhkus ka saab tore olema ja oskame kõike seda ka nautida. Loodame veel ka ilmselt bussiga pika reisi Kairosse ette võtta ja sooviks veel midagi lisaks …Aga hetkel kogume infot ja loeme, loeme, loeme…. teiste reisijate kogemusi.Ammutame ideid:)
        Suured, suured tänud Sulle veelkord ja kõike parimat!
        Jana

  5. Olen valiku ees ja ei suuda otsustada.Teie huvitavate kirjutise põhjal võib järeldada,et olete Sharmi hotellidega hästi kursis.
    Lugu selline, et tellisime juba suvel läbi Estouri sooduskampaania reisi kaheks nädalaks Sharmi hotelli Ocean Club HB. Kui viimane osamakse sai nüüd makstud( reis veebruaris) siis öeldi mulle, et nende partner ei saa kinnitada broneeringut sellesse hotelli ja anti valida järgmiste hotellide vahel: Luna Sharm, Aida Beach,Uni Sharm, Bay View ja Zouara.Oma uuringute tulemusena leidsin,et vist Luna Sharm on kõige positiivsemate hinnangutega, eriti slaavlaste hinnangud on lausa ülivõrdes.Oleme Sharmis käinud juba kolm korda Dominas, Sharm Holydays, Rehanas nii et teame mida oodata ja ei oota Sheratoni.
    Paluksin väga Teie kogenud arvamust minu valikule,võibolla on mõni teine hotell parem.

    Lugupidamisega Kalle

    1. Tere, võimalik, et Luna ongi tõesti parim valik neist. Uni on (vab!) üks Sharmi saasthotelle, Aida kah üsna väsinud kohake, kuigi oma pisukese sarmiga, ja Zouara on lisaks kaugel peaaegu kõigest Sharmis, v.a. lennuväli :). Kui olete Holidays’is juba olnud, siis Bay View on sealsamas ja eks ta ole veidi kitsuke ka (territooriumi poolest), kui Lunaga võrrelda. Jääb mäekülje varju ka, talvel ju niigi jahedavõitu.

      Luna samas on hotell, mis (tundub) on juba “põhjas” ära käinud ehk et oli mõni aasta tagasi kah kirutumate hulgas, aga nüüd jah hinnagud järjest positiivsemad. Ja näete uut kanti kah – Hadabas tundub pole te veel peatunud :). Seal on hotelli ümbergi juba (õhtuti) üsna palju teha. Ocean Club on kohe kõrval ja teisel pool on kah üks viisakamat sorti 4* – Sharm Inn Amarein. Astuge sisse, paluge luba kaeda, – olete järgmiseks korraks juba jälle veidi targemad. 🙂
      Loodan, et tuleb tore puhkus!

      1. Suur tänu nii kiire regeerimise eest ja kinnituse eest, et minu peaegu pool tööpäeva tööd arvuti taga ei ole tühja jooksnud.Alati uude hotelli minnes on väike hirm,et kuidas on aga nüüd on natuke kindlam ja ega me erilised norijad ka ei ole.Tõesti uus rajoon on ka huvitav. Old Sharmi turg meeldib rohkem kui Naama Bay ja Il Mercados polegi veel käinud.

        Lugupidamisega Kalle

  6. Tere!
    Lugesin ka Teie kommetaare hotellide kohta.Oleme märtsis minemas Sharmi.(loe:esimest korda Egiptuses)Millist piirkonda Te seal soovitate ja millist hotelli.Tõesti neid on niiiii palju.Ise vaatasin Oriental Rivorit,et 4 tärni ja ranna lähedal,jne.Kuigi mingist kommentaarist selle hotelli kohta lugesin,et mõned olid nn .trellitatud akendega toad jne.Ma tõesti vajaks veidi nn.juhatust,et oma puhkusega mitte ämbrisse astuda.Loodan ,et mõistate minu võhiklikkust,ega pane pahaks:)

    1. Tere Merilyn!
      Nagu ikka peaks heaks soovituseks teadma:
      kui palju ideaalis see peaks maksma
      kui vanad ja mis soost inimesed sõidavad
      kui sportlikud, mugavad, toidunautlejad või hoopis pidutsejad olete. Kas tahate peamiselt päikeses mõnuleda, või peamiselt ringi kimada ja võimalikult palju näha?

      Sest päris üheselt häid hotelle vist polegi (st need on siis väga kallid) ega ka piirkondi – iga plussi kohta on harilikult ka miinus võtta : -). Kõige enam sõltub ikka teie rahakotist – palju tahate puhkuse eest maksta ja mida selle eest siis valida on. Soovitaks puhtalt ainult hinda vaadatagi ja tärne vähem, kuna hind ongi tegelikult kõige parem kvaliteediorientiir. Kui mingi 5*hotelli hind võrdub mõne teise 3-4*hotelli omaga, siis on ju selge, et kas jääb 5*ne oma tärnidele tegelikult väga alla, või vastupidi 3-4ne on kas väga hea või muidu soositud.

      5*sed harilikult hiilgavad keskkonnaga (avarad marmorfujaeed, avarad mitme basseiniga territooriumid, otsepääs randa jne), ja sageli on just tuttuued soodsalt pakkumistes, mis tähendab, et voodipesud-rätikud on alles uued, vannitoad puhtad ja värsked, enamasti on numbris juba ka LCD-teler. Kuid need võivad tuju rikkuda teeninduse ja toidu kvaliteediga, kui teil on välishotellidega varasematki kogemust või ootate rangelt harjumuspärast. Siiski nt minu maasugulastele on just sellised ja esimest korda välismaal käies absoluutselt imponeerinud. Venelaste keskel turvalisem ka – ei pea pabistama, et käituda ei oska vms ;).

      3-4*sed on veidi väiksemad ja hubasemad, tihti omanäolisema stiiliga, kuid kui soodsahinnalised, siis võib-olla seetõttu, et on praeguseks juba kergelt “kulunud”. Toit on veel natsa egiptilikum, kuna selline hotell valib kokkasid juba nö teisest eshelonist  jne. Teenindus ladnam, kuna enamasti on mitte ketihotell, aga ühe eraomaniku või perehotell vms. Järelevalve ja standardid nõrgemad. Kuigi parimates on vastupidi – personaalne tähelepanu ja soe teenindus.

      Seetõttu esmakordselt minejale ma annaksin põhimõtteliselt ühe PARIMA soovituse – minge Sierrasse! Seal on rand tõesti lähedal ja ranna nime väärt ka, ja ma pole veel näinud inimest, kes Sierraga rahul poleks. Nüüd on seal ka õhtuti päris lõbus, kuna Sierrast on ju otsepääs Soho väljakule. Vaadake, mis hinnaga Domina nt pakub, või ka Teztour. U 8-10000 eest võiks ta saadaval olla ja seda ta on väga väärt, eriti kuna on AI ja hea toit on Sierra üks põhilisi “tõmbajaid”. Sõsarhotell Savoy sama hinna eest harilikult ainult hommikusöögiga, mis asetab ta lihtsalt samale tasemele muude sama hinnaklassi 5*katega, samas kui väga olulist erinevust Sierraga peale fuajee efektsuse ja ranna läheduse pole : -) ehk et mitte 5`* poel nõrgem aga Sierra on 4*kate hulgas üks tugevamaid tegijaid.

      Soodsamatest alternatiividest peaaegu Orientali kõrval paikneb Kiroseiz Three Corners. Ei ole nii luksuslik seest, kui Oriental, kuid on kahe väga hea rannaga avar suurhotell. Klaustrofoobia ei tule kimbutama ja isegi hotelli enda territooriumil on juba tegevust ja vaatamist, ostlemist. Suure tee ääres ka – lihtne busse ja taksosid püüda, ning Naama Baysse võib põhimõtteliselt jalutada, kui viitsite. Oriental on peaaegu järgmine sealt – minge õhtul tehke Orientali baaris väike naps, tehke pilte ja saate oma arhitektuurielamuse kätte .

      Orientalit on nüüd väga-väga kiidetud juba aastake vähemalt, võib juhtuda, et hakkavad mugavaks muutuma. Tal on ka tõesti väike hoone ja territoorium ja keset talve praegu jääb vähemalt üks bassein hoone varju, seega seal ei saagi päikest võtta. Ja kõikide Naama väikehotellide puuduseks on rand – Naama rand on lihtsalt täiesti kohutav, kui peatute odavamas hotellis ja mitte Hiltonis või Maritimis vms, kellel on suured ja korralikud rannatükid seal käes. Ülejäänutele on bambustaradega piiratud kitsukesed ribad, isegi merd ei näe õieti, kui rannalähedast kohta ei saa (aga neid kohti on umbes 4 tk, sest rannajupp on nii kitsas)

      “Trellid” Orientalis arvan näevad välja nii:

      : -) ehk et need on tegelikult suurepärane orientaalne arhitektuuridetail, mis peab tuba kaitsma liigse päikesevalguse eest! : -) Lõunamaalastega on nimelt täpselt vastupidi kui eestlastega, et nemad kardavad liigset päikesevalgust nagu kärbes tuld, sest see kütab hooned seest palavaks. Sellepärast on aknad maksimaalselt pisikesed ja sellised võredki veel ees. Ärge siis istuge toas? Kell 6 on ju nagunii juba pime ja vahet pole… 🙂

      Klõpsasin igaks juhuks terve Teztouri valiku läbi, et mida seal nt (endise) 8000 kr piires pakutakse, mis minu jaoks on väga hea Egiptuse puhkuse hind . Oli üsna nukker valik, tundub et firmad on tegevust korralikult koomale tõmmanud ja hotellivalikut oluliselt piiranud. Väljaspool eripakkumisi kippusid hinnad olema ikka 600st eurost ülespoole. 10 000 krooni piires oli aga juba valida küll. Kui vähegi võimalik, siis soovitaksin selle raha leida ja nautida puhkust siis juba korralikult. Kui harva käite, siis teab millal jälle saab ja sel juhul tuleb (ilusate) mälestuste abil üle elada ; -).

      Kiireks asukohasoovituseks veel kord
      Nabq: see kauge piirkond muust asutusest teisel pool lennujaama (mis praeguseks paikneb nii geomeetriliselt umbes Sharmi keskel). Klassikalised avarad ja ruumikad rannad – siin ei ole karjaaia tunnet! Hotellid enamasti ka rannas või sellega ühendatud, kuid uuemad, kehtib too sööklateenindusega luksusliku 5* variant . Muust Sharmist u poole tunni minibussisõidu kaugusel, u 3LE. Kui teate, et viitsite õhtuti nii pikki edasi-tagasireise teha, või et isegi ei hooli ja rannamõnudest piisab, siis siit leiab hinna poolest vägagi häid “diile”.

      Naama Bay: rand üldiselt üsna kohutav, täis tuubitud ja korralideta, enamik soodsaid hotelle ka pole rannas ja pole isegi Naamas, vaid Naamast teisel pool tiheda liiklusega tänavat. Mereni jalutate kokku oma pool tunnikest. See-eest on palju kaubandust ja toitlustust ja õhtust melu värviliste tulede ja valgusreklaamide virrvarris. : -) Kuid peale söömise, joomise, poodlemise teha ja vaadata eriti ei midagi, kui te just ööklubieas alles pole.

      Hadaba/Omm el Sidd: rahulikum veidi omaette rajoon, mis piirneb Sharmi mõnede kõige ilusamate snorgeldamisriffidega. Ei tea küll, kuidas neid peaaegu avamerele avanevaid riffe praegu haihirmus kaitsta osatakse. Populaarseim rand on Fanara, kuhu aga toovad nii paljud odavhotellid, et vot seal tõesti päikesetoolil käsi ringutada ei saa, sest siis käiks teie rusikas juba kaarega naabri nina alla… Fanarale ainult snorgeldama või otsida sealt majaka tagant kallim kommertsrand üles!
      Muidugi võib neisse randadesse omal käel taksoga päevakeseks tulla, ei maksa palju, nende pärast ei pea siinset hotelli valima. Kuid õhtuse tegevuse poolest küll. Hadabas on palju erinevat kohalikku lõbustust enam-vähem jalutades kohale jõudmiseks – Alf Leila kõhutantsu- ja vaatemänguhoov ja vägagi valikurohke turg seal veeres (kõik on olemas nagu vanal turulgi aga hinnad isegi paremad kuna ostjaid vähem), ning kohe kõrval vaatega Alf leila värvilistele sibulakuplitele on Sharmi suurim ja värvilisim veepark Aquapark (kas ka parim Naama Cleoparki kõrval, on maitseasi). Il Mercato kvaliteetkaupade poodlemiskeskus. Ning odav/lähedal sõita või jalutada alla nn vanale turule ehedamat kohalikku olustikku nautima. Vanas Sharmis on ka tõeliselt ilusaid nurgakesi, kus endast kollasetriibulise liivakalju taustal või rikkalike kaubalettide kõrval imekenasid fotosid komponeerida.

      Orientalist pääsete ka muidugi hästi liikuma ja kui ta hea hinnaga saate (6-8000 kr), siis miks mitte. Üle selle soovitaks siiski juba Sierra või sooduspakkumistes olevate 5*ste poole vaadata. Kuid randadesse soovitan sealt sõita omal käel taksodega. Üks kord Maya Maya randa Vanasse Sharmi, üks kord nt Farana randa või Reef Beachile (need on lähestikku, vaadake üle ja otsustage siis). Taksojuhid teavad neid nimesid hästi. Üks kord Zouara randa Nabqisse (ei ole seotud samanimelise odavhotelliga). Ja ülejäänud päevad sinna, kus lõpuks kõige rohkem meeldis . Kui kaasas on meesterahvaid, siis nende liikuma veenmine ehk pole nii lihtne, kuid katsuge rääkida raha keeles – opereerides investeeringu kasulikkuse mõtteviisiga 😛

      Lõpuks on ka veel täiesti lollikindel variant mitte alt tõmmatud saada – osta kõige soodsam kättesaadav pakett ükskõik millisesse hotelli (hea liikumapääsemine sealt võiks ehk siiski teguriks tõusta), realistlikult umbes 6000kroonine aga õnneseen võib ka 4000ga leida, ja kui tegelik eelarve oli veidi suurem, siis juba ette valmistuda säästetud raha eest omal käel valima just seda, mis meeldib – ilusamaid randu, paremaid (mitte tingimata kallimaid) restorane ja lõpuks, luksushimu rahuldamiseks olen alati soovitanud, vähemalt naistele, üht spa- ja massaazhipäeva tõeliselt kenas asutuses. Orientali spad ms kiidetakse ja seal ka silm puhkab vägagi, aga ka nt Sierra oma, ja enamikel rahvusvahelistel kettidel nagu Hilton, Sofitel, Novotel jne on täiesti meeleolukas selline.

      Päris rohelistele pakun aga et – minge 4-5* Nabqi rannahotelli – nädal läheb nii kiiresti, et te ei jõua nagunii eriti orienteeruda ega ringi kammida, aga sellises on siiski kohapeal olemas eriti oluliselt et meri ja rand . Ja toidulett on natsa mitmekesisem kui väikehotellides ehk. Taksoga korraks Naamasse või vanale turule ka, ja -mida siis ikka nädalast tahta, järgmisel aastal ju tagasi! 😛 Minul küll esimesel aastal käis pea täiesti ringi tänavapildist niigi, ilma erilisi sihtpunkte ja meelelahutust otsimata. Ainult rannast (Fanara) mäletan et tahtsin umbes kolmandal päeval vahelduse mõttes mujale. Küll seal oli kitsas! Samas küll olid ilusad korallid! : -D Tol korral oli mul 4*ga ühe basseiniga hotell Hadabas, ühe päeva vedelesime ka hotellis, aga enamat ei osanudki tahta. Sõime igal õhtul hotellis, see oli minu jaoks igav, aga oli soodne. Siiski ühel õhtul kaeti lauad välja ja esines miski tantsijanna, enamasti nad ikka üritavad midagi sellist vahelduseks. See oli egiptuse stiilis sisustatud Sharm Inn Amarein ja reisisime tol korral alles Soome kaudu, Aurinkomatkadega. Mida ka võib ms kaaluda, neil prahthotelle pakkumises pole ja kui Eestis on hinnad eriti Sharmi suht kõrged siis seal vastupidi Egiptuse suunal järjest langemas. Nt kui mulle Hilton Fayrouzi Naama imekena rannapromenaadi veeres kuni 5-600 euro eest pakutaks, nagu neil ülehomseks ongi, siis ma kaks korda ei mõtleks… Pole küll väga uus, kuid kõik on nagu peab ja Hiltoni rand Naamas on igati avar ja mugav. Sellistes heades 5*stes on küll reeglina ainult hommikusöök paketis – kuid kõrval ju kubiseb toidukohtadest… u 4 eur eest hiina restorani või odavasse egiptuse grillikasse või lausa ihnur võib ju üle tee supermarketi kuumletist paari euri eest midagi kaasa osta. Ööbida peaks saama soodsalt samas laevas, millega üle sõidate. Hommikul lennutaksoga (taksobuss) Vantaale – ei ole väga kallis, mäletamisi 10 eur inimene, ja laeva vastuvõtust saab selle vastu ööd ära tellida. Finnairiga on ka mõnus lennata ja satute soliidsemasse lääneeurooplaste seltskonda hotellis. Muidugi tagasi koju jõudmine nii veidi venib : -), kuid kui ei häiri, siis tasub küll jah soomlasi kaeda sel aastal, kui Eestis on pakkumine jälle kuidagi eriti kitsenenud ja kallinenud.

      Head täiendavat peamurdmist! : -)

  7. Tere!
    Sattusin siin Teie leheküljele ja paluks arvamust! Läheme nüüd sellel nädalavahetusel Sharmi- hotelliks valisime AA Grand Oasis Resort 4* ( endine Tropicana Grand Oasis Resort) Kas tõesti on see nii hirmus hotell kui olen kommentaaridest siitsealt lugenud? Mul juba hirm nahas, et oleme vale valiku teinud!
    Ette tänades, Pääsu

    1. No mina pole ka oraakel 🙂 ma lihtsalt jälgin ja taustateadmisi Sharmi kohta kasutades teen mingeid järeldusi.

      Esiteks oleneb alati sellest, palju maksite ja mida muud selle eest valida saanuks. Kui paremat nagunii polnud, siis polegi ju midagi kurvastada? 🙂

      Kuid olulisemalt: hotelli “rikub” enamiku jaoks ära just venelaste suur hulk ja nende käitumine. Kuid venelased teadaolevalt paegu Sharmi ei sõida… järelikult peamiselt inglaste seltskond, mis peaks teenindajategi tuju parandama ja üldiselt tagama meeldivama õhkkonna nii söögisaalides kui basseini veerel. Ja et kõikidele jätkub rohkem (ja sodimata) toitu! 🙂

      Hoone ja territoorium ise on ju 4* jaoks täiesti viisakad, võib-olla pole vannituba lausa eile ehitatud ja kas mööbli üle norite, on maitse asi ja oleneb norimishimust ka :). Toit on võõral maal ikka veidi võõrapärane, kuna miks ta peakski olema nagu Eestis või Euroopas?? Arvan ükski rännumees, kes sellega arvestab, ei peaks liialt pettuma. Kohvi sõbrad võtke oma kohv kaasa! nescafe on kohapeal saadav ja cappuccino baarides on enamasti ka meeldiv, kuid kannukohviks nad kasutavad Nescafed või türgi kohvi, mis on meie maitsele liiga kirbe (ja nad kompensatsiooniks teevad selle liiga lahja):) Cappuccinot tellides jälgige et seda ka ei tehtaks Nescafest! Küsige “Brazilian coffee”, siis saate uba, mitte lahustuvat, ja “American coffee”, kui tahate eestlasele sobivat lurri 😛

      Hotellis tundub olevat aktiivne animatsioonitiim, kui olete selles eas ja see sobib, siis on ju hästi, ei hakka igav. Ja on väga lähedal Soho väljakule – on kus õhtut veeta, kui kaugemale sõita ei viitsi, ega seal küll palju muud teha piole kui jalutada ja inimesi vaadata, juua-süüa, aga ikkagi :). Tax-free on seal, kui soovite hiljemalt teisel päeval osta soodsahinnalist importalkoholi (väga head hinnad nt paremat sorti konjakile, viskile, likööridele, mille hulgas on ka Eestisse mitte tarnitavaid jne)
      Purskkaev muidugi ka ja passige peale ega mõnda kontserti ei toimu, siis harilikult on plakatid selle kohta väljas.

      Ehk et – arvan hetkel ei ole küll nii väga pahasti midagi. Lihtsalt tavaperioodil ja kui tõepoolest hotell on venelasi täis, siis ehk oleks alternatiive.
      Head puhkust! 🙂

  8. Tervitused sulle ja su perele.

    Tänud sulle nii põhjaliku ja informatiivse sisuga hotellide kirjelduste eest.
    Mul on huvi Domina Coral Bay hotelliketi vastu, kas oskad midagi ka nendest rääkida?
    Eriti olen huvitatud Harem Delux hotellist.

    Kõike paremat

    Ülle

    1. Aitäh ja tervitusi Eestisse ka.
      Mina ise pole Coral Bay suur sõber, minu arust on ta veidi isikupäratu koht ja mu eelarvamus tolle Preatoni-itaalaste bisnise suhtes on nii suur, et ma pole seal Sharmi-aastate jooksul isegi kunagi käinud, ega polegi põhjust ka, kuna ega seal mingeid tuntud restorane vm üldvajalikke kohti pole. Kuid samas lennukitäied eestlasi Domina Traveli organiseerimisel käivad just seal ja on igati rahul – mõned ainult seal korduvalt ja mitmeidki kordi hooaja jooksul käivadki! Nagu suvilas :-). Ehk et igaühele oma.
      Minu tähelepanekul on need Domina lennukid täidetud eeskätt pealtnäha hästi edasi jõudvate väikeettevõtjate ning hästi kinni makstud keskastme spetsialistide ja juhtidega, sageli selliste 30-40+ pereinimestega (Estouri odavate reiside lennukis nt võis juhtuda üsna kirju seltskond, sh nooremapoolseid jõmme ja muid “pidu panijaid”). Minu meelest on Domina reisid olnud (pakutava suhtes) keskmisest veidi kallimad ja see on ehk imponeerinud keskklassi edukale eestlasele, kes loodab, et see tähendab ka paremat kvaliteeti. Kas ka tegelikult tähendab, ma ei tea :-). Domina on saanud hea suure territooriumi ilusa lahe ääres, kuhu on kõik oma hotellid kokku ehitanud, ehk et eks nad ole enam vähem kõik üks ja seesama lugu, lihtsalt need kallimad on veidi uhkemaks sisustatud ja (põhiline oluline asjaolu tärnide puhul Egiptuses üldse) neis saab veidi paremini süüa. Kuna küla on siis päris suur, jätab ta juba ise väikese linnaosa mulje, seal on ka veidi kaubandust jm jalutamist ja vaatamist ja ei peagi tingimata nädala jooksul üldse väljuma, et õhtut veeta – see arvan sobib neile, kes lihtsalt puhkust ja päikest nautima sõidavad. Vanasti korraldati seal päris tihti ka kontserte, nt Anne Veski ja (vist) Smilersi taolisi artiste viidi Eestistki.

      Uuri Tripadvisorist ka, seal muidugi kirtsutavad inglased nina, et ida-eurooplasi pidi palju olema, aga noh mida meiegi väga muud oleme. Kui hind sobib, siis vähemalt lausa nöökida ei peaks saama ja mingil määral võib ehk tõesti öelda et – vähemasti kvaliteet on kontrollitud? Eesti keelt kuuleb ka ehk keskmisest rohkem 8-).

      Vaatasin praegu kiiresti, et hotelli kodulehel 7 ööks broneerides tuleb hind kahele kokku (Delux tuba) 535 USD ehk alla 80 usd öö/tuba. Pole ju paha siis, või mis? Vaatasin ka booking.com-ist, kuna seal annab nimekirja koos hindadega – hea võrrelda. Ega midagi paremat otseselt küll ei paistnud vähema eest. Iseenesest võib vaadata taolisi hotelle

      Iberotel Il Mercato – hea keti väga luks ja väga uus hotell otse keset Hadabat, vast ta nii odavaks väga kauaks enam ei jää. Paradiisiaeda ei ole ja randa viiakse bussiga, see-eest on mõnus õhtul otse uksest välja jalutada, kuhu süda soovib – Hadaba on üks elavamaid linnaosi Sharmis. Poed, restoranid, kohvikud, turg, meelelahutus – kõik on mõnesaja m raadiuses.
      http://www.booking.com/hotel/eg/iberotel-il-mercato.en-gb.html?sid=b47801e83dc071f777b4275c9bd935dc;checkin=2011-09-17;checkout=2011-09-23;srfid=e5bd634ace79ce0208209ad039277a8aX28

      Reneissance Golden View (Marriotti väheke elitaarsem kaubamärk)
      http://www.booking.com/hotel/eg/renaissance-golden-view-beach-resort.en-gb.html?sid=b47801e83dc071f777b4275c9bd935dc;checkin=2011-09-17;checkout=2011-09-23;srfid=e5bd634ace79ce0208209ad039277a8aX31

      Kah samas linnaosas ja kõik on tipp-topp (toit kui teenindus kui toad) ja on rannas ka, kuid ikkagi saab jalutada ja ringi vaadata, ilma et taksot võtma peaks.
      Kumbagi peaks ka Eestis pakutama, kuigi reiskorraldajate hinnaloogika võib olla väheke teine (=mis neil odavam või kallim on).

    1. Tere Kadi, minu arust kuulub ta umbes Sharm Holiday’ga ühte klassi ehk et sellised keskeltläbi viisakad hotellid Naama Bay kõrval, mis ei üllata ei heas ega halvas mõttes ja üldiselt on enam-vähem hinda väärt. Asukoha tõttu meeldivad tõenäoliselt inimestele, kes Naama Bay’s palju aega viita soovivad. Kohe Cliffi kõrval asub Sharmi üks värskelt parima tasemega hotelle – Stella Di Mare, kui glamuuri puudu peaks jääma :). Sama hinnaga pakett seal sisaldab paraku küll ainult hommikusöögi.

      Hetkel Nova hinnakirjas isegi soodsam on nt 5*hotell Jaz Mirabel Beach Resort, ka AI, mis on küll Nabqi tagaotsas kuid mis siis – odavad bussid ju toovad ja viivad? Suur 5* hotell on siiski üldiselt mõnusam, valikuid on enam, silmale on kenam, ka toitlustuse vahe on üldiselt märgatav, eriti Mirabel on üldiselt üsna viisaka köögiga koht. Kui lapsi kaasas oleks, siis seal on ka vee-liutorud, mis Cliffist minu arust puuduvad.

      Ja päris Naama Bay südamest oleks selle hooaja nutikas leid Kahramana, hinnakirjas sama hinnaga ja kohe pärast Cliffi. Nemad just värskelt remontisid end talvel ja on selline hästi õdus hotell kohe peatänavate lähistel kuid toad jäävad hoovi keskele seega lärmi nagu ka ei kurdeta. Hommiku- ja õhtusöögiga pakett on hinna poolest võrdne Cliffiga, ja Naamas ometi ju lõunata ei jää, seal on nii palju valida! Isegi kokkuhoidlik sööb kasvõi McDonaldsis või mõnes võileivakohvikus kõhu täis. Kahramana sobiks ehk nooremapoolsetele lasteta ja pidutseda vm Naama melu rohkem nautida soovijatele või lihtsalt et väga mugav on kui kõik on käe-jala juures ja taksot õieti kasutama ei peagi.

      Seda kõike räägin selleks, et teeksid valiku raskema südamega :P.
      Muus osas kahjuks ainult ise tead, kui “pirtsakas” oled, ehk et – kas sind häiriksid need asjaolud, mida TAs kurdeti? Või ka et kas need esinevad ainult selles hotellis või üldse AI hotellides ja Egiptuses, nt papptopsid käivad AIga kaasas nagu sukk saapaga, toit paratamatult ei vasta alati täpselt eestlase maitsele jne. 🙂 Kuid rämpshotelliga küll ei tea, et Cliffi puhul tegemist oleks.

      1. Tere

        Suured tänud vastuse eest! Juba saigi ära broneeritud Sharm Cliff, eelkõige just asukoha pärast. Kuna reisile minek on ämma ja äiaga, kes on eakad inimesed, siis tahtsime võimalikult ranna ja keskuse ligidal olla 🙂

      2. Oi Kadi, kahjuks ma ei teadnud, et vanemad inimesed ka seltskonnas… Sel juhul ei saa vist küll kasutada neid otsetreppe, mis hotelli kandist Naamasse laskuvad – need on tiba järsud ja ütleme nii et mitte kõige turvalisemad. Ka kujuneb selline jalutamine hotellist Naamasse üsna pikaks ja eakamatele ehk väsitavaks, põhitänavatele tuleb ikka oma paar km ära ja ringi käia ju ka veel ja siis veel tagasi kõndida? Järelikult tuleb võtta hotelli eest takso selle hinnaga millega sealt saab (kuna hotell on suurest teest eemal) ja sõita kõigepealt suure teeni ja sealt siis Naamasse ja edasi kõndida (kuna taksod jätavad Naama välisservale, sisse nad ei pääse). Ja sel juhul ei ole ju tegelikult vahet, kust takso võtate, ühed taksohotellid kõik, samas kui on ka hotelle kust tõesti jalutada saab ja on nö. teeäärseid hotelle, kust saab võtta minibussi või odavamaid liikuvaid taksosid ja jälle pääseb igale poole palju lihtsamini?
        Cliffi rannad on samuti mõlemad bussiga, nt Kahramanast saab randa tõepoolest kõndida ja Jaz Mirabel oleks rannas. Mõlemad on ka lihtsalt kenad hotellid kumbki omas (suur ja väike hotell) klassis ning hea 5* hotelli puhul on ikkagi ka toit söödav või isegi maitsev. Praegu maksate küll kogu toidu kinni, kuid kas te seda ka süüa tegelikult tahate?
        Ma üritan siiski leida plusse, kui tundub, et inimene on juba valinud, kuid ise nt ei valiks ma Cliffi mitte ühegi hinna eest. Ma tahan oma raha eest ikka mingit meeldivat elamust saada, olgu siis odavamat või kallimat, kuid Sharmist leiab valikuid igast hinnaklassist. 🙂 Jaz Mirabelist saaksite ju Naamasse väga hõlpsasti ka mikrobussiga 3EGP eest, muidugi on ka tasuta transfeerid, kuid siis peab piinlikult kella vaatama, mis on ebamugav. Ja tee peale jääb Soho Square, mis vanematele paaridele harilikult üsnagi meeldib, sest seal on rahulikum ja kaupmehed ei tülita. Kahramanast jällegi saab hõlpsasti kõndida Naama rannapromenaadile, kõigest mõnisada meetrit maad, sest kas äiale ja ämmale Naama lärm ja tülitamine üldse meeldibki? Rannapromenaad on nii päeval kui õhtul palju romantilisem ja rahulikum.
        Äkki siiski saate/tahate veel järgi mõelda ja vahetada? Arvasin et pidutsejad sõbratarid või nii, siis on küll üsna ükskõik, kus õhtul “voodisse kukkuda” :).
        Oriental Rivoli (mitte segi ajada Oriental Resortiga) on veel üks hotell Naama lähistel, mis vanematele sobib – ilus, omapärane (väga Egiptilik), mäkke kõndima ei pea ja on valida kas Naamasse jalutada või võtta tee äärest takso 5-10EGP eest, kuna ta jääb põhimaantee äärde.

  9. Et.. minu meelest on vahe, kas sama raha eest saab sellise puhkuse

    või sellise:

    ma võtsin mingid suvalised esimesed fotod, aga põhimõtteliselt – üks on nagu kivikõrb, teine nagu lilleaed…


    VIVA Beach mida Kahramana Naamas kasutab, on populaarne isegi residentide seas – seal on väike restoran, kohvibaar, elav kohake. Liivarand.
    http://www.thesheikhofsharm.com/viva-beach-restaurants
    http://www.facebook.com/group.php?gid=102479738796&v=photos

    1. Suur-suur tänud info eest. Kahjuks ma enam muuta ei saa hotelli, aga ehk ei ole asi siiski nii hull 🙂 Olen ise 2 korda enne käinud Sharmis ja 1 korra Hurgadas, seega mul on ettekujutus olemas “kõik hinnas” 3* ja 4* hotellidest. Ämm ja äi siiski väga varastes 60-ndates ja kõndimise vastu pole neil midagi 🙂 Kuna tegemist on nende esimese välisreisiga üldse, siis ehk nad ei oska midagi paremat oodatagi 🙂 🙂 Loodetavasti ei ole ka trepiastmed kõige hullemad.
      Oleks veel paar küsimust, kas oleks mõistlik osta saabudes kohe apteegist mingeid ravimeid kõhutõve vastu? Olen kõigil varasematel kordadel tahtnud osta kohalikku pop-muusikat cd-l ( a´la discot jms ) ja mitte kuskilt ei ole võimalik olnud seda hankida 😦 Äkki on mõningaid ideid??

  10. Sel juhul vast saate hakkama küll, kui olete nö. konstruktiivse suhtumisega :), Sharm on ju ikka seesama Sharm mis tahes hinna eest. Peaasi kui ootused pole liig kõrged. Kõhutõve kohta ei oska kommenteerida, endal mul oli esimesel korral kaasas Eestist saadav Loperamid ja see aitas välja küll, kordusnähtusi pole esinenud :-). Trip.ee-s on neid kõhutõve rohtude soovitusi põhjalikumalt, inimesed on ju ka erinevad ja vist ka nakkused – kui lausa palaviku üles lööb, siis ehk oleks midagi tõhusamat vaja kui lihtsalt sümptomite leevendajat. Küll soovitaks juba ette varuda ja kaasas kanda kas kätepihusteid või desinfitseerivaid salvrätte, mida just Eestist saada on. Sharmis kindlasti on saada salvrätte, nt Dettoli omi. Eriti esmakordselt olijatele – käsi puhastada piinliku hoolega, siis ehk nii väga ei lähegi rohtusid tarvis. Mida süüa või mitte süüa on minu arust palju vähema tähtsusega, sest igatahes sai Sharmi aastatel söödud ja joodud kõike ja ei olnud häda midagi. Kuid esimest korda sõitjad võivad ju ettevaatlikud olla – ikkagi täiesti uus mikrobioloogiline keskkond. Muuhulgas juuksed korjavad enda külge kohutavas koguses tolmu ja baktereid ehk et ei ole väga hea mõte leiva murdmise vahepeal soengut kohendada. 🙂 Ühe näitena.

    Naama põhi-kaubatänaval (sellel, kus pikk poodide rivi) on üks apteek, kust võib lihtsalt küsida “midagi kõhutõve vastu” ja küllap nad siis annavad selle kõige harilikuma. Kuna väiksemates ja nurgatagustes apteekides töötavad osaliselt ka asjatundmatud, aga nö. korralikes apteekides siiski meditsiiniharidusega inimesed, kes rohtusid tunnevad. Ei tohiks maksta üle 10LE need rohud enamasti, kuigi ma ei ole ka märganud et seal hinnaga tõmmata tahetaks – liiga soodne kaubanduspind, siis pole pahandusi vaja ;-).

    Muusikat müüs vanasti üks pood Vana Sharmi tax-free kõrval, selle leiab kui sisenemisväravast sisenedes nn “puuviljade ristmikult otse üle minna ja pöörata vasakule alles järgmiselt ristmikult. Sharmi lehel on mul üks skeem, mille saate alla laadida ja printida, kui soovi on, kuigi Vana Sharmi põhiskeem on iseenesest lihtne nagu H täht või redel – ühte jalga pidi sisse, teist pidi välja ja vahepeale jääb rida “pulki” ehk põiktänavaid, küllap Sa veidike orienteerud, kui kohale jõuad. Mõnusat puhkust! 🙂

    P.S. Carrefouri supermarketis võiks ka tõenäoliselt CDsid müügil olla.

  11. Tere!
    Olen sinu blogi suur fänn. Nüüd aga palun natuke abi. Kas sa oskad öelda midagi sellise hotelli kohta nagu Melia Sharm 5*. Olen küll mitmeid kordi käinud Egiptuses kuid Sharmi tulemas esmakordselt. Seega näiteks ei ütle asukoha kirjeldus mulle reaalselt midagi. Kas asukoht Naamast 17 km on kauge või ok (et ikka vahel linnas tuulutamas käia)

    1. Tere ja aitäh!
      Kui sa lähed blogi leheküljele Sharm el Sheikh ja avad sealt kaardilingi, siis sealt on võimalik üles leida kõik hotellid Sharmis ja näha, kus nad asuvad ja mis sinna lähedusse jääb. Ma meelega ei tee Su elu kergeks, sest on kasulik, et sa seda kaarti veidi näpid – saad mingigi geograafilise tunnetuse kätte. 🙂 Melia Sharmi otseselt nimetatud pole aga leia Melia Sinai – need hotellid on kõrvuti.

      Veel täpsemalt võid hotelli vaadata nende endi kodulehelt, kuid siin pole sama täielikult esindatud ülejäänud Sharm. Suurenda kaarti nii kaua kuni ka kõrvalhotellide nimed nähtavale tulevad 🙂
      http://www.solmelia.com/hotels/egypt/sharm-el-sheikh/melia-sharm/home.htm

      Melia on siis Hispaania hotellikett, enamik nende hotelle ongi Hipsaanias ja Egiptuses on neil Sharmis 4 hotelli, 2 Meliat ja 2 Soli. Kõik on sellised viisakad u 4* tasemel hotellid ses mõttes et liiga luksuslikud pole, kuid mida on, on korralikult. Interjöörid just ei raba, kuid see rand kus nad asuvad on küll päris hea, Ras Nasrani neem – seal kandis pole eriti tihedalt hotelle koos seega vesi on puhas, korallid on kenad. Ühel pool üsn alähedal on Sharmi kuulus Savoy ja teisel pool näiteks BAron Resort, mõlemad Sharmi tipphotelle. Rand on ka üsna pikk, lais ja lauge, ei pea kitsukesel “riiulil” koha pärast võitlema. Olen kuulund et hotellis on päris hea sukeldumiskeskus ja seetõttu on ta ka popp sukeldujate-snorgeldajate seas (kaatrid väljuvad vist otse hotellist).

      Nüüd muu Sharmi suhtes on jälle veidi jama asukoht. Ta jääb peaaegu otse lennujaama taha, ehk et kohale jõuab kiiresti, 10-15 minutiga, aga ei jää suurte teede äärde, vaid sinnakanti suundub üks teede rägastik, mis kõikide nende rannas asuvate hotellideni viib, kuid kus ühistransporti näiteks ei liigu. Seega peaaegu ainult hotelli enda taksod ja transfeerid. Samas vahemaad pole pikad, nt Savoy esise Soho väljakuni näitab kaardil linnulennult u 700 m-1 km, kui sealt oitse mingi teeke läheb. Kui ei, siis tuleb tiirutada Nabqi teeotsani ja sealt Sohole tagasi (mis on kah omaette teejupi ääres) ehk et 2 km. Kui pimedat ei karda ja autoliiklust neil juppidel eriti pole, peale hotellidesse suunduvate üksikute taksode ja transfeeride, siis peaks olema igati kõnnitav ka. Nabqi teelt saab takso lihtsalt ja ka minibussi, millega mujale Sharmi sõita, Naama Baysse on umbes 20 minuti tee, täiesti sõidetav, ja maksab sealt kandist 2-3le, buss jätkab vanale turule välja, u 30 min ja 3-4 le, ma täpselt ei mäleta aga bussis annab küsida, nad seal üldiselt ei valeta :).

      Ehk et lähim “tuulutuskoht” on siis Soho Square ütleme 1 km kaugusel – purskkaevude show, poekesed, pubid, baarid, tax-free, restoranid. Veidi kallim ja betoonisem kui muu Sharm aga see-eest ei tülita kauplejad. Ja järgmised siis juba Naama Bay ja “Old Sharm” või kohalike jaoks araabia keeles ka “souq” (turg).

      Kokkuvõttes siis: pigem asjalik kui luksuslik, Melia Sharm tundub et on avatud 2010 ehk et uuem kui sõsar Melia Sinai, mis on veidi väsinum kuid ikkagi ka n-ö “korraliku” imagoga (mitte must ega lohakas), ning asukoht on väga ilus, mõnede Sharmi parimate ja kalleimate hotellide “rajoonis” – ilus rand, ilus riff, ilusad võimsad avatud vaated hotellist ja piki randa jalutamiseks. Veidi omaette teejupil, aga samas Soho väljakule on teoreetiliselt võimalik soovi korral isegi jala kõndida.

      Meie olime lastega puhates sealt veel u 3-5 km edasi aga Sharmis käisime enam-vähem igal õhtul – Naamas, vanal turul, Hadabas. Üldse pole probleem! 17 km, see on vahemaa nii umbes Meriväljalt Tallinna kesklinna, just paras aeg õhtusse sisse ja välja elamiseks :). Taksoga emmas-kummas suunas Naamasse sõites võiks hinna kaubelda 40-50 egp vahemikku, st meeter peaks näitama umbes 40le sinna aga natuke võib ju peale visata kui kahju pole. Vanale turule või Hadamasse – max 10 le otsa (mitte mingil juhul mitte mingil tingimusel mitte kunagi Sharmis ükskõik kust ükskõik kuhu üle 60 le!) 🙂

      Millega olen oma teadmisekesed Meliate suhtes ammendanud :).

      1. Suured, suured tänud.Su vastus oli nii põhjalik ja asjalik, supper! Eks ma natuke uurisin ise ka ennem aga kui näiteks Hurghada kohta tuleb mingi pilt kohe silme ette siis Sharm on tundmatu maa.Ei taha päris pärapõrgus ka kalli raha eest maanduda, hinnad on äkki nii lakke läinud. See valik saigi tehtud kuna oli üks soodsamaid 5 tärni hotelle pakkumises antud ajahetkel, kolme tärnised juba samas hinnaklassis. Aga paistab, et läheb loosi. Tänud veelkord.

  12. Tere!

    Tore on vaadata, et keegi nii asjalikku infot jagab 🙂 Tahtsin ka kysida hotelli kohta Sharm Grand Plaza Resort ***** Kuna me võitsime oma kahe naiskollegiga reisi egiptusesse ning meie teztouri voucher on 1600 euro väärtuses peame leidma sobiva hotelli ning valisime selle välja, kuna sinna ei pea palju juurde maksma, enamus ikka päris krõbedad. Kas oskate selle hotelli kohta midagi öelda või soovitate midagi muud? Oleme nõus maksma kolme peale 1800 eurot. See Nabq piirkond sobib meile, kuna taksoga Naama Baysse pole eriti palju minna ning ega rohkem kui kahe õhtul vist ei viitsigi minna, tahaks licalt päevitada ja lebotada 🙂 Loodame, et ei lähe need rahutused ka nii hulluks, et reisid ära keelatakse, kuna tahaks ikka sooja:):)
    Suured tänud jään teie poolset kommentaari ootama!
    Tervitused megakülmast Eestist!
    Liina

    1. Tere Liina, kui te nüüd veel tulijad olete, ja selline hotell juba endale silma jäi, siis ega ei oska küll midagi selle vastu öelda. 🙂 Üks neist suurtest klassikalistest rannahotellidest Nabqis, kus on randa, on aeda, on natuke teisi inimesi ka, ja ühtki väga halba momenti ka nagu ei paista. Väljast vist tiba parem (territoorium) kui seest (toad) aga ega te ju tuppa istuma ei lähegi. Natuke rohelust ja lilleilu ka, mida väga uutes alati polegi… mida siis veel?

      Huvi pärast vaatasin, mida muud sama raha eest (kuni 1800 eurot) veebruari lõpuks saada oleks, 2ne tuba + lisavoodi, kõik hinnas pakett. Ega eriti ei olegi, puha rannast eemal asuvad neljatärnised. 🙂 Beach Albatros jäi ainsana silma, sedagi peamiselt asukoha ja nende ilusa ranna pärast, mis on siis täpselt vana Sharmi rand. Hotelli territooriumilt ülevalt kaljult saab nautida suurepärast päikeseloojangut – seal avaneb basseini veerelt ühena vähestest hotellidest otsevaade päikseloojangule, ja jalutada Hadaba linnaossa õhtut veetma, aga all on Sharmi üks väheseid lõunapoolseid randu ehk et talvel kõige soojemaid, ja see põhimõtteliselt ulatub otsaga vanale turule välja, kui nüüd keegi lähiajal enam julgeb vanale turule minna. Kuigi samas öeldakse et kõige turvalisem pidi ikka olema seal, kus pauk juba käinud. 🙂
      See hotell, kuigi iseenesest tuntud tegija Albatrosi keti liige, on nüüd nende vanim Sharmis, nii et tubade-vannitubade poole pealt erilist silmailu ei maksa loota, kuid toitlustamist kiidetakse ja põhimõtteliselt siis siin oleks võimalus veeta puhkus 180 kraadi Sharmi teises otsas ja taksosid üldse mitte kasutada, kui ei soovi :). Ja rand on tõesti igatepidi ilus ja vähem tuuline kui Nabqia, kena kollasetriibuline kaljusein selja taga kaitseb tuule eest, ühes otsas saab päikest võtta palmide all ja ilusa kollase liiva peal, teises otsas on kaljudele vist puidust tekid ehitatud ja vee all algab riffi moodi asi, panoraamlift viib alla-üles ja üldse on elu veidi rohkem kui Nabqis. Vesi on laevaliikluse tõttu sogasem! aga kui kaugemasse serva liikuda siis seal peaks olema OK. Nabqis on ju samas üsna tuuline ja kergesti lainetav see snorgeldamisbusiness.

      http://www.teztour.lv/?controller=hotel_out&tezid=24209&l=3

      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d535266-Reviews-Beach_Albatros_Sharm-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

      Siis veel, et Royal Grand Sharmis on 540 tuba… see tähendab üsna hiigelsuurt, kuni 1000 külastajaga hotelli ja vastavalt üsna suurt territooriumi, ja üsna palju inimesi puhvetijärjekordades :). Beach Albatrosis on 250 tuba, võib-olla ei teki päris nii pioneerilaagri tunnet? P.S. See kõik ei tähenda et ma ise kindlalt Albatrossi eelistaksin. 🙂

      Soovingi siis valimiseks värisevat kätt ja, sobilik oleks vist öelda et – rahulikku puhkust! 😀

  13. Tere!

    Meil plaan tulla märtsi lõpus Egiptusesse 2 aastase lapsega(mina, minu mees ja 2 aastane aktivist).
    Ma olen teinud nii meeletult uurimistööd erinevate hotellide kohta ja pea iga päev muudan hotelli valikut, sest kuskilt jälle loen, et tegelikult see siiski ei sobi lapsega perele….:)
    Ühesõnaga, kuna sina seal oled ja asja päris hästi jagad:) siis palun aita mul valida nende 3 hotelli vahel:
    1) Oriental Rivoli 4*
    2) Fantazia 3*
    3) Sonesta Club 4*
    Mulle endale on hetkel need 3 hotelli jäänud sõelale, kuna need sobivad ka lapsele.
    Meil on oluline, et meri ja liivarand oleks lähedal.
    Tervitused ja head nõu oodates:)

    1. Tere Kerli, tore plaan!

      Millise korraldaja pakkumisi oled vaadanud – äkki oskan eelarve piires valikut siiski laiendada?

      Ses mõttes, et need hotellid on kõik rannast eemal niivõrd, et üldiselt tuleb ikka bussiga sõita, kuigi kui lapsele on käru, siis tagasi saab ka laisalt jalutada.

      Soovitaksin neist kolmest siiski Sonesta Clubi kindlasti, see on ainuke laste mänguväljaku ja beebibasseinidega nende seast, 2ne oskab juba väiksematest liumägedest rõõmu tunda küll. Oriental Rivoli sobiks küll lasteta paaridele aga lapsel ei ole seal tõesti midagi teha ja lisaks on bassseinid kütmata, no päris nii väikse puhul võiks kerge soendus siiski olla. Ja minu lapsed pole igatahes ükski püsinud nendes 2m2 ringikujulistes beebibasseinides – need on lihtsalt nii igavad. Sonesta Clubil on basseinid, on mänguväljakud, on muruväljakud, kus laps saab joosta ja mängida. Naamale on ka veidi lähemal ja randa saab läbi Sonesta Beachi – ikka veidi etem läbi aia jalutada kui mööda asfalti marssida. Rand neil küll eriti suur ei ole, aga muud ju kasutavad hoopis mitme hotelli peale üht ribakest.

      Vaatan nüüd korra veel tuntumad tegijad ka üle, et milliseid lastega rannahotelle sama eelarve piires pakutakse – äkki pakutakse? 🙂

      Näe, puhtalt suure avara ranna pärast võiks ehk vaadata seda Melia Sinai pakkumist siin, 539 eur märtsi viimasteks nädalateks.

      http://www.uptravel.ee/et/egiptus/206.html?ml=5&mlt=system&tmpl=component

      või see Kiroseiz Parkland – kah tore suur hotell, eaaegu Sonesta kõrval. kaks randa on küll kaugemal, kuid seda enam vaheldust – liivarand vana turu all ja korallirand Hadabas – nt Hadaba rannast väljudes olete kohe 1001 öö turu ja tantsuväljaku ees, praktiliselt.
      Ehk et hotell viib, saate veel ka ringi jalutada kui rannas ei viitsi lesida, ja pärast kas omal käel taksoga või uuesti bussi passides hotelli tagasi, aga nagu isegi kaks kärbest ühe hoobiga! 🙂 Ühtul ja lapsega ju tõenäoliselt nagunii enam kuskil eminna ei viitsi.
      Kuigi lapsele mõeldes ikka Sonesta – ikka need liumäed nii teile endile kui beebibasseinis lapsele annavad nii palju juurde! 🙂 Ja Naamas saate ka vabalt ringi jalutada kui vähegi jaksate, ilma taksode jms pärast muretsemata. Too Melia sobib, kui lihtsalt nädal aega peesitaks ja üldse kuskile jalga ei tõstaks, mis muidugi on ka väga tõenäoline, et pärast pikki päikesepäevi just nii lähebki – ei jaksa tõsta kätt ega jalga kusagile hotellist kaugemale :D.

      Kuid, noh, vaadake seda Sonestat nüüd:

      “Super hotel pour families avec enfants” ehk super hotell lastega perekondadele, nagu prantslanegi oma pildi alla siin ütleb.
      😀

      1. Ma ise ka ikka veel uurin ja uurin parimat valikut, nagu sa juba aru said, siis me lähtume eelkõige lapsest, et kus temal oleks kõige mõnusam nädalake veeta ja hetkel ongi mul tulle jäänud Sonesta Club.
        Ma vaatasin Teztouri lehe pealt seda Sonesta Club pakkumist, et seal hinnaks 1151 euri, kui ma ausalt ütlen, siis hind polegi kõige määravam, oluline on, et oleks rannas ja lapsel tegevust:)
        Me oleme arvestanud kuni 1300 euri hotelli peale.
        Aga kuna Sonestas pakkumine (AL-kõik hinnas) siis ilmselt meil koha peal palju raha ei kulugi. Loomulikult midagi ikka kulub:)
        Huvitav palju peaks esimest korda Egiptusesse tulev turist kuluraha kaasa võtma? Pole suured laristajad, kuid omajagu tahaks ikka lubada:) Ise mõtlesin, et 500 euri kuluks peaks piisama??? ma ei tea ju sealset elukallidust, olen lugenud küll, et pole kallis, kuid siiski…

      2. Jah ma vaatasin hinda ühele, muidugi. Ega ei paistagi midagi etemat nüüd selle limiidi sees, st on kindlasti taga Nabqis suuri rannahotelle kus kah ehk lastele midagi, kuid esimene kord on ikak tore, kui eriti logistika pärast muretsema ei pea – lihtsalt astud hotellist välja ja jalutad “suurlinna tulede” suunas :). Sonesta on tõesti hästi avar ja roheline, see on Eesti lumest minnes ju ikka tore. Ja neil on seal lasteklubi, lastediskod, mis iganes, mis ehk 2aastasele veel ei päde aga ikkagi arvan vähemalt on tal kellegagi seal veel ringi joosta.

        Kulutused. 500 eur on täitsa uhkesti, eriti kui jah söögile ju ei kulu

        Panen siia mingeid hindu nii umbes:

        Suveniirid, väiksem träni nagu kruusid, rätikud, mänguasjad lastele – 10-30 egp
        Vesipiibud: u al 120 egp oleneb suurusest ja uhkusest.
        Pepsi jms limpsid kohvikus u 7-10 egp
        värsked mahlad u 15 egp. kindlasti küsida kas on “frozen” vi ei, eriti Naamas nad saatanad pakuvad sügavkülmikumahlu. Vana turu mahlaletto n kontrollitud kvaliteediga ja saab ka pudeliga kaasa osta sealt (u 3-4 egp kruus peaks seal mahl olema)
        Maasikad u 8-10-15 egp poolekilone kuni kilone karp
        Õunad u 10 egp (import)
        Banaanid 3.50-15 kohalikud või import. Üldiselt – kohalik hooajapuuvili võiks olla nii 3-5-7 egp ringis kilo, import algab 10-30 (ploomid jm eksootika ning mangod, mille hooaeg on ka suvel ja mis on kallis puuvili nagunii)
        Jäätis poes: vahvitorbik al 2.50, shokolaadipulgakas a la Dove – 3.50
        Moevenpick al 12 egp pall!

        Cappuccino heas kohvikus 20-25 egp
        Õlu poes u 7.50 pudel
        Vein poes 65-95 egp kohalik parem kraam
        Rumm/viin jne poes al 50 egp pudel, alla selle on solk. ID viin ja valge rumm on täiesti Ok, muid ei ole proovinud :). Kui veinisõbrad olete, siis tax-frees on prantsuse veinid umbes al 9 usd, lihtsamad barbecueveinid. Liköörid 15 egp, viskid 18, konjakid jm õilsam kraam al 40 usd/pudel.
        Massaazhid on ehk luksus mida endal elubada, rannas u al 50 egp, kui meesmassööri enda kallale julgete lasta (noortele ei tea kas julgen soovitada, aga matsakatel tädidel pole küll midaig karta ;D). Hotelli spas massaazh al umbes 200 egp, neis on paraku Euroopa hinnad.

        Romantiline õhtusöök kahele u 400 egp sellises restoranis, mille pärast tasub oma AI üheks õhtuks unustada.

        Klaas veini hotellis u 30-50 egp
        kokteilid 50 egp lihtsamad viina jn ebaasil, ja kuni 90 egp kui importalkoholist (Cosmopolitan, Kir Royale jm peened klubi-dringid)

        1001 öö hoovi (Alf lLeila we Leila) Egiptuse teemaline etendus (tantsivad hobused, tuleneelajad jms) u 120 egp, algus 21.30

        Veeparki teile ilmselt pole vaja, piisab Sonesta omast. 🙂

        Igasuguses kunstnahas kotid-kingad maksavad al 35 egp kuni (kingad) u 100 egp ja kotid kuni u 200 egp, neid võib osta ehk huvitava disaini pärast kuna valik on tõesti meeletu. Meeste triiksärke võiks saada u 100-150 egp, sama hinnaga khakipüksid, teksad ja viigikad (ms vägagi ok õmbluskvaliteet). Adidase/Calvin Kleini (vist) jms pool-spordipoodides pluusid al 200-250 egp, jalanõud al 500 egp. Bikiinid u al 250 egp, normaalsemad Hiina mudelid, kuigi odavamaid mudeleid vist on ka.
        CDd. DVDd laste multikatega, piraatkoopiad muidugi, u 25 egp
        Mahlapakk poes 1 l u 5-6 egp
        Takso enamkäidavate keskuste ja randade vahel u 15-20 egp üks ots, teisele poole lennujaama (Nabq u 50-60 egp), rusikareegel oleks et u 2 egp/sõiduminut.

        EWhk et kui te 100 euri kuidagi suudate ära kulutada träni ja jäätise jms peale, siis sellest edasi kulub ehk ainult massaazhe või lisaühtusööke tarbides, Siinai-Kairo väljasõite ju ka praegu ilmselt ei tee. Kulda võib ka osta, kulla hind on grammi alusel ja küsige algul oma hotellist – egiptlane enamasti teab kullagrammi hinda. Poes müüakse kulda kaalu alusel, nii saate veidi kontrollida (disain ei mängi mingit rolli). On 18karaadine (Itaalia) ja 21karaadine (Türgi) kuld. Araablased tunnistavad peaaegu ainult 21 ja hädapärast ka 18karaadist :). Nii orientiiriks – õhema kettkäevõru (lillesümbolid vms) võiks kätte saada u 1000-1500 egp eest, laiem ja raskem abielusõrmus võib maksta isegi kuni 2000 egp. Medaljonid/väiksemad kõrvarõngad jms raskusest/paksusest olenevalt al 100-200-500 egp, sellised kuni poole euromündi suurused.

        Vaibad, kangasvaibad u 300-500 egp selline mis toa põranda ära katab 2×3 m. Kui on tõsisemat vaibahuvi siis tasub taksoga sõita Oriental Weaversi esinduspoodi Naama ja vana turu vahel (üks kuulsamaid Egipti kaubamärke, iga takso peab teadma). Pärsia vaipa sealt just ei saa, kuid natuke paksema ja kohmakama täisvillase vaiba saab u 2000 egp eest, 2,5×3,5m. Segumaterjalid alla 1000 egp ja valikut on ikka hulgem.
        http://www.orientalweavers.com/en/Home/default.aspx

        Villased tekid (nn sõduritekid) turul u 50-60 egp, minul on õnnestunud lasta endale üks maha müüa 200 egp eest ja olin veel õnnelik ka! ;D mõned neist on piisavalt dekoratiivsed et nt eksootilise päevatekina kasutada. Puuvillased voodikatted al 50 egp arhailisemad ja kuni 200 egp moodsamad pastelsed ja laiale voodile (u200x220)

        Alabaster… neid hindu ausat öelda ei tea, kuigi tegemist on ühe toomisväärsemia suveniiriga minu meelest. Ise olen saanud väikseid liuakesi nt seebialuseks u 20 egp-ga. Nende puhul tuleb pingsalt jälgida et pragusid ei ole – enamikel vaasidel/kaussidel on ja on peenelt kinni liimitud. Mitte et sellist osta ei tohiks, aga siis kindlasti hinda alla tingida :). Kitsama naiste salli hind (50 x 160) on 15-35 egp ja ruuduliste beduiinirätikute eest võiks ehk 15 maksta kuigi nad küsivad 25. Lõhna-suitsuküünlad (säraküünla taolised terrassil või õues põletamiseks), mida on murdu – nende paki hind kohalikus poes ei ületa 2 egp-d aga küsitakse 20!

        Enamiku enamkasutatavate tablettide hind on 4-10 egp kahe lehega pakike.

        Joogivesi u 1 egp liiter, oleneb pudeli suurusest. Jogurtitops u 2 egp ja sama pädeb väikse kõrrega mahlapaki kohta (200 ml)

        eurode saamiseks jagage u 8-ga.

  14. Selline küsimus veel, et hetkel jääb arusaamatuks, kaugel siis Sonesta Clubist meri on?:) Teztouri lehe peal kirjas, et meri jääb 300m kaugusele, see polegi ju väga pikk maa jalutada, või on see ainult nii kirja pandud:) Oskad sa meid valgustada:) Kas võibki olla selline vahemaa, või on ikka pigem 1 km.

    1. No linnulennult ehk isegi on 300 m aga üldiselt jah ikka veerandtunnike kindlasti kulub või toast alates pool tundi, ega te ju ei jookse seda maad maha. Seda ei tunneta tegelikult eriti – jalutate oma hotellist välja, üle sõidutee, ja diagonaalselt üle tee on sõsarhotell Sonesta Beach. Jalutate tollest mööda, üle rannapromenaadi, mis on ainult jalakäijatele ja väga meeldiv haljastatud kohake bugenvillea, palmide, baaride, snäkimüüjate ja ekskursioonimüüjatega, ja teisel pool ongi teie rand. No – pool km? Suur staadioniring oli vanasti 400 m. 🙂

      Vaata kaardilt ka, seda saab suurendada kuni satelliitfotoni välja.
      http://www.sharmweb.net/
      Klõpsa Hotels & Resorts ja otsi sealt Sonesta üles, sisi liigub kaart ise õigele kohale.

      Pärastlõunal tagasi tulles on tee muidugi pikem. 😛

      1. Suured suured tänud nii põhjaliku ülevaate eest. Aga mind vaevab veel üks mure:) Kas märtsi kuus ka peaks õhtuks ikka pikemad riided kaasa võtma? Et ilmselt päris jopet vast vaja pole, kuid kampsunike ja pikad püksid??:)

      2. Ehh no kuidas te sealt Eestist lennukile tulete märtsikuus? Aga kui tagasi minnes on vahepeal lumetormiks pööranud – märtsi/aprilli vahetuse paiku vägagi tõenäoline? 🙂 Muus osas minu meelest alates veebr II poolest ei vaja Eestist tulija küll erilisi kampsuneid ja jopesid, seda enam siis märtsi lõpus… Samas vaatan iseenda kunagisi pilte just märtsikuust ja ühel õhtusel pildil olen õhukese puuvillase pluusiga, ühel olen puuvillase kampsuniga ja ühel on pluusile villane kampsik peale tõmmatud. Ehk et märts on märts – temperatuur kõigub ja eriti kui olete päeval +30 ja üle päikese käes vedelenud, siis päikeseloojangu järgne temperatuur mõjub juba kontrasti tõttu jahedalt. Eestis loojub päike üliaeglaselt, aga siin kukub üsna kolksti, ja vastavalt ka jaheneb tunni aja jooksul kuni 10 kraadi C.

        Accu siin allpool pakub märtsi keskmiseks madalaimaks temperatuuriks +12C… no see on selline kella 4-5-ne temperatuur mille ajal te juba magusasti magate. Kuid siiski… 🙂

        http://www.accuweather.com/en/eg/sharm-el-sheikh/128443/march-weather/128443?monyr=3/1/2012

  15. Kullahuviliste jaoks leidsin siit hea lingi, kust jooksvalt kontrollida kehtivat kullahinda Egiptuses. Ega see ei tähenda, et kaupmees on kohustatud teile selle hinnaga müüma, aga vähemalt saate kontrollida ja otsustada, kas soovite küsitud hinda maksta (ja appelleerida oma “teadmisega”) 🙂

    Egiptuses siis enamasti pakkumisel 21- või 18karaadine kuld. Ja elektrooniline kaal on iga kullapoe möödapääsmatu atribuut, nagu ka taskuarvuti.

    http://www.goldpricedata.com/en/gold-prices-in-egypt.php

    Kui ma siit kiiresti vaatan, siis 18 karaati täna maksab Egiptuses u 250 ja EL-s u 248 egp gramm, u 500 endist Eesti krooni siis, ehk et nagu on tavaks öelda – ega kuld ei ole Egiptuses tingimata odavam, kuid ta on ehk huvitavam, no ikkagi teistsuguse disainiga.

  16. Tere

    Plaan minna aprillis lastega sharmi ja hotelliks pakub Novatour Sea Life 4*, oskad Sa seda hotelli ka kommeteerida?
    Mari

    1. NB! Pärast kontrollimist ja järelemõtlemist uuendasin soovitatud hotellide järjestust pisut, 04.03 seisuga.

      ***
      Tere Mari, tore plaan!

      Sea Life on üks kolmest ühel territooriumil olevast hotellist (Sea Club, Sea Gardens) ehk et pisike kompleks. Üldiselt hea imagoga tüüpiline Sharmi suur rannahotell – üsna sarmikas arhitektuur, hooldatud aiad, uhked graveeritud köögiviljadega puhvetsöömaajad ja avar Nabqi rand. Kui ehk et veidi väsinud praeguseks ja kas värskendatud on, ei tea.

      Ehk et üldiselt selle raha eest mida Novatour küsib, selline täitsa mõnus ja (keskmisel või väheke paremal tasemel) tüüpiline Sharmi hotell.

      Ainus puudus – lastele no kohe ei mitte midagi nagu… :(. Kas te veepargihotellide loo ikka lugesite läbi? 🙂 Vähemalt pooltel Sharmi hotellidel on praeguseks mingigi piske veepark või liumägi, siis miks minna lastega kusagile, kus seda pole?

      Ehk et Novatoursi valikus on võrdluseks umbes sama hinnaga perede soosituimaid hotelle Sharmis juba aastaid – Tropicana Grand Azure. Või päris veepark-hotell Sea Life’ist kohe üle tee Sunrise Tirana Aqua Park. Või veidi luksuslikuma ambientsiga (vanematele ka midagi!) samuti 3 hotellist koosnev Jaz Mirabel kah Nabqis.

      Neil kõigil on lastebasseinid, laste mänguväljakud ja vähemalt üks (suurte) liumägedega bassein. Kui lapsed on eelkoolieas või nooremas koolieas, siis muidugi peaksid olema ikka väikesed liumäed.

      Soovitaksin seega äkki hoopis Teztouri valikuid vaadata, kuna ega korraldaja vahet ei olegi üldiselt rohkem kui et mis hotelle mis hinnaga pakutakse ja mis lennukiga sõidetakse :). Ja praegu on kõik üsna sarnased vist. Novatoursi puhul on muidu hea, et nad päris saasthotelle pole mäletamisi kunagi pakkunud (AA Amway siiski on nimekirjas) kuid neil on üsna piiratud valik, eriti lastega sõites. Või veel parem – ostke reis mõnelt edasimüüjalt kes pakub kõiki korraldajaid (Nova, Tez, Uptravel/Goadventure), ja laskegi neil pakkude oma eelarve eest hotelle, kus oleksid konkreettselt liumäed ja veetorud, mänguväljakud jm tegevust teie eas lastele. Selliseid on Sharmi 300st hotellist vähemalt 100! Nt Estravel on ju proff büroo või kui soomlaste firmast ei taha osta, siis Mainor Meelis on tore hubane eestlaste omanduses olev büroo, kah vähemalt Eesti Vabariigi uuest algusest alates tegutsenud ehk et pika kogemusega. Vms.

      Tezil nt oleks pakkuda Nubian Village 5* AI aprillis 593 eur. Sama kena territoorium kui Sea kompleksil ja samuti Nabqi liivarandade veeres, kuid lastele on uhke mänguväljak ning suured ja väikesed liutorud:

      Võrdlevaid hindu (Teztour), kõik AI:
      Xperience Kiroseiz 602 eur (peretuba)
      Sunrise Tirana 583 eur
      Sonesta club 586
      Nubian island 628 eur

      /järgneva parandus: Sonesta tundub olevat pigem allakäiguteel hetkel nii toidu kui teeninduse poolest. Seega kui ranna lähedus on oluline, siis jäävad pigem Nabqi hotellid (Grand Azure, Nubian Village, Jaz Mirabel) samas kui lastetegevuse/veepargi jm meelelahutuse poolest tundub, et Sonesta kõrval samuti Naama Bays asuv Xperience Kiroseiz Parkland jällegi liigub hooajast hooaega paremuse suunas. Toidu valikut üsnagi kiidetakse, teenindust samuti, tube on valida uuemaid ja vanemaid – maitseasi. Kuid rannad siis Kiroseizi puhul on kaugel eemal – Hadabas ja Vana turul./

      Olen niisiis varem soovitanud Sonesta Clubi Naama Bay servas, kuid praegu järgmiste reservatsioonidega: Sonesta Clubis on lastele tõesti tegevust ja on teisi lapsi. ON lasteklubi, mänguväljak, suured ja väikesed liutorud, palju aeda, avarust ja muru. Naama Baysse on jalutada, kui õhtul melu järele himu on, rand on lauge ja liivane, sinna on küll veidi jalutada läbi sõsarhotelli. Kuid NB! 2012 turistide vähesuse tõttu võibolla lasteklubi, lastediskod jm elav entertainment ei toimi eriti aktiivselt. Toit nii ja naa.
      Veel üks miinus – kuigi rand on jalutuskaugusel, siis Sonesta käsutuses olev jupp Naama Bay randa on üsna pisike – kurdetakse, et seal on kitsas ja lamamistoole napib. Nad jagavad seda Sonesta Beachiga ja kumbki on parajalt suur hotell, 500+ tuba. Ning Clubi baar rannas ei paku AI raames midagi peale koolajookide.
      Sonestas magavad lapsed ilmselt selle orva sees (üks) ja teine lisavoodis:

      Seega 2012 seisuga tasuks ehk lapseperedel kaaluda pigem järgmisi veeatraktsioonidega hotelle (ainult sama hinnaklassi hotellid, jättes välja kallimad või eesti korraldajate pakkumistes eriti mitte figureerivad hotellid), järgmistel põhjustel:

      Xperience Kiroseiz Parkland – perfektne veepargike suurtele kui väikestele ülisuurel rohelisel territooriumil, 2 eri randa bussiga (liivarand ja korallirand). Sama raha eest näete rohkem ja lastel on lõbusam. Eelkõige lõbu ja vahelduse pärast ning hea liikuma pääseda. Toit OK, eriti on kõigil hea meel rannarestoranist, et ei ole vaja lõunaks hotelli tagasi tulla. Peretuba seal selline (pm lisavoodiga):

      Xperience Parklandist ja Sonesta Clubist (asuvad kõrvuti) üle tee on Gokarting ekstreemspordiväljak:

      …mis ühtlasi asub Hyatti viiva teekese veeres ja kohe kõrvalt läheb teeke Sofiteli, ehk et ka Sharmi parimatesse restoranidesse on siit jalutada, kui veidi romantilisemat õhtut sooviks ja vaheldust AI-le (Hyatti Sala Thai’d olen juba igal pool kiitnud ja see sobib ka lastega – saate istuda terrassil vabamas õhkkonnas, kui soovite. Sama pädeb Sofiteli Rangoli kohta, mis on Sharmi kauneima vaatega resoran, india köögiga. Veidi formaalsem kui Sala Thai, kuna ruum on väiksem ja lauad tihedamalt koos, k.a terrassil)

      Tropicana Grand Azure (mitte Azure Club): Võik süelda et Sharmi keskmise hinnataseme perehotell nr 1 läbi aegade. Suuremate lastega – jackpot, kuid väikelastele on ainult mänguväljak, veeliumäed nende jaoks veidi kõrged. Kiidetud hea toitlustamine. Ranna, lõbu ja toidu pärast. 🙂 Lastele päris eraldi toa moodi asi numbris, kui ostate peretoa, ja ka standardtoad on üsna avarad, alkoovi moodi asjaga või siis pannakse pered alternatiivina juunior sviiti. Randa viib tuktuk-rongike. Eraldi mainiksin et kui mõnes siin nimetet 2-3 hotelli kompleksis on igal hotellil üldiselt oma buffet-restoran, siis siin on 800 toaga hotelli peale üks üldrestoran, mis on siis vastavalt suur! Samas nad üritavad hajutada inimesi a la carte’desse (ettebroneerimisega) ja ka see suur restoran on parem kui paljudes väikestes (olen Grand Azure’i ka Hotellide põhilehel ära maininud kui ainsa hotelli, mis oma suurusest eriti ei kannata – ei kisu liiga sööklalikuks, vt fotosid seal).

      Tube näeb siit, need on Tropicanas üsna avarad:
      http://www.tropicanagroupegypt.com/gallery.aspx?HID=7&HLID=370&SelID=370&LangID=1

      Jaz Mirabel Beach/Park/Club
      Veel üks Sea ja Nubiani taoline mitme hotelli moodustis, Beach on suhteliselt elegantne juba 5* ambientsile liginev hotel. Liutorud vanemale vanusele, lasteklubi ja spordimängud, kiidetud toit, mugavad peretoad.


      Nubian Village/Nubian Island: veeliumäed nii suurtele kui väikestele ja beebibassein ei ole kusagil hotelli perifeerias vaid kõik basseinid on üheskoos (vanemad ei pea “kuivama” beebibasseini ääres kuni lapsed lõbutsevad). Muus osas sama asukoht ja atmosfäär nagu Sea Life kompleksis, eeskätt sellepärast siin ka nimetan. Pildid siin eespool juba olid.

      Sunrise Tirana Aqua Park: täisveepark, sh beebibassein rohkete liumägedega. Rand üle sõidutee, sinna viib lahtine bussike. Territoorium pisike, koosnebki ainult basseinidest ja sillutatud aladest nende umber, see-eest võrdlemisi uuem hotell, puhtad toad, väga uued ja stiilsed vannitoad, lastele pannakse lisavoodid.

      Miinus, et aeda ja rohelust siin ei tasu oodata: on üks väljak veepargile:

      ja teine kaarjalt kulgeva hotelli keskel lihtsalt basseini ja sillutisega:

      Võtan need hotellid lühidalt veel korra kokku kuna eks ta algul veidi segane on:

      Xperience Kiroseiz Parkland ja
      Sunrise Tirana Aqua Park
      Kaks täisveepargiga hotelli (täisatraktsioonid ka eelkoolieale), mis kumbki ei asu rannas. Kiroseiz suurem, avaram, rohelisem, on “vanad” ja “uued” toad, bungalowd rannas. Sunrise Tiranas aed peaaegu puudub, kuid hotell on tervikuna üsna uus, toad/vannitoad on kenad. U 5-600+ tuba. Lapsed lisavoodites.

      LTI Tropicana Grand Azure ja
      Jaz Mirabel Beach/Park/Club
      Kaks suurt kvaliteetset rannahotelli, 800+ tuba, suurematele liumäed kuid eelkoolieale ainult (tühi) bassein ja lasteklubi. Mõlemas muidu n-ö kontrollitud kvaliteet, kiidetud toit, suurepärane silma rõõmustav landscaping. On peretoad (lastele eraldi tuba või lükanduksega toaosa). Mirabel uuem kui Grand Azure, mis võib kohati ka veidi väsinud olla, kui samas on ehk sarmi enam.

      Nubian Village: siin nüüd hotell, mis asub rannas ja pakub veeatraktsioone basseinides nii suurtele kui väikestele. Hooldatud roheline territoorium, kuigi väiksem ja lihtsam kui Grand Azure’is või Mirabelis, u 300+ tuba. Lapsed magavad lisavoodites. Toitu ja teenindust ei oska kommenteerida kuigi ämbrisse astumise hotellide hulka vist ei kuulu (ei ole kuulda :). Tundub et seal peatub palju itaallasi, mis üldjuhul tähendab üsna elavat meelelahutust päeval (animation!) ja hmmm.. palju häid pastatoite! kui mitte enamat 🙂

      Lõpuks veel et kui läheksite lasteta, siis ei olekski mul Sea Life’i vastu eriti midagi öelda, kui ka asukoht sobib (eriti välja minna ei viitsigi). Sea Life on harilikult figureerinud hinnaklassis 700+ euri ehk et selliste AI-rannahotellide kallima poole peal, kahtlemata, loodetavasti see on mingigi kvaliteedi peegeldus, kuna muus osas eriti millegagi silma ei paista. Seega, kui hotell ikkagi isiklikult meeldib ja olete valiku juba tegelikult teinud, siis laste jaoks Tirana Aqua Park on sisuliselt üle tee, kuigi hinna poolest tasub siis juba sõita päevaks Sharmi “päris” veeoparki – Aqua Parki Hadabas, Tirana küsib väljast külaliste käest 30-40 usd, samas kui Aqua Park ainult vististi 20-25. Kuid pluss on et kui Tiranas tüdimus peale tuleb, siis saab “koju” põhimõtteliselt jalutada. Võite ju proovida hinda tingida ja kui ikka ei õnnestu, siis taksosse ja Aqua Parki. Takso muidugi ka maksab u 10 usd kumbki ots. Samas Aqua Park on visuaalselt uhkem ja Hadaba ka muidu huvitav, aktiivne rajoon :).

      Sellised valikud. Ärgu olgu teil valida lihtne, aga see-eest olgu puhata lihtne! 😉

      Jõudu!

  17. Plaanis minna 2013 veebruar esimest korda Egiptusesse.Aga ei oska valida hotelli.Lugedes kõiki kirjeldusi tekib selline segadus.Meid on kaks ja sooviks hotelli soovitusi 500-600 eur.in.Meie soov on lihtsalt nautida ja puhata.

    1. Tere leenuke, tore plaan! Kui esmakordne minek ja täpsemat soovi üldse pole, siis pakun, et küsige kõigepealt reisibüroost, mida nad selle hinnaga pakuvad, ja siis soovi korral ma räägin need hotellid (plussid ja miinused) teie jaoks lahti. Praegu juulis pakub ju Goadveture “garanteeritult” odavaimat hinda – hea võimalus puhkus juba ette ära planeerida. Või siis jääda ootama jaanuarikuud, kui tulevad müüki viimase hetke hinnaga pakkumised. Üldiselt ongi hinnad kõige soodsamad u jaanuari 2. nädalast kuni veebruari 2. nädalani. Veebr lõpp kipub populaarsemaks, kuigi midagi on ikka harilikult ka siis leidunud. Kuid parim hinna/kvaliteedi suhe (sama hinna eest kõige paremad ja luksuslikumad hotellid) on jaanuaris. Või novembris. 🙂

      Alustage siis palun sellest, et mida sel aastal 5-600 euro eest saab. Siis vaatame edasi.

    2. Uudishimu sai võitu ja vaatasin alustuseks Goadventure valiku ise üle. Noo, 500-600 euro eest on seal hetkel juulikuus täiesti valida, uurisin veebruari 1. nädala kohta.

      Võttes arvesse, et esmakordselt reisija sihtpunktis liiga hästi ei orienteeru, ja Egiptuses läheb ju õhtul vara pimedaks ka – kell 7 talvel on juba kottpime, järelikult õhtuti ringi liikudes ei saa enamasti üldse aru, kus oled :P, sõelusin välja järgmised hotellid sellise arvestusega, et saaksite ise veel valida asukoha iseloomu järgi (rohkem actionit või rahulikum, vaiksem, või midagi vahepealset, korallisem või liivasem rand jne), aga et üldiselt oleks hotelli lähistel ka midagi teha ja vaadata, ilma et taksodega eriti ringi sõeluma peaks.

      Kõikides loetletud hotellides on täistoitlustusega pakett; esimesel korral on ikka tore, kui ei pea otseselt toidu pärast muretsema – “kodus” kõht täis ja siis linna peale uudistama. NB! Soovitused pole paremusjärjestuses.

      Sunrise Diamond Beach Hotel : ehe, romantiline Sharm
      http://goadventure.ee/sunrise-diamond-beach-5.html

      See hotell oleks ehk siiski mu üks esimesi valikuid selles hinnaklassis, kuna pakub käe-jala juures lihtsalt kõike, mida Sharmil on pakkuda. Kõige sharmilikum Sharmi-elamus, nii-öelda.

      Sunrise on muidu keskmiselt viisakas perehotellide kett, nende Sunrise Tirana veepargihotell on oma hinnaklassis üsna soositud. Diamond Beach pürgib veidi (keskmisel tasemel) eksklusiivsemaks ja peaks siis sobima just lasteta inimestele, kes ehk veidi rahulikumat keskkonda soovivad.

      Asub klassikalises Sharmi korallirannas Hadaba linnaosas. Tähendab seda, et vesi on siin üsna kohe sügav! See-eest saab kalu näha peaaegu kaldalt või igatahes vettemineku sillalt. Kõrgel kaljul – suurepärased merevaated!
      Hadaba on väiksemate hästi sissetöötatud hotellide rajoon ning siia jäävad ka Sharmi residentide villad ja palju kohalikku tavakaubandust (mitte-suveniirikad). Samas ka 1001 öö vaatemängude hoov jääb just siia ja selle kõrval suveniiriturg. Aqua Park – Sharmi seni suurim veepark, jääb siia, hotellist kumbki jalutuskaugusel. Leiab ka kohvikuid, pubisid, ja kui on soov kuskile sõita, siis takso saab püüda lähedalt mööduvalt vilkalt peatänavalt. Tõesti väga mitmekesine.

      UAI pakett sisaldab ka alkoholi toidu kõrvale ja näksimist pakutakse lausa 24 tunni vältel. Et jooke pakutakse plasttopsides…. kuid nii on see kõikides massiturismihotellides. Keegi ei hakka riskima klaasikildudega basseinis või rannas.

      Hotelli hoone ise on päris mitmeid aastaid vana, kuid Sunrise võttis selle üle umbes paar hooaega tagasi ja oletatavasti usinasti kõpitseb remontida ja uuendada. Kena orientaalne (võlvkaarekestega) arhitektuur ja mööbel, lopsakas õiteküllane aed. Kokku saabki: troopiline paradiis nii maa peal kui vee all. : -)

      Rand on siin selline:

      Ja vaated on nt sellised 😀

      Miinused? Hmmm… kui hästi otsida, siis vannitoad pidid vanaldased olema. 😛

      ***
      Sharmi süda on ju loomulikult tiheasustatud Naama Bay. Just siia tuleb õhtuks kokku kõik see osa Sharmist, mis veel magama minna ei taha. On inimesi, kes ei peatu iialgi mujal, on inimesi, kes Naama Bayd nii vihkavad, et siia iialgi nägu ei näita. Kuid esimese reisi ajal käib enamasti igaüks tiiru ära ja eks otsustab seejärel.

      Kes lärmi ja melu ei karda, saab tasutud sellega, et põhimõtteliselt taksot nädala jooksul kordagi kasutama ei pea. Enamasti siiski soovitakse kasvõi kord ära käia nn vanal turul ehk ütleme eristamise mõttes et värskete puuviljade jm toidukraami turul (kuigi seal on ka muud kaubandust, eeskätt vesipiipe jm suveniire). Kuid kõike muud leiab Naama Bayst kohapealt, ja eriti siis kõikvõimalikke restorane, vesipiibubaare, kõhutantsubaare, samuti suveniirimüümlaid jne jne. Nama Bay kõik hooned niisiis on kas hotellid või kauplused, või restoranid ja ta on kõige linnalikum rajoon Sharmis.

      Naama Bay rand on lauge liivarand, servades olevat ka koralle nähtud. Siin on päris palju lõbusõidu-laevaliiklust keskel, lausa kristallselge vesi siis ehk pole.

      Tropitel Naama Bay : “linnas” ja elu keskel
      http://goadventure.ee/tropitel-naama-bay-5.html

      Jääb täpselt Naama südamesse. Harilikult see pole mu lemmikhotellide hulgast, kuna pole eriti eriline. Kuid tal on mitmeid olulisi plusse just esmakordselt ja talvel reisijale. Esiteks – siit tõesti on kõik kõige lähemal, nii ööelu kui ka rand. Ei ole kaugele tagasi jalutada, kui pärast väikest drinki rannapromenaadi veeres, või vesipiipu, uni peale tuleb.
      Teiseks asub üks basseinidest kõigist neljast küljest suletud sisehoovis – siin on garanteeritult soe ka siis kui kesktalvel muidu tavalisest tuulisemad ilmad on. Basseinid on neil muidu ka üleval mäe otsas (sinna viib lift hotelli seest) – kui ilm on soojem, siis siit avanevad võrratud vaated üle Naama Bay merele. Veeliutorud on seal ka.

      NB! Hotelli vahetus läheduses asub 3 Sharmi populaarseimat ööklubi, neist Buddha Bar asub kohe samas hoones. Kuna toad vististi avanevad pigem sisehoovi, siis lärmi üle liiga palju ka ei kurdeta. Kuid uksest välja astudes siis – hoia piip ja prillid! milline melu. Palamuse Kiire sorti arglikele vennikestele ehk ei soovitaks. 😛

      Vaade õhtul hotelli katusebaarist:

      Vaade päeval:

      Miinuseid? Naama rannas on üsna tihe olemine! Hotell on meie suure naaberrahvuse lemmikumaid. Ja jah – need valjud ööklubid ümberringi.

      ***
      Kui niisiis lausa melu keskel olla ei tahaks, aga lähedal siiski, jääb Naamast pisukese jalutuskäigu või 5-10 egp taksosõidu kaugusele:

      Xperience Kiroseiz Parkland : sama raha eest võimalikult rohkem kogeda
      http://goadventure.ee/kiroseiz-three-corners-resort-5.html

      Põhimõtteliselt ka perehotell, kuid nende territoorium on nii suur, selles nii palju basseine, ja väikelastebasseinid hoopis veel eraldi nurgas, et siin vast leiab igaüks endale oma. Plussideks siis: suur rohke tegevusega hotell, kus ka muid inimesi näeb. Naama Baysse saab peaaegu jalutada. Omal territooriumil mitu eri basseine, sh liugtorud nii täiskasvanuile kui väikelastele.

      Kiroseizi põhipluss ja siin nimetamise põhjus on aga, et kuna ta ei asu rannas, siis siit viiakse teid bussidega korraga kahte erinevasse randa ja ka linnaossa: Kiroseizil on korallirand Hadaba linnaosas (samas, kus asub esimesena nimetet Sunrise Select Diamond Beach), seal on neil ka tore pisike külake rannabungalow’sid ja kohapeal rannarestoran – lõunaks ei pea hotelli tagasi sõitma! Ja neil on liivarand vanas Sharmis, nn vana turu lähedal, mis tähendab seda, et kes omal käel kusagile liikuda ei viitsi/julge, saab ju valida eri päevadel eri rannad ja juba niiviisi palju rohkem Sharmist ära näha kui muidu. Vana Sharmi rannast saab turule piki veeserva jalutada ja kõik sealt väljuvad minibussid põhimõtteliselt viivad teid hotelli juurde tagasi, seega ka otseselt hotelli bussi passima ei pea.

      Rannabungalowde ja –korallirand:

      Uuem (sissepääsust kaugem) hotellitiib:

      Põhibassein vanemas tiivas:

      Miinused? Üsna suur hotell, see annab tunda ehk kõige rohkem buffet-restoranides. Üsna vana hotell, vanemad basseini d on lihtne sini-valge kahhel keset sillutatud hoovi ja vana tiiva toad on ehk samuti üsna lihtsakesed – beezh puit jne.

      Aga kohati siis jalutaks nagu metsas. Või pargis – Parkland ju ongi nimeks ka:

      ***
      Ühe hotelli “lõikasin” eile kogemata vahelt välja. Kes Pirita-taolist pikka-laia liivaranda soovib, kus siiski ka küünarnukile naabri ja naabri vahel ruumi oleks, siis pääsu ei ole – teil tuleb suunduda keskustest kaugele teisele poole lennujaama jäävasse Nabqi linnaossa. Kauge või mitte kauge – ka Tallinna servalinnadest sõidab kesklinna oma pool tunnikest julgesti, no Sharmis saab hakkama keskmiselt 15-20 minutiga. Just paras aeg õhtusse sisse ja välja elamiseks. 500-600 euro piires pakub Goadventure siin hotelli

      Tropicana Azure Club: klassikaline troopiline rannahotell
      http://goadventure.ee/tropicana-azur-club-4.html

      Ehitatud ühe Sharmi kõigi aegade populaarseima perehotelli Tropicana Grand Azure (hotell, kuhu tullakse tagasi neljandat ja viiendatki korda) väiksemaks ja vaiksemaks sõsarhotelliks. Randa, basseine ja liugtorusid siis saab kasutada suurema “õe” juures, ööbida-süüa rahulikumalt ja tagasihoidlikumalt omas majas. See oleks selline klassikaline Sharmi suure rannahotelli kogemus, kuhu sisenetakse terveks nädalaks, ja vahepeal muu maailm meelde ei tule, ja nädala lõpul uuesti väljutakse ja istutakse lennukisse.

      Jääb ta muidu ilusti suure tee äärde, seega kes muud Sharmi näha tahab, saab ikkagi hõlpsasti värava eest taksole või bussile istuda. Transfeerid on ju kõikidest hotellidest ka, lihtsalt neisse on sagely kohti liiga vähe ja siis peab kogu aeg kella passima. Kohalik buss ühest Sharmi otsast teise maksab kõigest 3-4 egp, see on u 0.40-0.50 eurot.

      Rand on pikk, lage, liivane, korallid on kaugel ja eespool saab veidi jalgupidi solberdada, edasi algavad teravad korallid. Ujumine on kaldast kaugel – ligi 100 m pikkuselt sillalt. Kui lainetab, siis nagu ujuks avamerel. Pikk, lage 3-4-5 km või sinnakanti rannapromenaad lookleb liivapiiril läbi kõikide hotellide territooriumite – romantiline päikeseloojangu eel. Seoses “kõik hinnas” pakettide levikuga võib siiski juhtuda, et väga kaugele seal jalutada ei saa – iga hotell valvab oma toidulauda nagu Kerberos põrgu väravat! 😎

      Toitlustamine on viiskas ja kiidetud, kõrvitsaid graveeritakse, torte vorbitakse, puuvilju pakutakse. Territoorium on roheline, palju palme, ja põhibassein ise on peaaegu kunstiteos.

      Miinuseid? Kahe hotelli peale kokku tuleb rahvas täituvusest olenevalt 1000-2000 inimest. Sõsarhotell on nii suur, et peahoone ja ranna vahel liikleb tuktuk-rong, aga Club asub veel omakorda selle taga (ligi 1 km rannast). Basseinis kihab ning rannas ja restoranides samuti. Grand Azure on ka lapseperede lemmikhotelle, kuigi Club siis pigem lasteta paaride valik.

      Bassein: http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/86/c2/06/filename-102-1139-jpg.jpg

      Rand: http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/1e/fe/99/beach-at-the-grand-azure.jpg” target=”_blank”>http://goadventure.ee/tropicana-azur-club-4.html

      ***
      Lõpuks selle hooaja “nutikas” soovitus teadjale puhkajale – ainult veidi kõrgemas hinnaklassis u 650 eur oleks sel hooajal saadaval üks Sharmi uuemaid hotelle (alles läinud hooajaks valminud), mis luksuskategooriasse pürgib ja asubki ka kohe Sharmi selliste tipphotellide nagu Four Seasons ja Savoy kõrval:

      Xperience Sea Breeze : uus steriilne puhtus

      Samuti siis egiptlaste endi Xperience ketilt – Kiroseizi uuem ja luksim sõsar. Asub lennujaama lähistel, keskustest (v.a Soho väljak) ja otsestest suurtest teedest eemal – liikuma pääsemiseks peab ise veidi tarmukam olema või julgesti kauplema väravas ootavate taksodega. Rand on kiviklibune korallirand ja mitte eriti avar ega lai. Kuid siin siis võib nõudlik hing nautida Sharmi uusimaid, puhtamaid ja fungimaid siseruume ja õuealasid, ja eks vast ka 5* tippu pürgiva hotelli toitlustust ja teenindust. Kristallselget vett ja veel trampimata, neitsilikke korallriffe.

      Esimesed hooajad – veel kehtivad soodsad sissetöötamishinnad! Goadventure lehelt ma linki selle hotellini ei leidnud, ju nad pole veel jõudnud seda ära kirjeldada, aga vaata teiste puhkajate fotosid ja kommentaare siit:
      http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297555-d2303586-Reviews-Xperience_Sea_Breeze_Resort-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

      Hotelli riff

      Vaated hotellist:

      Väike miinus on ka: südatalvel nendes kõrgel kalju otsas asuvates hotellides kipub olema tiba jahe. Umbes nagu päikselisel kuid tuulisel suvepäeval Eesti rannas. Ja ta ehk ei ole niiii roheline kui mõni vana ja sissetöötatud hotell (kelle süda troopilisi aedu enda ümber näha ihkab). Ilus puhas värske kivi. 😛
      ***

      Sama raha eest saab muidugi ka Hurghadasse, nt peredele mõned toredad veepargihotellid paiknevad just seal. Kuid Hurghadas pole ma kunagi käinud, seetõttu keegi teine peab siin appi tulema.

      1. TERE!

        Sain juba reiside pakkumised ja sellise hinna eest pakuti siis Sea Magic Hotel
        AA Amwaj Sharm El Sheik ja Sunrise Select Diamond Beach Resort.Tehti ka pakkumine Xperience Sea Breeze Hotellile mis on väga ahvatlev.621eur.in.Jään teie soovitusi ootama.

        Tänades Liana

      2. Tore, midagi siis ikka kattub ka. 🙂
        Sellest rivist AA Amway IMHO on üks kõige suuremaid ja (vab!) inetumaid hotelle Sharmis, ja vist ainult nad ise peavad end 5* hotelliks. Kui seal nüüd imesid pole sündinud.
        Sea Magicu ajasin hetk tagasi ise sassi Sea Club/Gardeniga… :), on ka paraku üks neid natuke hooletusse jäetud ammu remondi järele kaebavaid hotelle. Asukoht pole kah kiita – sügaval Sharks Bay’s, kust välja saab ainult peaaegu et organiseeritud korras.

        Diamond Beach’ist ja Sea Breeze’ist tegin juttu.

        Siit peate nüüd edasi ikka ise valima 🙂 otsige Tripadvisor lehelt need kaks veel üles ja klõpsige pilte ja üritage mingit tunnet tekitada. Diamondi puhul ma ikkagi soovitaksin seda asukohta Hadabas, kus õhtul mõnus jalutada ning teisi turiste ja kohalikkegi piiluda, ja need vaated hotelli territooriumilt – klassikaline Sharm! Aga kui olete suur korra ja puhtuse armastaja, siis Sea Breeze’i vastu siit keegi ei saa – uus hotell on uus hotell, alles kriuksub. Kindlasti ka hind läheb hiljem üles. Inglastele paistab üsnagi meeldivat, ehk on seal siis viisakam seltskond kui muidu. Kuid seal lähedal siis eriti midagi näha ega vaadata pole – tühi maantee, kust hotellide sissesõidud alla keeravad. Ning natsa lage ja kivine on õue peal, sest lilled-põõsad pole veel õiget kasvu kätte saanud.

        Samas ma nüüd natuke kardan, et mis seal kõrgel kalju peal veebruaris ikkagi toimub, kui on tuuline ilm???? Kas istute bikiinides ja tuulejopes? Selles mõttes ka Diamondi lopsakad aiad äkki pakuvad veidi enam varju ja mere ääres on ka ehk tuulevarjulisi soppe kaljude rüpes? Breeze’is toimub päikesevõtmine ainult lageterrassidel ja vaiadel, tundub. 😦

        Raske ta on… 🙂 kuid päris ämbrisse ei peaks panema nende kummagagi.

      3. Vahepeal nüüd muidugi avas ka Novatours Egiptuse müügi… Et asja mitte segasemaks ajada, siis sealt ma võrdväärseid hotelle juurde otsima ei hakka, aga nendel muidu on ka puha head ja paremad hotelld valiks ja hinnad jäävad ka väga 500-600 vahele. Isegi Sharmi mõningad kõige paremad hotellid on Noval umbes selles vahemikus saadaval, paraku siis mitte “kõik hinnas” aga ainult hommikusöögiga. Nt Savoy, ja Baron Resort. Need oleks nüüd küll juba eraldi kvaliteet eelmiste kõrvale – hotellid, kus pihustatakse külma roosiveega, tuuakse värskendavaid näorätikuid ja küsitakse, kas äkki päikeseprillid vajaksid puhastamist… 😀 Ja ka toit ei ole tõesti nuriseda. Kuid natuke kauge oleks neist nt Naamasse soodsalt õhtustamas käia, aga hotellis süües sööte veel teist sama palju eelarvele juurde. 😦

        Järele mõeldes, kaks hotelli Novatoursilt siia juurde siiski nopiks. Esimene oleks alternatiiviks Sunrisse jne Diamond Beachile Hadabas:
        Reef Oasis Beach Resort, 665 eurot AI-paketiga
        http://www.novatours.ee/search/index/step3/show/dc/EG/c/SSH/h/EGSREEFOAS/umbes

        Seda hotelli pole varem eestlaste valikus olnud, ka ei ole ta harilikult saada alla 700 euro hinnaklassis. Visuaalselt ta ehk midagi erilist esmapilgul pole, kuid inglased minestavad sealsest teenindusest ja toitlustusest. Asub Sharmi kuulsaima ja kibedast kasutusest hoolimata vist siiani parima snorgeldamisranna – Fanara Beach ääres. Üks kõige soojemaid randu Sharmis talvel – otse lõunasse avatud ja kolmes küljest kaljudega kaitstud. Maailma romantilisimad vaated restoranide terrassidelt õhtutundidel! Reef Oasise leivanumber – jacuzziterrassid vaatega merele…

        Ja muidugi siis asukoht – väravast 200 m ühele poole jääb Hadaba residentide kaubanduskeskus – supermarketid, pubid, rõiva- ja sisustuspoed jms. Teisele poole 400 m jääb Il Mercato “arkaad” – trendikad Itaalia piazza stiilis kohvikud ning rivi brändipoode (Mothercare, Esprit, Adidas jne). Otse üle tee jääb Alf Leila ehk 1001 öö kõhutantsu ja vaatemängude hoov.
        Väike veepargike on ka – Flintstone’ide stiilis betoonkaljubassein 2-3 ligutoruga.

        Mulle endale meeldib ehk Diamond Beach sellegipoolest (visuaalselt) enam, on nagu idamaisem :), mis siis et mitte nii tiptop ehk, kuid kes on tundlik toitlustuse ja teeninduse suhtes, siis… siin on igatahes “option”. Noval ongi Diamond pakkumises hoopis hinnaga 679e ehk veel kallim kui ROBR.
        ***
        Teine oleks seni veel välja käimata “kvaliteet”: hotell Vana Sharmi lahe ääres. Vanas Sharmis üldse umbes 4 hotelli ongi, eri tärnide arvuga, nii et kahtlemata tasub kaaluda:

        Beach Albatros Resort, u 599 eurot AI pakett Novatoursilt
        http://www.novatours.ee/search/index/step3/show/dc/EG/c/SSH/h/EGSBEACHAL/umbes

        Albatros on iseenesest populaarsete kuigi kallivõitu veepargihotellide kett, kuid Beach Albatros on nende esimene hotell Sharmis, veeparkide-eelne. Mitte siis enam uus, kuid 2011 veidike kõpitsetud ja igati kobe. On peamajatoad ja on nn chalet’d ehk aiamajakesed:

        Kõige parem selle hotelli juures on tema asukoht – hotell ise asub Hadaba kaljul, just siit avanevad Sharmi ainsaimad vaated loojuvale päikesele hotelli restoranist ja vesipiibuterrassilt. Kuid trepp või panoraamlift viivad alla Vana Sharmi lahe äärde, kust nt turule on 5-10 min jalutada… See on ka üks Sharmi kõige ilusamaid randu – kena triibulise liivakivikaljuga taustaks, ja eespool on valida tiigipuust terrass vee ääres või varjuline liivarand kõrgete palmipuude all. Lähem osa rannast on liivane, kaugemas servas on ka koralle. Samuti talvel soe, kuna on kalju varjus ja vastu päikest (lõunasse avatud).

        Hadaba poole ülevalt jalutades jõuab kõigepealt Aqua Park’ini ja selle ees poodide-pubide rivini, jalutada saab ka põhimõtteliselt ka Il Mercatosse ja Alf Leilasse (u 15 min laisalt kõndides). See oleks nagu kaks linnaosa ühehoobiga siis! Jälle taksot sisuliselt pole vaja – küllap Naama Baysse viib hotellist ka transfeer, et see korraks ära näha.

        Sama keti veepargihotell kaugel Nabqis – Royal Albatros Moderna – on Noval ka hetkel pakkumises kaugelt alla selle hinna, mida harilikult küsitakse. Kuid lasteta reisivat paari perehotelli ehk ei saadaks. 😉

  18. Tere taas.

    Veel kord suured tänud sulle innovatsioon, et viitsid nii põhjalikult meile kõik lahti kirjeldada. Mul jäi sõelale selleks talvehooajaks Hurgada El Gouna kuurort , Movenpick Resort Spa hotelliga. Mida oskad selle valiku osas öelda? nii nagu ikka olen lugenud arvamusi seinast, seina: küll on väga kunstlik , või siis nagu mini-Veneetsia???
    Ja siis veel selline küss ka : kas vastab tõele, et saab Egiptusesse ilma viisata, kui ütled passikontrollis “only siinai”, ametnik lööb templi passi ja ongi horošoo!!!!
    Ehk lahtiseletatuna pean olema kogu reisi vältel Siinai ps-l. ja sealt välja ei lähe. N: Iisraeli Surnumere äärde ei lähe!

    Tänud juba vastuse eest ette!

    Ülle

  19. Tere Ülle!
    Pean tunnistama et Hurghadat mina eriti ei tunne. El Gouna on üldiselt küll vist üks sealseid puhtamaid ja jõukamaid keskusi, miks mitte just sellises kenas ja hooldatud keskkonnas puhata? Ega ükski viietärnihotell pole nagunii mingi eriline “ehe Egiptus”. 🙂
    Mövenpick on üldiselt kvaliteetkett ja neil on harilikult ka päris hea köök. Usun, et jääte rahule.

    Mis viisasse puutub, siis Siinai kuurortitesse saab tõesti viisata, kuid see kord siis kehtibki ainult Siinai poolsaarel (Siinail kuni täpselt Sharmi jooneni, allpool ehk kaugemal lõunas enam mitte).
    El Gouna aga asub hoopis Hurghada lähistel Egiptuse Aafrika poolel. Punase Mere vastaskaldal. Seetõttu Siinai viisatingimus seal kahjuks ei kehti mitte kuidagi. Hariliku Egiptuse viisa saate osta kohapeal lennujaamast, kuigi minu arust on ka Eesti reisikorraldajad viisade hindu Eestist ostmisel veidi alla lasknud. Natuke odavamalt või natuke mugavamalt – kes kuidas soovib.

  20. Tere.

    Selline küsimus Teile, olen kohe-kohe minemas Sharm el Sheikhi ja ei oska kahe hotelli vahel otsustada:) Hotellid on Xperience Kiroseiz Parkland ja Tropicana Grand Azure. Mis oleks Teie arvamus nende kahe hotelli kohta?

    Ette tänades
    Marion

    1. Tere Marion, oi kui tore perspektiiv Sul! 🙂

      Kumbki hotell selline pakuks et hinda väärt valik, kuigi kummagi puhul on kindlasti ka asjaolusid, mille üle norida, näiteks on kumbki praeguseks pisut vanaldane (eriti Grand Azure kaebab väga remondi järele, samas kui Kiroseizis sellega juba on veidi tegeldud) ja überluks pole neist kumbki kunagi olnudki. Kuid kes pole lootnud luksushotelli eest leida, pole ka rahulolematult naasnud. 🙂

      Tropicana Grand Azure on klassikaline üpris suurejooneliseks ehitatud rannahotell kaugel Nabqis. Tõsi ta on nii suur et praktikas tuleb ka seal randa sõita osadest hoonetest tuktukiga. Kuid soovi korral saab ikkagi jalutada ka. 🙂 Iseenesest sobiks ta nii eelkõige kas lastega perele või siis vanemale paarile, kes nädala jooksul ehk hotellist ei väljugi või kui ehk korra-paar. Siit ehk saaks parima rannapuhkuse-elamuse, eriti kuna ka toitlustust seal üpriski kiidetakse – ikka tore, kui puhkuse ajal hästi süüa antakse! 🙂

      Nabqi rannad ongi ka Sharmi ainsad klassikalised laiad liivarannad, võrreldavad Pärnu või Piritaga. Avarad ja kilomeetreid pikad, muidugi ka inimesi on palju, sest hotellis on 800+ tuba. Riff snorgeldamiseks on kaugel – pontoonid/sillad on vist 100 m pikad vähemalt, ja ta on hästi tuuletundlik koht, kuna snorgeldada tuleb ju põhimõtteliselt avavees siis. Ehk et jälle nagu rohkem rannamõnude nautimiseks liiva peal.
      Kuskil selle rivi peal on ka cool “Pataya” rand ja klubi, kus on peod kindlasti õhtuti, kuid kord nädalas võib juhtuda ka et päris rannapidu pärastlõunal.

      Kiroseiz on selline visuaalselt veidi minimalistlikum umbes 80ndate betoonehitis, eriliste krumeluurideta, ja ka territoorium ümberringi on veidi lihtsam, kuigi ka hiigelsuur ja hästi roheline. Kiroseiz EI OLE RANNAS. KUID neil on nn beach bungalows ehk rannahütid, kus ka saab peatuda, põhihotelli asemel (tuleb kontrollida, kas Eestist neisse majutust müüakse ja/või mis hinnaga). Bungalowsid remonditi teadaolevalt 2011 nii et need on ehk ka üsna puhas valik hetkel. Loe üht värsket arvamust siit: http://www.tripadvisor.co.uk/ShowUserReviews-g297555-d565322-r136627575-Xperience_Kiroseiz_Parkland-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

      Muul hotellil, mis on u 5-7 km eemal, on niisiis aga 2 bussi mis sealt toovad rahva üks liiva- ja teine koralliranda. Korallirand asub samuti sellises kohas, kus tuule tugevus mängib suurt rolli (ei ole lahesopis), kuid see-eest Hadaba kaljude all snorgeldada on siiski üpris võrratu ja ka juba kaldalt ja madalas vees näeb üht-teist. Nende pontoon on u paarkümmend meetrit pikk minu arust ehk siis riffi kaugus kaldast seal.

      Liivarand ehk vana Sharmi rand on selline katlakujuline tuulte eest kaitstud laht, kuigi üsna tiheda laevaliiklusega (klaaspõhjaga laevad jms), seetõttu sogasevõitu veega ja põhi on ka kohati libekas, kuigi vähem selles kaugemas otsas, mis on Kiroseizi käsutuses. Kui rannas ära tüdinete, siis vanale turule uudistama või soodsalt värsket kala sööma vms on siit u 5-10 min jalutada piki merevaatega kõnniteed.

      Lõunat Kiroseizis ka rannas süüa, kui soovi on ja on võetud AI pakett – liivaranna kohta ei tea aga korallirannas ehk Hadabas, kus neil on ka väike rühm rannahütte (ka neis saab ööbida, kui need pole remondis nagu nad olid 2011), on neil päris kindlasti ka väike restoran. Kiroseizi plussiks ehk eeskätt noorema puhkaja jaoks on, et ta asub Naama Bayle üsna lähedal, põhimõtteliselt on võimalik keskusse jalutada või siis hüpata hotelli eest soodsa minibussi peale (1egp lühike ots) ja ka takso ei tohiks küsida üle 5 pauntsi kuigi karta on et norivad vähemalt 10 mis kipub olema miinimumtaks.
      Seega Kiroseiz sobiks ehk sellistele, kes pärast õhtusööki heameelega veel välja jalutaks õhtut veetma, pluss et bussidega rannas käies näeb nii ära veel kaks huvitavat Sharmi osa – residentide linnaosa Hadaba, ja Vana Sharmi/vana turu. St, kui viitsite ja on meeles rannast ka väljas käia vahepeal. 🙂

      Kiroseiz sobib ka väikelastega peredele, isegi paremini kui Grand Azure (mis sobib u kooliealistele je ülespoole), kuna neil on väikelaste jaoks eraldi bassein ja veepargike hotelli kaugemas otsas (ülejäänuid ei häiri). Azure’i liumäed jäävad eelkooliealistele kõrgeks.

      Mõlemad on ülisuured hotellid ja pole parata et pearestoran siis kipub olema veidi sööklalik. Toitlustuse poolest siiski kiidetakse tiba enam Grand Azure’i kööki. Ka Kiroseiz pole ehk tingimata paha, kuid päris sama elegantsiga nad ei serveeri kui Azure’is. Britid klõpsutavad kandikutäit pruuni “löga” hommikulauas ja ohhetavad, kuigi see on ju ilmselt egiptlaste lemmikutoit fuul ehk oapasta! 🙂 meiegi ju sööme heameelega nt pasteeti, mis näeb ka väga lögalik välja, kui vaeva ei näe. Kuid siis jah “finesse” on Kiroseizis ehk tiba vähem. Ka hooned-toad ehk veidi standardsemad/igavamad – erilise karakterita hallid põrandad, beezh mööbel jne. 🙂 On vanemad toad toitlustusele jms lähemal ja on uuemad kuid kaugemates tiibades, kui teil on konkreetseid eelistusi ses suhtes, siis üritage vastuvõtus vastavalt küsida.

      Mõlemal hotellil on niisiis väike veepark, st mõned liumäed. Azure’i grand bassein on ehk silmale veidi huvitavamalt kujundatud/haljastatud, Kiroseizil on basseine üldse hulgim, kuigi need on sellised paarkümmend aastat varasema moega – valge kahhel, sinine kahhel, keskel on palmikesega “saar”. 🙂

      Veel üks pisike aspekt – kuna Kiroseizi haldab nüüd Egiptuse hotelliettevõte Xperience, siis on neil alati hea hinnaga pakkumisi kohalikele, mis toob hotelli palju Egiptuse ja/või araabia peresid. Eriti kohalike pühade paiku. Osalt see ehk annab hotellile juurde, teiselt poolt aga, nagu eriti üliviisakad britid palju kurdavad, kipub egiptlane olema üsna samasuguse käitumisega nagu venelane – ehk et kuna ta täpselt ei tea, kuidas nii peenes kohas käituda, siis igaks juhuks käitub veidi ülbelt ja nipsakalt. 🙂 Ja ka lauakombed on üsna võrreldavad. Kuid Azure’is teevad sama “töö” ilmselt ära venelased nii et… 😛
      Lähemad pikemad pühad on hetkel 4. oktoobril algav pikk nädalavahetus ja 26. oktoobri pikk nädalavahetus (ohvripüha ehk nagu mina ütlen – lambatapupüha).

      Olekski nagu kõik. 🙂 Tõesti raske võrrelda, aga pakuks jah nii, et kui õhtul väljas käia tahaks palju, ja samas väga suurte gurmaanidega tegemist pole, siis ehk Kiroseiz, aga kui väljas käia tahaks vähe ja rannas lebotada, süüa ja juua jällegi kas just palju aga hästi, siis pigem Grand Azure. Ka selel hotelli eest tegelikult pole keeruline hüpata minibussi ja samamoodi Naama BAysse sõita. Aega kulub u 20 min, see läheb maastikke vaadeldes väga kähku, ja maksab sealt u 3 egp. Transfeerid on muidugi ka, kui olete hommikul kärmed bookima.

      Mõnusat puhhhkust! 🙂

      1. Tänan vastuse eest, tegelikult on mul nüüd veel raskem otsustada:) Aga küsiks veel siis, et kuhu hotelli ise soovitaksite koos lastega minna, on äkki veel mingi huvitavam variant?

    2. Lühivastus eelnevale oleks, et eelkooliealiste lastega Xperience Kiroseizi ja kooliealistega Tropicana Grand Azure’i. Päris vankri-lastega ehk samuti Grand Azure’i, kuna kärulapsega ju ilmselt ei taha bussides võimelda, aga Grand Azure asub rannas.

      Täpsemaid soovitusi lapseperedele tuleb ikka siit ülevaltpoolt põhitekstist lugeda, eriti soovitaks lugeda 2011. aasta täiendust
      https://innovatsioon.wordpress.com/2011/08/23/hotellid-sharmis-2011-rohkem-luksust-ja-rohkem-lusti/

      kuna seal ma räägin veepargihotellidest või ka ühe veeliumäega hotellidest, mis kõik on enamasti ühtlasi ka head lapseperehotellid. 😉 kuid pange jällegi tähele, kus on tegevust ka eelkoolilastele või kus ainult suurematele lastele.

      Üks aspekt on lapseperede puhul veel – kui lapsed on vanuses 12-14a. Enamasti loetakse lapseks vanus kuni 11.99a ehk siis laps kuni 12. sünnipäevani. Üle selle loetakse ta täiskasvanuks ja maksab täiskasanute hinda. Kuid on ka hotelle, kus laps ollakse kuni 14. sünnipäevani – veebist ostes kuvatakse seda siis: 13.99a.
      Väiksem hinnavahe, harilikult söögi maksumuse osas, jookseb kuskilt 5.99a kandist ehk just eelkooliealiste ja kooliealiste vahelt.

  21. Tere
    Lugesin Teie postitusi ja äkki oskate mind ka aidata. Ei ole varem Egiptuses käinud, ausalt ei olegi huvitatud ekskursioonidest ja ringi sebimisest. Meil on kodus väikesed lapsed ja tekkis võimalus neist nädala puhata :). Unistame lihtsalt mõnusast 5* AI hotellist, kus saaks ilusas keskkonnas abikaasaga rahus teineteist, päikest, jalutuskäike ja randa nautida. Milline oleks rahulik, suure lillelise aiaga, basseinidega ja ka hotelli juurde kuuluva rannaga hotell, mida julgeksite soovitada. Hind võiks olla 600-900 eurot inimese kohta. Minna oleks võimalik novembri lõpp, või detsembri algus, siis peaks veel kõikjal meri ka soe olema?
    Novatours pakkus Sea Club ja jaz Mirabel Beach Resort ja hind 900, üks natukene isegi üle. Kaleva travel pakkus Domina hotel & resort Oasis, hind jäi 600 ümber. Ei pea olema need hotellid, ma olen valikutele ja soovitustele väga avatud, lihtsalt nende vahel ei osanud ma valida.

    Kõike ilusat, Liis

    1. Tere Liis!

      Dominal on küll suur territoorium kuid minu meelest mitte liiga ilus, pisut keskpärane Sharmi kohta on terve see Domina kompleks ja üks “suur küla” kogu see sealne teenindus ja toitlustus jne. Nii et selle jätaks pigem kohe kõrvale.

      Sea ja Jaz ei ole kumbki päris halb, kui ehk et Jaz on Sharmi kõige kaugemas otsas – seal tuleb tõesti ainult hotellis aega veeta, kui te just ettevõtlikud bussi- või taksosõitjad pole :). Seal läheb ka sügavaks eriti kaugel rannast, ehk et oma 100-200 m tuleb mööda pontooni avamerre vantsda enne kui saab sisse hüpata. Seal siis ka lainetab korralikult kui on tuul, jne. Ja toit on ehk veidi alla käinud, päris palju kurtmist on selle üle. Muidu on ta jah ülisuur ja lopsakas.

      Sea (Club) pole just kõige suurema ega ilusama territooriumiga, st minu meelest võrdluseks veidi lagedavõitu ja samuti rand kipub olema selline avamere veerne ja üsna tuultekartlik (kergesti hakkab lainetama ja talvel on tuul oluline ka päikest võttes – kipub ikka jahedaks küll).

      Pean siin silmas, et sama hinna piires leiaks ehk siiski veidi paremat.

      Alustuseks üks oluline põhitõde: reisikorraldajaid Egiptusesse Eestist on kolm, nemad määravad hotellivaliku ja hinna:
      Novatours
      Teztours (jagavad ühte lennukit)
      Goadventure

      Ülejäänud nagu Kaleva Travel, Estravel, Matkapunkt jpm jpm lihtsalt müüvad neid kolme, kes keda just või mõned kõiki.
      Goadventure lisas värskelt veel ühe reisi Sharmi, kokku siis 2 lennukit nädalas müüvad nemad välja, ehk et nende dets pakkumisi tasuks ehk küll kaeda.
      Tezil on kõige suurem hotellivalik, kuna nemad suure firmana viivad kõikidest Ida-Euroopa riikidest, siis neil on ka lepingud kõikide hotellidega.
      Nova kohta võib öelda et väike aga üldiselt viisakas valik, kes sihtkohta ei tunne ja eksida ei taha. 🙂 nad on küll sageli ülejäänuist veidi kallimad, nii et tasub võrrelda nende pakkumisi teistega.

      Novast leidsin praegu nt sellised alternatiivid:

      Sierra. 749-795 eur.
      Sharmi ühe soosituima ja ilusaima hotelli Savoy sõsarettevõtmine. Ilus ja suur, lopsakas territoorium, basseine nüüd juba üsna mitu. Randa saategi jalutada Savoysse, kohe kõrval on Soho Square – baarid, purskkaevude vaatemäng ja suveniiripoed, kus ei tülitata ning üks parimaid aspekte selle hotelli puhul on, et AI paketiga saab süüa ja nt baarides jooke tarbida ka mitmes Soho väljaku söögikohas. Sierra enda köök on ka juba aastad väga kiidetud. Rand on selline vahepealne – on koralliriff, samas ka liivariba on üsna keskmiselt suur ja lai (pole väga külgküljes kinni, kuigi Sierra poolel rohkem kui Savoy poolel). Natuke on tuulevarju ka (nov-dets on juba natsa tuuline) nii lahes kui liiva peal.

      Sierral ja Savoyl on mõlemal imekaunid lopsakad aiad, millega on ka tõsiselt vaeva nähtud ehk et siin küll jalutamisest puudu ei tule.

      Reef Oasis Beach Resort. u 765-800 eur.
      Esimest hooaega müüakse ka n-ö idaturistile teda, või igatahes eestlastele. Brittidele orienteeritud kvaliteet. Sharmi parima snorgeldamisranna Fanara juures, kõrgel kaljul (vaated!!!). Pisike veepark ja vabaõhu-jacuzzivannid kaljuterrassidel. Hadaba elurajoonis – kohe üle tee on Alf Leila (100 ööd), turg, kohvikud, baarid, toidu- jm poed, Il Mercato kaubanduskeskus – on kuhu jalutada õhtul, kui hotellides enamasti on igav, kui palju nad ka ei pingutaks kõhutantsu ja tuleneelajatega. Kohe peaaegu kõrval (üle ühe hotelli) on ka üsna roheline ja lopsakas (bugenvillead jne) villarajoon, mille taga on merevaatega kohalik kohvik.
      Fanara rand muidu on kohutavalt popp, seetõttu ma ei tea kui tihedalt on inimesi selle hotelli lõigul, kuid üldselt Fanara on parem snorgeldamiseks kui päikesevõtmiseks 🙂 – ta on Eesti mõistes nii üle rahvastatud. Samas on ta üks Sharmi soojemaid randu, kus on soe isegi siis, kui mujal puhub tuul ja on külmakas – sügaval all, lõuna poole avatud ja peaaegu 3 küljest kõrgete kaljudega piiratud.
      Goadventure müüb teda ka 750-900 eur toa tüübist olenevalt ja toitlustuseks on pakutud SAI ehk Super AI, siis.

      Stella Di Mare Beach Resort. 635-667 eur. (Teztoursi valikutest)

      Ei ole just nii tohutult suure territooriumiga, kuid muidu ka üks väga ilus hotell “vanainimestele” (mesinädalateks soovitatav!), kus kõik on tasemel. 4. hooaega avatud – üsna värske veel ka. Selle hinna eest hommiku- ja õhtusöögiga pakett, kuid lõunat juurde osta pole eriti kallis kuskil, kui ei muud siis rannabaarist pizza või shaslõkivarda salatiga ikka jaksate osta :). Alkoholi jm jookidega on iseasi, kui neid palju tarbida tahaks siis jah keskmise kokteili hind kipub olema 7 euri kanti ja veiniklaas 4-7 eur. 900 euroga võrreldes siiski jääb ju ka siin reservi jookideks ja jäätisteks sellegipoolest?
      Asub Naama Bay lähedal (u 1.50-2 eur taksoga), kuigi veidi eraldi – lausa jalutada vist ei saa, kui just pole otserajakest kusagilt mäest alla avatud.

      Kas Tripadvisorist klõpsisite värskemaid muljeid ja vaateid? Tehke seda ka kindlasti, siit võib alustada:
      http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297555-d582611-Reviews-Sierra_Sharm_El_Sheikh-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

  22. Hei!
    Tore kui keegi nii armsalt Egiptuse teema lahti seletab…
    Meil siin idee minna 16.nov. Sharmi perega. (lapsed on 5.a. tüdruk ja 8.a. poiss) No soovituste järgi näen, et meie hotellinimistus on 2 mis kattuvad- XPERIENCE KIROSEIS PARKLAND ja ROYAL ALBATROS MODERNA. Esimesel tundub nagu rohkem torusid…Samas Royali koduleht on väga lahja, kuigi sa kiidad 😦
    Kumba siis valida? Vaheldusrikkuse poolest vist ikkagi 1-ne?

  23. Thx, Helen! 🙂

    Tegelikult jah, nagu sa vist juba täheldasidki, on just vastupidi – RAMis on rohkem torusid ja suurem mänguväljak jms ja RAM on ju ka rannas. Kiroseizis on paar üsna lihtsat liumäge suurtele (torusid ei). Ja ta on rannast igatepidi eemal. Väikelaste basseinid ja mäed-torud on enam-vähem võrdsed, need on kõikjal Sharmis umbes ühesugused. 🙂
    Ma võtan igaks juhuks järjest läbi, sest nad on nii erinevad ja täiesti mida keegi olulisemaks peab.

    RAM – veepargiga suurtele ja väikestele, mänguväljakuga, asub rannas, toitlustus on hea, teenindustase on hea, toas on kohvikeedunurk. Haljastus eriti ei imponeeri – lagedavõitu ja õiteilu suuremat pole. Toad ja siseruumid on stiilsed, OK. Asub Sharmi kaugeimas otsas Nabqi lõpus. Siit taksoga mujale sõita – u 60-80 egp ilmselt küsitakse (u 9-10 eur), 60 olesk õiglane hind. Kuid siin on ka minibusside lõpppeatus, st siit nad pööravad tagasi, seega alati peaks vabu kohti olema ja peale saama. Minibuss siit Naamasse või Vanasse Sharmi vastavalt u 4/5 egp per inimene.

    Võiks valida: ranna, teeninduskvaliteedi ja veepargi tõttu, kui rohelus pole nii oluline.

    Kiroseiz – mõned liumäed täiskasvanutele, veepargike eelkooliealistele (5a – väge hea, 8a – pole kindel kas talle midagi on, võib beebibasseini peale pirtsutada, samas suurte “mäed” on seal üsna järsud). Asub Naama Bay alguses Naamat läbiva peamise magistraali ääres – põhimõtteliselt on võimalik naamasse jalutada kuigi mugavam on u 5-10 egp eest (u 1.50 eur) takso noppida. Transpordi leiab ja liikuma pääseb igale poole ja kiiresti. Randa viiakse bussiga – vana turu liivaranda ja Hadaba koralliranda (snorgeldada saab seal). Plussiks on, et randades ka toitlustatakse AIga, lõunaks ei pea hotelli tagasi tulema.
    Hotell on vanaldane, u 80ndatest, vanamoodsate sini-valgete kahhelbasseinidega, toad on pooled vanad kuid on ka uuem juurdeehitus. Stiil on mittemidagitlev, kuid territoorium on suur, roheline, lopsakalt haljastatud, siin on seda õiteilu jms troopilist : ). Toitlustamise puhul nurisetakse peamiselt et on kergelt karjaaia moodi, kuna suur hotel, sama kehtib muidugi kõikjal, samas toidu kvaliteet peaks olema OK, kui erilisi finesse ei oota. Basseine on mitu erinevat erineva hooviga, võib-olla veidi intiimsem ühkkond sellest.

    Võiks valida: roheluse tõttu, et näeb rohkem Sharmi (erinevaid randu) kui bussiga randa sõitmine ei häiri, ja kui arvate et pärast sööki veel suudate päris tihti Naamasse jalutama minna. Aga vaadake 8aastase pilguga ka veel liumäed üle ;-).

    Võiks veel vaadata nt Nubian Village ja Sunrise Tirana Aqua Park hotelle, puhtalt hinna/kvaliteedi võrdluse mõttes.

    Nubian – randa saab jalutada ning suuremad ja väiksemad liumäed on ilusti koos ühe basseini ümber. Visuaalselt kena ja lopsaka territooriumiga hotell, kus osalt majutatakse aafrika tüüpi hüttidesse (bungalow’d). Hästi suur mänguväljak muruplatsil palmide all. Toitlustus-teenindus keskeltläbi, ei kirutud ei kiidetud. Ka Nabqis, veidi eespool kui RAM, kuigi erilist vahet see 1 km nüüd endast ehk ei kujuta. : )
    http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297555-d316744-Reviews-Nubian_Village_Hotel-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

    Võiks valida: kuna randa saab jalutada, kuna territoorium on ilus, lopsakas, ja samas ka on liumäed nii suurtele kui väikestele. Selline natuke keskeltläbi kõigile kõike valik.

    Sunrise Tirana, ka ikka Nabqis, kuid kõige alguses, praktiliselt esimenehotell pärast lennujaama. Pole samuti rannas, kuid rand on kohe üle suure tee u 700m, sinna viib lahtine bussike. Igati püüdik ja uuemapoolne hotell, mitte väga suure territooriumiga kuid päris korraliku veepargiga, kus on KOLM basseini suurtele ja üks pisikestele, üsna kõrvuti, kui peaks juhtuma, et poiss eelistab suuremaid ja tüdruk väiksemaid. Tehislainetusega ja liivakaldaga bassein. Suhteliselt uued ja kenakesed toad-vannitoad, ja peretoad on siin ka – lapsed päris eraldi ruumis.
    liutorud:

    laste tuba “peretoas”:

    Kuid “kuiva” mänguväljakut minu arust siin pole. : )
    http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297555-d1213723-Reviews-SUNRISE_Tirana_Aqua_Park-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

    Võiks valida: kompaktne ja mitmekesise veepargiga ja vannitoad on eriti ilusad :). Kui territooriumi suhteline lagedus ja väiksus ei häiri.

    Tiranat võiks nüüd veel võrrelda Park Inniga, mis on täpselt samade võimalustega veepark, kuid veidi suuremal ja rohelisemal territooriumil, ja on rannas. Ta alustas paar hooaega tagasi nõrgemalt aga asi tundub paranevat.
    http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297555-d736182-Reviews-Park_Inn_by_Radisson_Sharm_El_Sheikh_Resort-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

    Veel võiks küsida FB või AI pakkumist Maritim Jolie Ville Golf & Resorti, eestlaste hinnakirjades (Tez) on ta antud BB paketiga, kuid hotell ise pakub kõiki pakette. Seal on nüüd “kõike kõige rohkem”, miinusteks ainult veidi omaette asukoht (sõltuvus hotelli transpordist ja taksodest) ning et randa seal üldse polegi, on vee kohal puust sillakesed. Kuigi kalu vaadata on ju seda lihtsam – ei peagi märjaks tegema. : ) Umbes poolel teel lennujaamast Sharmi keskustesse, u 25-30 egp (3-4 eur) oleks õiglane tasu takso eest. Sharmi avaraimad toad 50 m2 ja ülespoole ning ka basseinide veepind on enam-vähem 2kordne ülejäänud suurimatega võrreldes. Kui mitte 3kordne. Liumäed suured, väikesed, lazy river, mereveebassein, lagoon, lisaks üks Sharmi suurimaid ja lopsakamaid territooriume.
    NB! Maritimil on 3 hotelli Sharmis, mitte segi ajada Casino ja Peninsulaga!
    http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297555-d301819-Reviews-Maritim_Jolie_Ville_Golf_Resort_Sharm_El_Sheikh-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

  24. Tere!
    Pean mainima, et väga tore blogi 🙂
    Küsiksin ka, et millist hotelli neist soovitate: Royal Albatros Moderna, Oriental Resort või LTI Tropicana Grand Azure Resort?
    Hetkel kaldume Tropicana Grand Azure poole.. väga veepargist lugu ei pea, reisime kahekesi. Tähtsal kohal oleks küll aga toitlustuse kvaliteet.
    Samas küsiksin ka, et kuidas on Sharmis ilmaga veebruari alguses?
    Parimate soovidega!

    1. Thx! 🙂

      TGA on muidgi hästi sisse töötatud ja liutorud jah nii ei domineeri, samas on ta siiski perede lemmik, nii et lasteparvedest seal ei pääse! 🙂 Ise valiks vist nende kolme hulgast ka samuti, kuigi mina peamiselt silmailu tõttu. Kas ikka kontrollisite, et toad on tsipa vanaldased ja hoonetelt kohati pudeneb krohvi? et see ei tuleks üllatusena ega häiriks. Nii on see paraku paljude hotellidega Sharmis kuna siinsete sündmuste tõttu ja et turismisektoris on hetkel nõrgad ajad, siis investeeringud on paljude hotellide puhul hilinenud, kuigi mõned just vastupidi kasutasid madalhooaegu eneste remontimiseks jm kõpitsemiseks.

      Ma siiski paneks sii aühe rivi veel lihtsalt selleks, et kui juba kahekesi minna, siis miks minna ikka perehotelli? 🙂 Miks mitte vahelduseks kuskile kuhu hiljem lastega või varem lastega minna ei sobi? st pole neile nii tore? Hind ehk ka määrab, kuid hinnaklass kõikide puhul peaks olema umbes sama. Hinnad siis kahele kokku.

      Iberotel Lido 1347eur (HB)
      Lido-puhkus pole päriselt aia- ega rannapuhkus, pigem nagu laevapuhkus, kuna hotell on merele nii lähedal (praktiliselt kai peale ehitatud – hommikusöögi ajal saate jälgida sukeldumispaatide lahkumist kõrvalkai äärest). Sestap ka siin lapsi pole, puha paarikesed. Kuid kui minna pikale romantilisele jalutuskäigule piki Naama rannapromenaadi ja lõpetada nt kokteiliga Mövenpicki kenas jaapanipärases paviljonis lahe teises otsas, siis näeb kauneid õisi jm silmailu täiesti piisavalt ka siin. Siia tuleb romantikat ja head toitu/head teenindust nautima terve Sharm, kõik, kes asjast teadlikud. Üks värskem eestlaste kommentaar ka, tore et ühtib 🙂
      http://goadventure.ee/review/product/list/id/280/

      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d302138-Reviews-Iberotel_Lido-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

      Xperience Sea Breeze 1508 eur (AI)
      Päris uus hotell, teist hooaega avatud. Kivine minimalism – st territooriumi on hoolega kujundatud kuid peamiselt kivide abil :), lopsakat rohelust väga palju pole. Seda uuemad, puhtamad on toad ja vannitoad. Toitlustus saab inglastelt ainult väga häid sõnu. Xperience on üldse uus kett Sharmis, egiptlased, alustasid mõne aasta ees Xperience Kiroseiz hotelliga ja nüüd ehitasid selle päris uue juurde.
      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d2303586-Reviews-Xperience_Sea_Breeze_Resort-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

      Hilton Fayrouz 1548 eur BB. Hilton on hotelliklassika ja isegi kui veidi väsinud, siis ikkagi teenindus on Hiltoni teenindus. Nende käes on ka suurim jupp Naama Bay randa (võimas park-rand kõrgete palmide all) ja territoorium, mis on nagu aed – enamik tube avaneb bungalow-taoliselt otse murule. Päris kõnekas ehk, et selle hotelli puhul “poor” ja “terrible” hinnangud praktiliselt puuduvad, ja “excellent” on ikka väga ülekaalukas. Naama rand on ka keskeltläbi üsna soe kuna paikneb lahesopis ja on kaugemalt kaljude ja hoonetega piiratud. Rannapromenaad on romantiline ja üsna rahulik, aga kui soovi on siis kisa-kära jm kaubandus käib kõrvaltänavatel.
      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d305092-Reviews-Hilton_Sharm_El_Sheikh_Fayrouz_Resort-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

      Maritim Jolie Ville Golf & Resort 1575.70 eur (HB) Tegelikult ka perehotell, kuna siin on ka lastele palju tegevust, kuid on ühtlasi nii suur ja lopskas, et alati leiab ka ainult täiskasvanute nurki, eriti kui veepargist kaugemale hoida. Hotell, mille territoorium on nii suur ja mitmekesine, et seda ka nädalaga ära ei ammenda. Kenad avarad toad ka – 50+ m2! Kõrval golfiväljak – palju rohelust ja vaikust. “Rand” on terrassrand kaljudel ja kail ning võib ka tuuline olla, kuid territooriumilt kindlasti leiab ka tuulevaikseid kohti.
      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d301819-Reviews-Maritim_Jolie_Ville_Golf_Resort_Sharm_El_Sheikh-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

      Reef Oasis Beach Resort 1575.70 (SAI) – territoorium on nii ja naa, väheke kuivanud olemisega ja vanaldane (vana hotell), kuid snorgeldamiseks üks Sharmi parimaid (parim riff) ja needsamused merevaatega jaccuzzid kaljuterrassil on ka siin. Üks Sharmi soojemaid randu talvel (sügaval kaljude vahel). Väravast väljudes mõnus kõndida mitmele poole omal käel õhtut veetma, poodlema jne – asub mitmekesises Hadaba rajoonis, kus elab ka suur osa residente ja paikneb palju meelelahutust. See hotell suutis madalseisu ajal endale tekitada terve uue veepargi ja terve uue luksustiiva, mida müüvad Senses Resort nime all. Lastele on nüüd palju juurde tulnud kuid hinna ja imago poolest on ta siiski pigem täiskasvanud paaride hotell.
      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d501210-Reviews-Reef_Oasis_Beach_Resort-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

      Päris huvitav, et kolm Sharmi tugevat tegijat on Goadventure’l müügis täpselt ühe hinnaga 1575.70 – Savoy BB paketiga, Maritim HB paketiga ja Reef Oasis niisiis Soft-AI paketiga.

      Stella di Mare, 1250 eur (BB), Novatoursi valikust
      Mesinädalate hotell. Uuem-trendikas (tume puit jne) rahulikumat tüüpi spahotell, väga suure ja lopsaka aiaga pole, kuid kõik on maitsekas ja kena, ning et hoone on kõrge, siis vaated on võimsalt otse merele! Samuti Poor ja Terrible hinnangud praktiliselt puuduvad.
      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d1718075-Reviews-Stella_Di_Mare_Beach_Hotel_Spa-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html

      Vaata ka siia, hetkel olen selle järjestusega üsna nõus, st mitmes just miski hotell on, kes seda nii täpselt hinnata suudab, kuid tippu pakuks neid kõiki küll:
      http://www.tripadvisor.com/Hotels-g297555-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai-Hotels.html

      1. Suured-Suured tänud! 🙂 Uurin kohe reisikorraldajalt järele, kuhu oleks soovitud ajal võimalik minna. Tänud abi eest! Ega nii ongi väga keerukas ikka interneti ja piltide põhjal otsustada või aru saada, milline hotell kuhu kategooriasse kuuluma peaks 😛

  25. Tegelikult Egiptuses minu arust jäävad kõik rahule, kes just überluksi ei oota või haruldaselt üle ei maksa, üldiselt ikka on need reisid oma hinda täitsa väärt hotellist olenemata. 🙂 Isegi mõtlen siin, kas seda valikut peakski raskemaks tegema, kuna Tropicana Grand Azure on tegelikult täiesti klassikaline valik – suur, lopsakas ja roheline, piisavalt grandioosne, asub rannas… 🙂 mida veel. Aga nii igaks juhuks. Valimine on ka nagu pool puhkust juba? Silmadega puhkust. Pealegi, kui lapsi kaasas pole, siis vean kihla et pärast õhtusööki jaksaksite ikka veel kusagile natukeseks jalutada ning Naamas Bays või ka Hadabas on see siiski igatepidi lihtsam ja valikut rohkem kui taga Nabqis. Või nt Xperience Sea Breeze’ist saab jalutada kõrvale Soho väljakule.

  26. Tere! Kas oskate midagi head või halba selle uue sharmi Rixose kohta öelda ? Juba ette tänades Triinu

    1. Tere! Rixos on Türgi algupäraga hotellikett, kas ehk midagi neile, kes tahaksid puhata Egiptuses nagu Türgis? 😕 Hoone ise on endine Royal Grand Azure (mitte LTI Tropicana Grand Azure ega ka Azure Club), mida Rixos siis nüüd värskendab. Loodetavasti tähendab see suhteliselt puhast ööbimisvõimalust ja ka kompensatsiooniks rohelisemat ja lopsakamat aeda,mis tutikamatel hotellidel ju harilikult puudub? Royal Grand Azure polnud ka paha hotell, kui ehk et ei millegagi eriti silmapaistev. Mõõdukalt grandioosne, kergelt hispaaniapärane arhitektuur, nagu Sharmis tihti kipub olema. Üks neid Nabqi suurhotelle, mis üritab pakkuda kõike, mida puhkaja nädala jooksul vajab, ilma et too peaks hotellist lahkuma. Midagi eripärast ei oska välja tuua, oma nägu näib nagu veel puuduvat, kuid muus osas ilmselt igati viisakas rannapuhkuse koht.

  27. Tere! Meil Egiptuses käidud, ööbisime LTI Tropicana Grand Azure´is. Hotelli territooriumiga ja ka toitlustamisega jäime väga rahule. Eriti kiidan Itaalia restorani kuhu tuleb aeg eelnevalt päeval kinni panna. Üldises restoranis kippus enamus toitu pigem rasvasem ja rammusam olema, aga valik oli suur ja sai ilusti ka lahjema söögi kombineerida.
    Ainus ebameeldiv üllatus oli tubade puhtus ja väga väsinud olemisega voodid. Ma eeldasingi, et sealne tase ei pruugi olla päris see, millega olen harjunud. Samas ei osanud oodata, et linade (millel kohati välja pleegitamata vereplekid) vahelt leian kellegi teise juuksekarvu, samuti ka vanntioa kraanikausist. Koristasin ja desinfitseerisin kõik enda soovi järgi üle ja panin statsionaarselt uksele sildi “mitte segada”.
    Üldiselt olime väga rahul, kuna tahtsime just kahekesi olla, jalutada ja vaikuses pikutada. Tore üllatus oli see “promenaad” mis kulges rannas, kohati küll väga räsitud ümbrus, aga mööda seda oli väga mõnus jalutada.
    Kui nad suudaksid täita kolm meie poolt ka neile kirja pandud soovitust, siis läheksime kindlasti tagasi. Puhtamad toad uute vooditega, mingi kaitsesüsteem hotelli territooriumil rahulikku pikutamist segavatele teenuse pakkujatele ja jalgratta laenutus, et saaks mööda seda promenaadi veel kaugemale uudistama minna.

  28. Suurim tänu värskete muljete eest, Liis! Kipub vist jah nii olema, et kui hooned väsivad siis ka inimesed kes neis töötavad, väsivad neid korras hoidmast. Ja seoses sündmustega on paljud hotellid remonti edasi lükanud, kuigi mõned samas vastupidi kasutasid madalaega just soodsa remondi korraldamiseks. Eks see olene vist, kuidas ühel või teisel omanikul rahadega on.
    Hea voodi leiab ilmselt jah värskemast hotellist, linad on küll juba puhas hooletus. Ärge tagasi minge? – Sharmis on veel palju hotelle ja linnaosi! 🙂

  29. Tere! Seekord pöördun küsimusega, kas ja kui riskantne on praegusel hetkel Egiptusesse reisida? Nimelt peaks meie reis algama 5 päeva pärast, kuid saan aru, et praegune olukord pole just kiita. Ka Välisministeeriumilt on tulnud soovitus mitte kuurortitest/hotellidest välja minna. Samas aga võivad sellised asjaolud tihti võtta ootamatu pöörde ning seejuures leian, et just turistide kogunemiskohad pole kuigi turvalised? nagu lennujaamad, hotellid.
    Mida Teie arvate, kas oleks mõttekas reis edasi lükata või ei näe selleks piisavat põhjust?

    Parimate soovidega!

    1. Tere! Julgeolekuspetsialisti rolli endale päriselt võtmata ütleks nii: 5 päeva pärast tõenäoliselt on olukord juba rahunenud või siis kestab senine muster – reedel korraline rahutus, L-N rahulik, R korraline rahutus, L-N.. jne. Praegu on siiski tegemist “revolutsiooni” 2. aastapäevaga, mida ei saanud ju “tähistamata” jätta. Õnnetul kombel langes kokku ka Port Saidi jalgpallihuligaanide kohtuistungi ja suure hulga surmamõistmistega, mis tekitas täiendavaid rahutusi sealkandis ja Kairos.

      Turistide kogunemiskohad siiski on sama turvalised nagu harilikult, kuna pole ju tegemist “patuste lääne mõjude” vastu suunatud terrorismi vms-ga. (Turistide kogunemiskohad on ohtlikud seal ja siis, kus turistid on rünnaku objekt ja eesmärk. Nt maailma suurlinnad, lennuterminaalid ja metrood on ses mõttes alati natuke ohtlikud kohad.) Siin aga on puhas Egiptuse sisepoliitika ja rahva rahulolematus omaenda riigi juhtidega, mis välismaalasi üldse eriti ei puuduta, v.a kergelt taustal susisev viha mõnede suurriikide suhtes, kes liigselt määrama ja dikteerima kipuvad, aga see selleks.

      Sharmis nagu alati ma ei näe üldse mingeid ohu allikaid, kuna seal täielikult puudub selline madala sissetulekuga kohalik elanikkond, kes võiksid soovida mingit rahutust tekitada. Kuldprillidega erutohtrid jm villaomanikud Hadabas võivad korraldada miski solidaarsusmarsi, kuid see on ka kõik. Siinai suurim julgeolekurisk on ehk beduiinide meeleolud – kui mujal riigis on rahutu, siis neil nädalatel ehk igaks juhuks ekskursioone kaugemale mägedesse (Katariina klooster jms) vältida. Samuti ei võtaks ehk hetkel ette bussireise Kairosse ja Luksorisse, vähemalt meil siin kohapeal on teesulge läinud nädalal olnud ette ja taha (teesulud ei ole siis kellegi “pantvangi” võtmiseks, vaid lihtsalt liikluse sulgemine enamasti kohalikule omavalitsusele mingite nõudmiste selgemaks väljendamiseks. Kes lennukiga tahab püramiidid ära näha, arvan et ei ohusta neid ka miski kuigi jah – kindlaim hetkel oleks ehk puhkus oma hotelli territooriumil, põikega kõige laiemalt Naama Baysse, mis peaks kulgema ilma et mingit erinevust oludes märgata oleks.

      Hurghadasse sõitjail tasuks ehk tähele panna, kas ja mis kesklinnas toimub ja küsida ses suhtes nõu kohapeal, hotellist jt kohalikelt. Kuna seal mingisugune kohalik elanikkond on ja aeg-ajalt ka esineb demonstratsioone, kus lihtsalt emotsioonid võivad kontrolli alt väljuda.

      Ütlen ikka nii palju kordi veel kui just on vaja, et Hurghada ja Sharm asuvad Kairo kesklinnast ja isegi Suezi linnast (lähim rahutu koht) vähemalt sama kaugel kui Pühajärve Tallinnast, vahele jääb mitusada kilomeerit praktiliselt inimtühja kõrbe, ja rahutused nagu enne nii ka nüüd pole suunatud välismaalaste vastu.

      Isegi viimase nädala külmam ja pilvisem ilm tundub et on teie tulekuks juba üle läinud, temperatuurid puha üle keskmise sel talvel 🙂
      http://www.accuweather.com/en/eg/hurghada/126883/month/126883?monyr=2/01/2013

  30. Tere!Jälgin pidevalt teie postitusi ja nüüd plaanis minna Egiptusesse koos lastega kevadisel koolivaheajal 2014 (12.a 11.a ja 3.a) Me oleme välja valinud praegu kaks hotelli ,Iberotel Aquamarine ja Titanic Beach Spa& Aqua park. Tore oleks kuulda ka teie arvamust nende hotellide kohta.Muidugi ootame teie poolt pakutavaid hotelle ja nõuandeid kuhu veel minna.

    Tänades Liana

    1. Tere, Liana! Vabandust, et olin mõnda aega erandlikult arvutist eemal. Kuid ega ma ju polegi ka Hurghada poole asjatundja. Kui nüüd siin keegi appi ei rutta, mõni mu asjatundlik lugeja nt ;-), siis pead vist küll Trip-ee-sse oma küsimuse üles panema ja ehk seal ikka ära vastatakse.

      Ainus veepargi hotell, mida ma ise hurghadas tean, või mis võiks marginaalselt neist kahest parem olla (kuna need tunduvad üsna võrdsed, kuigi uurige ehk ka asukohti, et kumb paremini sobib) oleks Sunwing Waterworld Makadi, ja jääb siis Hurghadast u 30 km lõunasse, no see 30 km on selline pool tunnikest mõnusat merevaatega bussisõitu. Hotell kuulub redseahotels.com ketti ja sellest oli põgusalt juttu selles loos
      https://innovatsioon.wordpress.com/2012/11/27/tunne-taustu-hotelliketid-egiptuses/

      http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297549-d2724053-Reviews-Sunwing_Waterworld-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.html#REVIEWS

      Kas seda eestlastele müüakse, ei oska öelda aga võite ju uurida sealt, kust ostate. Makadi Bay on selline veidi eksklusiivsem ja veel puutumatum keskuseke, paraku siis ka linna- ja ööelu seal kandis on ilmselt vähem ehk et põhimõtteliselt hotellist välja eriti asja pole. 🙂
      Ei tea, mida hurghadakad sellest nüüd arvavad… 🙂

  31. Meie oleme käinud Iberotel Aquamarines 4x, vahepeal katsetanud ka teisi, kuid siis jälle sinna naasnud, sest paremat ei ole leidnud. Miks meile see hotell meeldib? Ainuke hotell, kus laste basseinide kohal on päikesevarjud. Lisaks on neid bassseine (nii laste kui suurte omi) palju ja veed on seal soojad ka hooajavälisel ajal ehk siis soojendusega. Hotelli alla on ilus – palju rohelust ja lilli ning suur – ei teki külg külje kõrval tunnet. Suurematele lastele ja julgematele täiskasvanutele on mitmed liumäed. Toit on hea, süüa saab kahes restoranis. Mina julgen seda hotelli soovitada küll. Sellel kevadel katsetasime Pickalbatrosi paljukiidetud Jungle Aquaparki, valesti tegime. Nutsime seal oma Aquamarine taga. Küll, aga on mõttekas ehk 11 ja 12 aastasega päevaks sinna veeparki minna. See on seal tasemel, muust aga ei hakka pajatama. TripAvisoris on Liina nime all üks kuri arvustus.

  32. Tere, Suurepärased ja põhjalikud kirjeldused Sharmi hotellide kohta. Meil plaan veebruaris puhata Sea Club hotellis, kuid ei leidnud siit suurt midagi selle hotelli kohta. Kas oskate Sea Clubi kirjeldada, kuidas on rand, kaugel on kekusest ja kuidas sinna pääseb jne.
    Ja veel on üks selline küsimus: ema nägi üht telesaadet, kus kiideti mingit kreemi või salvi seljavalu vastu ning see olevat pärit just Egiptusest, kuid kreemi nime ei mainitud. Kas Teil on mingit infot sellise kreemi/salvi kohta?
    Ette tänades, Krista

    1. Tere Krista, kõikide hotellide asukohad leiad kaardilingilt, mis on ka Sharm el Sheikhi esilehel olemas…
      http://www.sharmweb.net

      Sea Club hotellirühm on seal üsna omaette, vahetus läheduses mingit tegevust ega kaubandust ei ole, samas avaneb ta väga sõidetavale maanteelõigule, ehk et pole keeruline peatada takso või minibuss ja sõita ükskõik kuhu. Soho väljak jääb nii kõigest paari minuti sõidu kaugusele, aga klõpsi palun kaarti, nii tekib mingigi pilt suundadest.

      Sea Clubi hakati vist eestlastele pakkuma üsna hiljuti, varem oli rõhk pigem sakslastel-belglastel. Peaks olema kvaliteetne ja ka sarmikas, selline keskmiselt heade klassi tugevam ots :). Rand on selles kandis selline vahepealne – ei kaljune ega ka liivane. Suhteliselt tasane kruusariba ja tasane sisseminek ilmselt pontooni abil. Kuid rannas peaks ruumi olema, Sea Clubi käes on päris pikk jupp.

      Telesaadet nägemata ei oska kreemi kommenteerida, abikaasa kasutab midagi mida toob apteegist u 4-5 egp eest, ja väidab küll, et Eesti omadest pidi tõhusam olema. Mingeid nõiasalve me ei tea ega tunne :). Too apteegi oma kannab nime MOOV
      http://www.evapharma.com/products/Moov-Massage-Cream/
      koosneb tõesti puha looduslikest ainetest: tshillipipra kibeaine, kamper ja mentool 🙂

      EVA on kohalik soodne ja kvaliteetne tootja, midagi Eesti Orto taolist, nt laste päikesekaitsekreem on meil EVAlt.

  33. Suured tänud väga operatiivse vastamise eest. Nüüd tuleb leida Sharmis apteek ja see salv järgi proovida. Tänud veelkord ja edu!

  34. Tere,
    Oleme esimest korda minemas perepuhkusele Egiptusesse ja olen viimastel nädalatel lausa uppunud Su suurepärasesse blogimaailma, super, nii palju vahetut ja kasulikku infot igast vallast! Oleks ma ainult selle lehe varem avastanud:) Kuna reisime sel korral laiendatud pereringis, kaasas kahe pere peale kokku ka kolm last, 7-ne, 3-ne ja 1-ne, siis mõtlesime, et väga kaugele hotellist ilmselt niikuinii ei liiguks ja sai valitud Sultan Gardens Resort hotell. Oma rõõmuks leidsin ta ka siit Sinu lehelt ühe kiidetud toitlustusega hotellide hulgast:) Aga mida head või halba oskad selle hotelli kohta veel öelda? Ja kui ikka tahta sealt ka veidi kaugemale jalutada või taksoga sõita, siis mida meile kui algajatele soovitad? Suured tänud juba ette! Lend läheb juba nädalapärast ja oleme nii põnevil, hetkel Eestis ka jube sompus ilmad, nii et igatseme juba sooja päikest:)
    Tervitused Eestist,
    Riika

    1. Tere ja meeldivat puhkuseootust! Sultaniga on nüüd nii, et ega ma ise otseselt pole selle hotelli fänn. Tal on lihtsalt kohutavalt püüdlik omanik, kes on oma hotelli üle hirmus uhke, ja loodetavasti siis ka seal puhkajate eest hästi hoolt kannab. Kenamate hulka hotell muidu just ei kuulu ja kui kaasas on 3a ja 7a siis neile jääb ka liutoru vist veidi kõrgeks. Oleks ehk neile mõeldes otsinud miski hotelli, kus nendevanustele oma bassein ja liumäed. Täpselt kõrval nt on Jolie Ville Golf Resort, kus on samuti hea köök, lasteklubi, veepargike lastebasseinis ning tõesti imeilus territoorium ja toad. Kuid rand on järsk ning peaaegu koosneb sillakestest vee kohal. Nii et kokkuvõttes ikka igal omad plussid ja miinused.

      Kuhu sealt algajatena minna? Lähimale jääb Soho väljak, lastele kindlasti meeldib sealne tantsiv purskkaev ja väikestele peaks ka minikarussellid jms olema, kui on alles. Minu omad nautisid ka lihtsalt pronkskujudega pildistamist nagu siit kusagilt 2010. aasta alt saab näha ja lugeda. 🙂 Otsige nad facebookist üles ja viige end tasuta kavade jm üritustega kurssi, suur karneval on neil just tulemas ja ka harilikel õhtutel toimib kontserdilava. http://www.facebook.com/SOHO.Square.Sharm

      Vana turg? Sellist natuke ehedamat Egiptuse tänavaelamust ehk et sealt võiks siiski läbi jalutada ja ka suveniire sealt kaasa valida. Nautida kohalikke värskeid mahlajooke, nt suhkruroomahla vean kihla teile hotellis ei anta. Ei pea kõhu pärast kartma! 🙂 kui näppe sisse ei topi.

      Naama Baysse soovitaks lasta end viia taksoga otse tolle uue Genena City peaukse juurde, mis on väljaspool Naamat. Seal ees saab võimsaid pilte teha – minge sel juhul enne päikeseloojangut, seest läbi jalutada ja kultuurihuvi puhul nt külastada kuningas Tuti minimuuseumi ja AUC raamatupoodi, kus loodetavasti on hea valik Egiptuse-teemalisi pildialbumeid, ingliskeelseid kohalikke autoreid, kui soovi on (Naguib Mahfouz on kohalik nobelist, kui on juhuslikult meeles, ja on väga-väga hea). Lastele on väike mängumaailm siseruumides. Siis teisele poole välja jõudnult nautida kenasid vaateid üle Naama merele, ja natuke jalgu puhata, siis sõita eskalaatoritega alla ja jalutada 100-200m Naama Bay rannapromenaadile või ka shoppama. Siis väikse ringiga uuesti peateele ja tagasi hotelli. Sellele teekonnale jääb ka tax-free ja üks vaba valikuga alkoholipood. Kui peaks olema soovi proovida nt kohalikke veine laiemas valikus kui hotellid harilikult pakuvad.

      Ekskursioonid on juba puhtalt maitseasi, üldiselt kanjonireis on selline, kus ka lapsed hakkama saavad, 3aastast ehk tuleb mõnes kohas veidi järgi aidata ja beebit ühes kitsamas kohas ehk käest kätte ulatada :), kuid üldiselt see 20 min seal kaljude vahel on täiesti läbitav igale vanusele ja silmale/fotokale hästi kaunis.

      Ilm peaks ka just ülespoole hüppama. 🙂 Head puhkust!

      1. Tere taas,
        Ma väga tänan nii kiire ja põhjaliku vastuse eest! No oleks ma vaid selle blogi varem avastanud:) Aga sain siit igaljuhul palju häid soovitusi nii selle kui ka tulevaste Egiptuse reiside jaoks:)
        Tervitustega,
        Riika

  35. Tere! Nii tore lehekülg ja nii asjalikud kommentaarid 🙂 Nagu paljudel teistelgi enne mind, olen segaduses Sharmi hotelli valimisega. Meil on broneeritud detsembriks (jõulud) ainult lend ja hotelli tahaks ise otsida – on juba kord niimoodi tavaks saanud. Kuna oleme 5a lapsega, siis kiikaks pigem keskmise hinnaskaalaga 5-tärnikate poole, aga saan aru, et rannad-piirkonnad erinevad temperatuuri ja tuulisuse poolest talvel tublisti. Samuti võiks lapsel siiski natuke tegevust olla ja keskustesse enam-vähem mõistlik maa.
    Mõned booking.comist silmajäänud variandid on järgmised:
    Renaissance Golden View Beach Resort
    Sunrise Select Diamond Beach
    Monte Carlo
    Radisson Blu Sharm
    Sea Club Aqua Park & Spa
    Domina Coral Bay Harem
    Võimalikke variante on muidugi küll ja veel…7 öö hind koos AI-ga võiks ideaalis jääda max 1000€ kanti. Ehk on mõningaid häid soovitusi (ka selles osas, mida kindlasti mitte valida)?
    Tänud ette!
    Liina

    1. Tere Liina! Vabandan, et teade kommentaari kohta oli läinud spämmikasti ja nägin seda alles praegu. Kas juba valisite midagi?
      Kas 1000e on inimese kohta või kolmele? Kui inimese kohta, siis on valikuid väga häid, kui kolmele, siis peaaegu tuleb vist öelda et – võtke, mida selle raha eest saate! 🙂 Lapse tegevustele mõeldes ehk Sea Club, mis on üpris uus ja elava liiklusega tee veeres, kui ka hotellist välja sooviks minna. Kuid pole rannas. Radisson Blu on Eesti peredele ka vist üldiselt sobinud, kuigi veeparki seal pole, aga ega 5aastane sellest nii väga ei oskagi puudust tunda. See-eest on rannas, ja ka pääseb päris hästi liikuma Nabqi elavamate juppide poole.
      Ka Reneissance Golden View Hadabas on väga hea, kuigi seal on riff kaldale väg lähedal ja seetõttu lapsel sulistamise ruumi… ainult kõvasti käest kinni hoides vist. 🙂 Samad lood on Monte Carloga, mida ma ka päris hästi ei julge soovitada. Sealt kolis Ritz-Carlton just välja suhteliselt remontimata ruumide tõttu ja se Monte Carlo on nüüd mingi egiptlaste endi kummaline looming vist. Kahtlane…
      Domina on suhteliselt keskpärane ja natuke omaette, sealt nädala jooksul välja ta vaevalt pääsetegi. On küll transfeerid aga nendega arvestamine suurtes hotellides on omaette peavalu. Kompleks on suur ja Harem on rannast kõige kaugemal (kuigi värava lähedal).
      Sunrise select on selline Sharmi klassikaline hotell elavas Hadaba piirkonnas – võib väravast välj ajalutada taksot vajamata ja leiab nii suveniire kui etendusi kui muud, samas pole nii intensiivne kui vana turg. Olete ju käinud, võibolla teate isegi. Ta on vana see-eest hubane ehitis, mida on aga vaikselt järjest paremaks kõpitsetud, ja praegu vaatan, et muuhulgas on avatud tuliuus veepargibasseinike! Seda hotelli siis tegelikult ehk soovitaksingi.

      Samas pakun ka võimalust peatuda minu enda vastselt sisustatud korteris Nabqis Laguna Vista hotellide lähedal. Väga mõnus lauge rand lapse jaoks, üsna Pirita sarnane, ja hästi privaatne aiaga korter, kus lapsel mõnus mängida. Nabq on talvel küll tuulisem kuid samas just sellel hotellil on soe bassein siseruumides spahoones, ja muidugi merevesi on ka ikka soe. Muud basseinid kahjuks jahedad. Süüa võib teha ise, võib helistada ja koju tellida, võib jalutada hotelli ja 20% soodustusega süüa sealsetes restoranides või rootsi lauas. Mitmed hästi soodsad kohalikud toidukohad jäävad ranna ja korteri vahelisele teele (pizza 3 eurot, batoonvõileivad 0.70e, kalarestoran u 5e roog, pool grillkana salatite ja riisiga 4e.
      Nädala hind u 330e/korter (kui 3 in, aga mahutab kuni 4). Tasuta kaasaskantav wifi ja kohalik telefonikaart, fotosid näeb siit.
      https://web.facebook.com/sharmelsheikhbeachaccessapartmentinlagunavista?ref=bookmarks

      Kui eelistate ikkagi hotelli, siis ei pane ka pahaks – aga saatke palun sõpru! 🙂 nt vaikust ja rohelust armastavaid vanemaid inimesi, kaugtöötajaid nagu koodikirjutajaid, kirjanikke jms. 🙂
      Parimatega!

  36. Kas nendes “uhkemates” hotellides pole ka pääsu nendest tegelastest (animaatoritest) kes üritavad rahvast “lõbustada” oma taidlemise ja halva muusikaga mis peab kindlasti üürgama nii et kõlarid ragisevad?

    1. Küsimus väga täppi! 😀 Mul alati sama mure. Soliidses hotellis siiski peaks ka meelelahutus olema diskreetsem ja maitsekam, kuid selliseid hotelle tuleb pinnida mõnelt reisikonsultandilt kuna vabandan et vabatahtlikuna tõesti ei jõua kõigi 230+ga hooajast hooaega pisiasjadeni kursis olla. Suuremates hotellides on igal juhul kindlasti nn “vaikne bassein” kuhu möll ei ulatu, samuti võib valida pikema rannajupiga hotelli, siis ei häiri ka seal toimuv nii. Sharmis nt Baron ja Baron Palms, Mövenpick, Marriott Reneissance Golden View, Jazi keti hotellid Mirabel, Belvedere ja Fanara… aga mõttekas küsida veel ka konsultandilt. 🙂

Lisa kommentaar